Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Der er så meget at foretage sig i Rom, at man vil vende tilbage gang på gang. Vi har lavet en liste med ti ting, i den italienske hovedstad, der får vores hjerter til at slå lidt hurtigere.


1. Pasta Cacio e Pepe

Den enkle og traditionelle pastaret fra Rom er pludselig blevet hip og trendy. Og det enkle er ofte virkelig godt! Pasta med sort peber og peccorinoost lyder ikke særligt avanceret, men alle, der har prøvet at lave den, ved, at det er en kunst at få den rigtige konsistens og smag frem. Den gode pastaret findes nu på de fleste restauranter i Rom, og den smager ikke bedre nogen andre steder.

 

2.  Den spanske trappe

Tag en pause, og se på omgivelserne fra et af de 136 trappetrin. Udsigten over den livlige Piazza di Spagna og den luksuriøse shoppinggade Via Condotti er dejlig tidsfordriv, samtidig med at trætte ben og fødder får lidt velfortjent hvile på oplevelsesturen blandt alle Roms seværdigheder.

 

3. Aftengåtur langs Tiberen

Rom kan opleves som en hektisk og intensiv by. En aftengåtur langs Tiberen er en udmærket måde at drosle ned og lade batterierne op. Det er både fredfyldt og smukt at gå langs kajerne. Og meget romantisk!

 

4.  Is i store mængder

Den italienske is er måske den allerbedste? For mange italienere er det obligatorisk at købe is efter middagen. Det er måske ikke den sundeste måde at slutte aftenen på efter at have indtaget en bastant italiensk middag, men det er unægteligt meget svært at modstå.

 

5. Trastevere

I den charmerende middelalderbydel Trastevere møder historiske bygninger trendy barer, smalle gyder og – til og med – en biograf, som kun viser udenlandske film. Mange af byens beboere lokkes hertil alene for Bar San Calisto og den lokale øl Peronis.

 

6. Store stykker pizza

Pizza al taglio, det at købe yndlingspizzaen i store, firkantede stykker, har sit udspring i Rom. Vægten afgør, hvor meget du skal betale. Så – hvad med et par hundrede gram capricciosa eller marinare?

 

7. Pantheon

Der findes ikke mange steder, der er lige så mægtige som Pantheon! Mange byhuse, biblioteker og universiteter verden over har gennem århundreder hentet inspiration fra Pantheon. Med sin gigantiske halvsfæriske kuppel er den verdens bedst bevarede romerske bygning.

 

8. Nasoni

Siden 1874 har lokalbefolkningen og turister kunnet drikke frisk koldt vand fra de godt 2500 nasoni, drikkefontæner, der er placeret over hele byen. Et både godt, gratis og miljøvenligt alternativ til vand på flaske.

 

9.  Alsidige Campo de’ Fiori

En af Roms virkelige perler er torvet i distriktet Parione. Tidligere blev torvet brugt til hestevæddeløb og henrettelser. I dag går det mere stille for sig her, selvom markedet, der holder til her, er både velbesøgt og livligt.

 

10. Duften af kaffearoma

Det er svært at få fat i en bedre kop kaffe end i Rom. På den historiske café Sciascia Caffe serverer de den populære cappuccino med et stykke chokolade – noget som over tusind personer nyder hver dag. Bliver det snart din tur?

 

Molto bene! Måske er det tid at rette blikket mod Rom og booke en flyrejse?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices