Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Foråret er på vej…du kan næsten dufte det i luften. De første friske blomster er begyndt at blomstre. Så hvorfor ikke fejre det nye liv, der springer ud, og foryngelseskuren ved at fordybe dig i Europas mest farvestrålende og smukke haver. Med alt fra fornemme paladser med skulpturformede buske, dekorerede fontæner og skjulte slotshaver til Europas største og mest livlige tulipanhave har vi her en liste over 6 frodige haver i Europa, som du kan blive væk i.1. Tyskland – Potsdam, Sanssouci Slottet

Hvis du har planer om at besøge Berlin i løbet af foråret eller sommeren, er en heldagstur til Potsdam et absolut must for både unge og gamle. Selve byen, som er hovedby i Brandenburg, er en kulturel og historisk perle, som var residens for preussiske konger og den tyske kejser indtil 1918. Dens største attraktion er imidlertid Schloss Sanssouci, der engang var privat retræte for Kong Friedrich II og på UNESCOs verdensarvsliste siden 1990.

 

Sanssouci Slottet og dets haver beskrives ofte som Tysklands Versailles, og det er let at se hvorfor. Parken er ikke alene gigantisk stor, men også lige så enestående i dens landskabsarkitektur, der byder på storslåede terrasser med vinranker, skjulte slotsgårde med stille springvand, varieret flora og uendeligt lange gangstier. Den vil næsten med sikkerhed skabe en afslappet stemning, hvilket også er formålet med parken – selve navnet, sans souci, betyder “uden bekymringer” på fransk. Potsdam er let at tage til med S-Bahn fra Berlin og perfekt til en heldagstur eller et afslappende weekendophold.


2. Italien – Toscana

Åh Toscana om foråret…Findes der nogen mere magisk blanding af destination og årstid? Om foråret bliver de bølgende bakker i Toscana dekoreret med røde knopper og vilde blomster – et idyllisk syn for sanserne. Det er også årstiden for kulinariske oplevelser og mad- og vinfestivaler – for hvis du rejser til Toscana, tænker du helt sikkert med ganen og maven. Vinregionen Chianti er hjemsted for mange af dem, f.eks. Sagra delle Frattaglie, hvor du kan nyde traditionelle toskanske retter, eller Sagra del Cinghiale og Tortello i Mugello, en festival med fokus på vildsvin og særlig lokal håndlavet pasta.

 

Der er naturligvis også meget at komme efter for have- og blomsterentusiaster. Et godt udgangspunkt vil være de 12 storslåede Medici Villaer og Haver, der også har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2013. Hvis du kun er i Firenze i kort tid, må du endelig besøge Boboli Haverne, der ligger bag Pitti Slottet og er et af verdens største og mest elegante haver i italiensk stil.


3. Frankrig – Claude Monets Have, Giverny

En gåtur i Claude Monets Have i Giverny kan kun beskrives som at vandre direkte ind i en af hans impressionistiske malerier. Du kan slentre hen over en af de små gangbroer, gennem farverige blomstrende buegange eller studere de fortryllende refleksioner i vandhaven, og dette magiske sted vil føre dig tilbage i tiden.

 

Haven er specialdesignet af maleren selv, da han gav sin gartner præcise tegninger og ordrer på bestemte planter. Giverny er perfekt til en heldagstur fra Paris. Det er kun en 45-minutters togrejse, og tag endelig med en tidlig afgang, så du kan nyde de smukke haver uden trængsel fra menneskemængden. Haven er åben fra 22. marts.


4. Holland – Keukenhof

Keukenhof, der også kaldes for Europas Have, er en af verdens største blomsterhaver. Parken er især berømt for sin overflod af tulipanplanter og kan prale af at have 800 varianter. It imponerende antal af over 7 millioner knopper giver farvestrålende blomstrer hvert år. Stedet ligger i Lisse i det sydlige Holland, og kun en times togrejse fra Amsterdam, og der findes også en særbusservice med afgang fra Schipol Lufthavn. Du kan slentre rundt i disse skønne blomsterhaver, over de karakteristiske kanaler og forbi de typiske hollandske vindmøller på den perfekte heldagstur i forårsstemning. Keukenhof er åben fra 21. marts til 19. maj.


5. England – Hampton Court Palace Gardens

Der er naturligvis en overflod af kongelige haver, godser, parker, botaniske haver, slotshaver og herregårde med videre, som du kan finde forskellige steder i England. Det kan selvfølgelig også være svært at vælge mellem dem, da de hver især er enestående og meget smukke. Hampton Court har den ældste eksisterende havelabyrint, som kan dateres tilbage til år 1700. Kong Henrik VIII forestod anlægningen af disse haver i barokstil, og dens storslåethed findes den dag i dag. Hampton Court Palace er nemt at rejse til med tog fra det centrale London.


6. Frankrig – Paris

Denne liste ville selvfølgelig ikke være troværdig uden at omfatte det mest ikoniske forårstegn, blomstrende kirsebærtræer. Og i hvilken ikonisk romantisk by blomstrer kirsebærtræerne så levende og farvestrålende? Naturligvis i byernes by, kærlighedens stad, Paris. Du kan rent faktisk nyde de smukke lyserøde blomster rundt omkring Eiffeltårnet og Champs de Mars samt ved siden af Notre Dame og på Champs-Élysées.

 

Hvis du er på udkig efter den helt store havestemning, må du hellere drage til Jardin du Luxembourg, som er en af de meste berømte offentlige haver i Paris. De flotte grønne græsplæner, ornatstatuerne, Grand Bassin Pond og de arkitekttegnede haver har eksisteret siden 1600-tallet, og de er skabt af Kong Henrik IV’s kone, Marie de Medici. Her kan du slappe af med lidt tai chi, yoga, skakspil eller en skøn picnic i den varme forårssol!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices