Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Som verdens ende ligger Kapstaden på Sydafrikas spids med horisonten som udsigt. En blanding af bjerge med vinmarker, smukke strande med surfingbølger og en by, der emmer af liv, mad og historie. Her er mange ting gå på opdagelse i. Vi har lavet en liste over fem “musts” og starter med toppen!

 

Vandring på Taffelbjerget

Man har ikke været i Kapstaden, hvis man ikke har besøgt Taffelbjerget. På toppen af bjerget findes der et tre kilometer langt plateau, hvor det højeste punkt er godt 1.000 meter over havet. For den eventyrlystne er der en vandresti op til toppen, og turen tager 2-3 timer. For de lidt mere magelige afgår der en svævebane fra foden af bjerget, der ligger ca. 15 minutters bilkørsel fra byens centrum. Oppe op toppen er der en fantastisk udsigt ud over byen, bjerget Lion’s Head og Robben Island. Tag en tur på vandrestierne alene eller med en guide, nyd udsigten fra restauranten på toppen, eller prøv at fire dig selv ned ad et reb ud over klippekanten. På hjemmesiden tablemountain.net kan du finde åbningstider og aktiviteter.

 

Sandsurfing på Atlantis

Kombiner vinter- og solferie, og prøv sandboarding. På de store Atlantis-sandbakker 40 km uden for Kapstaden afholdes der store mesterskaber i sandboarding. Her kan selv nybegyndere prøve en tur på bakkerne. Sandboards ligner de velkendte snowboards og findes til alle aldersklasser. Hvis man synes, at det kniber med balancen, kan man prøve noget, der ligner et lille surfbræt, man kan sidde på ned ad bakken. Vi tør godt love alle et godt grin og mange træningssmerter.

 

Sundowner med stil

Solnedgange kan man aldrig få nok af. På Signal Hill sidder du på første parket mod horisonten, når solen forsvinder i det sydlige Atlanterhav. De terrasselignende bjerge indbyder til picnic og en “sundowner”, det velkendte og udbredte begreb, der bruges om en drink i solnedgangen.

 

Hop-on Hop-off mellem vinrankerne

Sydafrika er synonymt med dejlige vine. Kapstaden er omgivet af flere lokale distrikter, og hvad er bedre end en sporvognstur med prøvesmagning?  Franschhoek-distriktet har mange vinhuse at gå på opdagelse i, og sporvognen har otte ruter med ca. otte forskellige stop hver. Tag en guidet tur, og lær om distriktet og dets specialiteter, eller hop af og på, som du vil. Uanset hvad får du mange vinoplevelser og en smuk tur rundt omkring i landskabet!

 

Fængslende historie

Sydafrika har en spændende og til dels mørk historie, som har farvet landet fra apartheid-tiden til i dag. En tur til Robben Island giver et tydeligt billede af en tid, som lykkeligvis er forbi. Allerede i slutningen af 1600-tallet blev øen brugt til politiske fanger, og det var i dette fængsel, at Nelson Mandela sad inde i 18 år. En 45-minutters bådtur fragter dig ud til øen, som er forvandlet til et stort, samlet museum over en svunden tid. Gravsteder, bunkere og – selvfølgelig – Mandelas celle indgår i de guidede ture. I dag fungerer øen også som et uddannelsessted for børn og unge. Her kan de lære om historien – også for at sikre, at den aldrig gentager sig.  

 

Udhvilet på The Silo Hotell

Et kunstprojekt, som er et hotel med Kapstadens bedste tagbar … der er man jo nærmest nødt til at bo!

The Silo er netop alt dette, og den samme bygning rummer også et af Afrikas største museer for samtidskunst, Zeitz MOCAA. Huset er opført oven på en silo, som var i brug indtil 2001, deraf navnet. Med beliggenheden i området Waterfront har man en fantastisk udsigt fra tagbaren, og måske er det nok med en drink der, for et dobbeltværelse på hele 40 kvadratmeter koster 5.000-9.000 kroner!

 

Mæt på The Test Kitchen

Med kåringen til Sydafrikas bedste restaurant i 2018 har The Test Kitchen og chefkokken Luke Dale-Roberts fået sat Woodstock-området på landkortet. Bydelen er blevet et centrum for mad, drikke og spændende nye steder. The Test Kitchen serverer lokale smagsoplevelser med et twist i to forskellige miljøer: den mørke del af restauranten, der minder om en luksuriøs fjeldstue, og den lyse, mere industrielle del med teglvægge og åbent køkken. Især siden hædersbevisningen er der fuldt optaget flere måneder i forvejen, så find et bord her først, og bestil flybilletter bagefter!

 

Er du klar til en farverig og varieret ferie? Bestil din opdagelsesrejse på Afrikas sydkyst på én gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices