Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Med dens grønne bjerge, ujævne landskab og en befolkning på ca. 350.000 indbyggere er denne ø i Nordatlanten blevet en populær turistdestination for dem, der søger ro i naturen. Her er 5 tip fra vores egen islandske beboer.


1. Reykjavik

Landets hovedstad, Reykjavík, er fyldt med små farvestrålende huse og mange kulturelle attraktioner. Byen er, sammenlignet med andre skandinaviske byer, relativt lille og hyggelig. Hvis du vil besøge Island på grund af naturen, skal du tilbringe så lidt tid som muligt i Reykjavík. Hallgrímskirkja, en tårnkirke i centrum af Reykjavík, er en populær turistdestination. Inde i kirken kan du betale for adgang til klokketårnet, hvor du har en imponerende 360° udsigt over byen. Køen kan være lang, men er ventetiden værd for at opleve udsigten! I byen kan du besøge Islands Nationalmuseum med historiske artefakter og Kunstmuseet med udstillinger af islandske kunstnere. Der findes nogle skønne steder, der serverer lækker mad, rundt omkring i byen. Det er en tradition for alle islændinge, og nu også for de fleste turister, at besøge Bæjarins Beztu, en populær pølsevogn, der åbnede i 1937. Grandi Mathöll og Hlemmur Mathöll er to nyere spisehaller med nogle af byens bedste restauranter til en dejlig aften i byen.2. Reykjadalur

Reykjadalur (betyder “røgdalen”) er et område med høj geotermisk aktivitet, der ligger bare 40 minutters kørsel fra Reykjavik. Her kan gæsterne svømme i smukke og rene varme kilder efter en 45-minutters vandretur på tydeligt afmærkede stier fra byen Hveragerði. Her er ingen butikker, ingen turistinformation og absolut ingen omklædningsrum, så vær indstillet på vandreturen og omklædningen. Slap af i en naturlig og meget traditionel islandsk varm kilde, mens du nyder de bølgende grønne bakker omkring dig.


3. Siglufjörður

Højt beliggende i de nordlige fjorde finder du den lille fiskerby Siglufjörður. Denne lille idylliske by ved havet er omgivet af bjerge og har utroligt bjergtagende udsigter. Siglufjörður bliver tit forbigået af rejsende, men er et besøg værd. Tag en slentretur gennem byens få gader, og smut ind for at få en kop kaffe og en sandwich i en af de lokale caféer.


4. Vandfald

Hvis der er noget, som Island har masser af, så er det vandfald, og tilmed nogle af de mest imponerende, smukke og kraftige vandfald efter vores mening. Over hele landet findes relativt let tilgængelige steder, hvor du kan opleve de utroligt kraftige islandske vandfald. Mange besøgende tager direkte til Gullfoss på, hvad der normalt går under navnet Golden Circle Tour. Hvis du drager sydpå fra Reykjavík, skal du gøre holdt ved Seljalandsfoss og Skógafoss, der praktisk nok ligger ret tæt ved hinanden. Oppe i den nordlige del af øen er Dettifoss og Goðafoss de mest ikoniske.


5. Vestfjordene

De fleste turister i Island springer over Vestfirðir (Vestfjordene) for i stedet at følge mere traditionelle ruter rundt i landet. Dette område af øen er perfekt for rejsende, der vil undgå masseturismen og opleve nogle af de mest dramatiske landskaber, som landet kan byde på. Små grusveje snor sig gennem regionen efterfulgt af uberørte fjorde ved kysten og omgivet af enorme bjerge. Skjult langs Vestfjordene kan de rejsende finde små fiskerlandsbyer, der stadig holder fast i den traditionelle islandske levevis. På den sydvestlige spids af Vestfjordene ligger stranden Rauðasandur, der er kendt for sine imponerende variationer af lyserødt og rødt sand. Det mest imponerende vandfald i denne region af Island er Dynjandi og dets omkringliggende naturreservat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices