Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   5 læst

Næsten alle specialinteresser kan opfyldes under et besøg i Japan. Mad, shopping, teknik, historie, tradition og det sidste nye. Bliv overrasket af denne alsidige og evigt foranderlige kultur i tre storbyer!


Tokyo

For bare at forsøge at forstå det pulserend liv og menneskemængden i den japanske verdensmetropol skal du starte ved Shibuya Crossing. Det berømte overgangssted, som 1000 personer krydser samtidigt i myldretiden, og i sand japansk ånd, uden at skabe gnidninger. Fra Starbucks, som ligger ved siden af, har du glimrende udsigt fra anden sal, så snup en kop kaffe, mens du nyder den levende organisme, som Tokyos indbyggere udgør.

 

Shoppingens hovedstad

Fra Shibuya er der ikke så langt til Harajuku, shoppingmekkaet og sikkert det billede, de fleste har af Tokyo. Her finder du alt på de forskellige gågader, de rosaklædte teenagere i tylskjole og Hello Kitty-tasker, vintagebutikker og is- og cupcake-boder, hvor det hele er vældigt kawaii, hyggeligt og hjemmehørende på gaden Takeshita Dori.

 

Omotesando findes derimod mere fashionabel mode, overcoole sneakersbutikker, smarte caféer og designere.

 

Mekka for tekniknørder

En helt anderledes shoppingoplevelse får du i kvarteret Akihabara med teknik og manga. Her findes alt lige fra retroting til mobiltilbehør, som knapt er kommet ud på markedet endnu. Butikken Radio Kaikan har alt tænkeligt spionudstyr, til både hobbyspionage og rene proffer. Hvis du er i det mere legesyge humør, skal du tage til Super Potato, butikken i flere etager for de spillegale. Arkadespil, Super Mario, Gameboy, gammelt og nyt i én pærevælling for entusiaster i alle aldre.

 

Mellem 20.000 træer

Hvis du trænger til pause fra alt det blinkende og larmende, skal du begive dig til Shinjuku Gyoen National Garden. Med både engelske, franske og traditionelle japanske haver og 20.000 træer, hvoraf de 1500 er kirsebærtræer, så får du garanteret et pusterum. Hvis du kan få afholdt ferien i slutningen af marts eller starten af april, ankommer du midt i Hanami, kirsebærsblomstringen. Tilslut dig skaren af både tokyoboere og turister på picnic med selfiestænger, for det er præcist så magisk, som man kan tænke sig.

 

Er du sulten?

De kulinariske oplevelser er talrige, og alsidige, i Tokyo, men her er tre, som skiller sig lidt ekstra ud:


Mouko Tanmen Nakamoto

Ejeren, Shirane, siger ”Jag serverer de stærkeste nudler i Tokyo, så hvis du er frisk på udfordringen, lærer vi dig i fællesskab at omfavne heden, og du kommer til at blive stolt over dig selv bagefter”. Det må man da ikke gå glip af, vel?


Sushi Yoshitake

Her sidder du ca. to decimeter fra din egen kok, for filosofien er, at balancen mellem gæst og kok skal være helstøbt. Reglen er, at gæsten skal spise sushien inden for 30 sekunder, efter den er udskåret, og du skal også lære om anden sushividenskab og -etikette, hvad enten du beder om det eller ej. Med tre stjerner i Michelin-guiden ved de sikkert, hvad de taler om.


Nadeshinko

Intet besøg i Japan uden teceremoni. På Nadeshinko får du hele oplevelsen, at blive iført kimono og gennemgå ceremonien med søde sager til teen. For at være sikker på at få plads er det bedst at bestille i forvejen.


Kyoto

Kyoto er Geisha-hovedstaden i Japan, og området Gion er det traditionelle Geisha-distrikt. Den flere hundrede år gamle tradition og kunstform er stødt på mange fordomme og misforståelser gennem årene. En typisk sådan i den vestlige verden er, at geishaerne er prostituerede, hvilket slet ikke er sandt. At blive geisha kræver flere års uddannelse i forskellige kunstarter som dans, musik og poesi. De lever sammen i okiya, specielle huse, hvor yngre og mindre erfarne maikos lærer af de ældre geikos.

 

Det er dyrt at købe en privat geisha-optræden, men der findes restauranter, som kombinerer middag med musik og danseforestilling, og Gion Hatanaka er et af disse steder.

 

Gå i tempel

I Kyoto vrimler det med templer, og mange af dem står på UNESCO’s verdensarvsliste. Saiho-ji-templet er et af dem med en fantastisk mosbeklædt, hjerteformet have, som blev anlagt allerede i 1339. Besøg i haven kræver forudbestilling, men det er det hele værd, for John Bauer har tegnet et japansk landskab, magisk.

 

Gå ud at bade

Onsen, varme kilder er det traditionelle sted at vaske sig i udendørs bassiner mellem bjergene. Kurama Onsen ligger en halv times togkørsel fra Kyoto og kan fint kombineres med et besøg på bjergtemplet Kurama-dera. Efter en vandretur i bjergene er det varme vand en nærmest religiøs oplevelse, især hvis vejret er perfekt, og i det her tilfælde vil det sige snefald!

 

Marmoreret eller grillet

Sultne feinschmeckere begiver sig til Gion og restaurant Sou. Kokken serverer blandt andet Wagyu-kød, som er graderet efter marmoreringen, hvor A5 er den absolut fineste kvalitet. Nyd en bøf, som fuldstændigt smelter i munden, og lad sommelieren udvælge de bedste vine til lejligheden.

 

Hvis du ønsker en lidt enklere, men også delikat madoplevelse, skal du prøve yakitori på Hitomi. Det er langt fra de tørre småretter, du kan få som færdigret i supermarkedet i Danmark. Her grilles kylling og meget andet over åben ild med mange slags saucer og tilbehør.

 

Magisk afslutning

Afrund dagen med en velskænket cocktail på L’Escamoteur, der betyder tryllekunstner på fransk. Baren ejer af en rigtig tryllekunstner fra Frankrig, som efter sigende fremtryller fantastiske drinks i en scenografi af urteapotek fra 20’erne.  


Osaka

Indled din tur i Japans tredje største by i stormagasinet Hep Five, eller nærmere betegnet, på taget.  Deroppe findes et pariserhjul, som giver dig panoramaudsigt over byen, en god start for ethvert besøg.

 

Instant Ramen Museum

Er nudler for dig lig med studenterliv og de der pakker, du kan købe tre af for ti kroner i butikkerne? Få et mere varieret syn på The Instant Ramen Museum, som beretter om grundlæggeren Momofuku Ando, der opfandt instant ramen i 1958. På museet findes også en stor udstilling af varieret design og formgivning gennem tiderne, og der er selvfølgelig et lokale til prøvesmagning og et laboratorium, hvor du kan sammenblande din egen smag!

 

Omelet på japansk

Hvis du blev sulten af al nudelsmagningen, kan du kigge ind på den nærmeste bule med Okonomiyaki.  Enkelt oversat er det aldeles udsøgt, hvis man altså holder af omelet. Du kan naturligvis selv vælge, hvad du vil have i, men oftest indgår æg, ål, blæksprutte, rejer, bacon, ost og kimchi. Du vælger, kokken tilbereder og serverer med forskellige saucer og mayonnaise. Boder, som serverer okonomiyaki, findes mange steder, men en populær bule med næsten konstant kø er Mizuno i Dontonbori.

 

Knivskarp butik

Hvis kokkene og deres skarpe knive har givet inspiration, skal du besøge Ichimonji, køkkenforretningen med alt, hvad du behøver, og ikke behøver. Japanske knive er kendte for deres kvalitet, og det japanske stål er behandlet med håndværkstradition for den perfekte afbalancerede kniv. På Ichimonji finder du også risskåle, bambuskurve til dampkogning og andet, som tilhører det japanske køkken.

 

Nystegt på grillen

Og når vi nu er inde i den gastronomiske verden, så er Japan, foruden sushi, også kendt for den uforbederligt marmorerede bøf. Mest kendt er Kobe, men et mindst lige så velrenommeret kvæg kommer fra Matsusaka, ca. to timer fra Osaka. Tamkvæget, som både drikker øl og masseres for at opnå det bedste resultat, serveras blandt andet på Matsusakagyu Yakiniku. Vælg mellem over ti forskellige stykker på den detaljerede menu, som beskriver alle mulige deles kvaliteter, og som derefter tilberedes foran dig på grillen. Frisk derefter smagsløgene op med sorbet på yuzu, den asiatiske sødsyrlige citrusfrugt.

 

Det her var bare et lille udpluk af alle de indtryk, du kan få af Japan, så skynd dig at opdage resten selv!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig