Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 læst

Marokko, så tæt på, og dog så langt væk. En eksotisk perle, som har forført mange gæster med sine dufte, farver og mennesker. Her giver vi tip om tre steder, som har gjort det nordafrikanske land til favorit for mange.

 

Marrakech

Byen med knap en million indbyggere har en høj puls og er samtidig rolig og vældigt imødekommende over for de nysgerrige, som vil smage på alt det, som byen kan tilbyde.

 

Skrubning gør godt

Man fortryder aldrig et bad, især ikke på et hamam i Marokko. Les bains de Marrakech passer godt til grupper med både mænd og kvinder, da både spa og hamam er fælles. Efter behandlingerne er der en pool at slappe af i, og det er klogt at bestille tid i forvejen, for der er ofte fuldt optaget!

 

Bad for sjælen

Efter en god gang skrubning og massage er et besøg i haven Jardin Majorelle en passende aktivitet for sjælen. Haven er skabt af den franske kunstner Jacques Majorelle, som på under 40 år planlagde og designede haven, der har over 300 forskellige vækstarter, fontæner, gangstier og et lille museum.

 

Glem alt om hotelophold

I Marrakech ✈️ skal du ikke bo på hotel, men på riad! Ordet betyder hus eller palads med en gårdhave, og i Marrakech betyder det alt lige fra bed & breakfast for nogle få hundredlapper til rigtigt luksuriøst spahotel. Uanset prisklassen har de normalt kun op til 10 værelser, så derfor er stemningen hjemlig hygge, som desuden ofte er en reel indretningsdrøm med mosaik, terrasser og citrushave. Riad Ksar Saad har to terrasser og egen hamam. Det samme har Riad Kaiss, som ligger midt i det ældste kvarter med ni værelser omkring marmorfontænen i gårdhaven, der er smukt oplyst om aftenen.

 

Spisetid

Det er ikke svært at spise sig gennem Marrakech, for gaderne vrimler af street-food med forførende dufte af kanel, kardemomme, safran og hvidløg. Hvis man hellere vil sidde ned og smage på det marokkanske køkken, findes der to stærke kandidater. Dar Rhizlane Hotel har to anerkendte restauranter, men vælg den lidt yngre, som ligger ude i gårdhaven. Sid under pebertræet, mens du nyder traditionelle retter i moderne, lettere anretning, hvor grøntsagerne har hovedrollen.

 

L’izbar er en anden populær spiller, som serverer traditionelle retter på lidt innovativ vis, blandt andet med flere småretter og i tapasform. Men gem endelig lidt plads til crème brûleen med safran og kardemomme, som toppen af dessertmenuen.

 

Torvet, hvor det sker

Djemma el-Fna er torvet, der om aftenen liver op til karnevalsstemning. Streetfood, musik, spåkoner og slangetæmmere. Få smukke hænder af en hennatatovør, smag på en krydret tajine, og drik friskpresset appelsinjuice i mylderet af lokale indbyggere i alle aldre blandet med turister.

 

Casablanca

Havnebyen, som er så meget mere end filmklassikeren, men som i stil med 40’ernes Hollywood har mystik og noget drømmeagtigt over sig. Gå ind i gyder og ned til det glitrende hav.

 

Slap af på café

Nyd en stille pause i den larmende stad, hvor Parc de La Ligue Arabe er en oase. Her spiller drengene boule i de skyggelagte alléer, børn spiller fodbold på græsset, og du kan bare nyde udsigten fra en af caféerne langs parkens sider.


Shopping-brunch-bar-kvarteret. Savner du det pulserende liv, skal du styre mod Quartier Gauthier – butikker og restauranter med hippe fortegn, hvor de eksklusive mærker findes på blandt andet Rue Jean Jaurès. Tag en pause på Mood Café, der er et populært sted til brunch, eller en after shopping lidt senere på baren Le Chester’s.

 

Filmstjerne for en aften.

Den kan måske opfattes som lidt af en turistfælde, men Rick’s café, den verdensberømte bar siden 1942 fra filmen Casablanca, er også et besøg værd. Baren, som i starten kun eksisterede i et studio i Hollywood, blev bygget og ejes af en amerikansk diplomat og er blevet et tilholdssted for både turister og lokale indbyggere. Med gode drikkevarer, smukt mosaikgulv og fremvisning af filmen på en skærm kan alle opleve det samme som Ingrid Bergman og Humphrey Bogart en stund.

 

God nat fra strandpromenaden

Når mørket har lagt sig, skal du bevæge dig mod strandpromenaden La Corniche. Her ligger barerne og natklubberne side om side med et strejf af den franske riviera. Le Cabestan har et blomsterfyldt sted i stueetagen, The Rose Bar, med musik, der svinger, og udsigt over havet. Et perfekt sted at sige god nat til Casablanca ✈️.

 

Tanger

Tanger troner over Gibraltar-strædet med næsten lige så stor befolkning som Marrakech og udsigt over til Spaniens kyst. Her kommer både turister fra Tarifa på den anden side af Middelhavet og besøgende langvejsfra, som vil forføres af den farvestrålende by.

 

Check in ved havet

Hotel Continental har til huse i en bygning fra 1800-tallet og er blevet klassificeret som kulturarv. Den store terrasse ud mod havet og loungerne med traditionel mosaik skaber en oase midt mellem medinaen og havnen. Hvis du vil bo lidt mere beskedent og hjemligt findes riad Dar Nour med ti værelser og små hyggelige saloner samt en tagterrasse at hænge ud på.

 

Bliv væk i den gamle bydel

Medinaen er bydelen, som består af det gamle arabiske kvarter og myldrende gader, hvor luften fyldes af dufte, musik og baggrundsstøj fra gadelivet. Hvis du tager dertil i en gruppe, gør I klogt i at holde jer tæt ved hinanden, for i det mildest talt ustrukturerede net af gader og gyder er det let at fare vild, men lad jer ellers bare blive opslugt af rækken af butikker og caféer. Torvet Petit Socco huser flere klassiske steder, hvor gutterne snakker om fodbold og drikker stærk kaffe.

 

Tag Tanger med hjem

Shopping i Tanger foregår også mest i medinaen. Traditionelt håndværk af krukker, tøfler, måtter, velduftende olier og krydderier. Rumi 1436 har specialiseret sig i duftlys og marokkanske teglas, mens Las chicas har alt for dig, som vil tage en bid af Nordafrika med til Danmark. Puder, tasker, lysestager og broderede håndklæder.

 

Aperitif og en bid mad

Drinkstid! Rue Magellan er gaden, hvor det sker på både baren Le Number One og Tangerinn som klassiske tilholdssteder for lokalbefolkningen. Om aftenen kan du gå videre til restauranten på Hotel Nord Pinus for at få en ægte marokkansk oplevelse. Grillede sardiner til forret, en saftig lammegryde med kanel, rosin og mandel til hovedret og måske med et glas lokal rødvin til? Miljøet er nærmest kongeligt med spejle, marmor og opmærksom servering.

 

Cocktails a clock

Afslut aftenen på en rigtig speakeasy, en bar, som giver indtryk af, at Humphrey Bogart kan gå ind gennem døren, hvad øjeblik det skal være. El Marocco har et blandet klientel af forretningsfolk, Middelhavets jetset og Tangers yngre it-crowd. Lad en velskænket cocktail føre dig ind i den sorte arabiske nat.

 

Klar til at blive forført af Marokkos livsglæde? Book din rundtur med det samme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices