Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Efteråret er jo de hjemsøgtes tid: Halloween, Allehelgensaften og lidt uhyggeligt vejr. Hvorfor ikke tage på ferie og blive godt, gammeldags skræmt på turen?! Her er en oversigt over de syv mest skræmmende steder i Europa. Tag et rejseselskab i hånden, og oplev noget nyt!

 

Hjemsøgt af glemte børn

Der er noget uhyggeligt ved børn og børnehjem. Miranda Castle ligger i et landligt område i Celles i det nordvestlige Belgien. Indtil 1990 var bygningen, der ligner et mindre slot, netop et børnehjem, men siden da har huset været forladt og er langsomt, men sikkert, forfaldet. Et lynnedslag i tagen har fremskyndet den proces, og de få, der har vovet sig indenfor, har berettet om spøgelsesagtige rum med ødelagt legetøj og dukker på gulvene. Så er du ude efter den perfekte kulisse til en gyserfilm eller bare vil mærke, at du virkelig lever – så er Belgien dit næste stop!

 

Her skal du ikke snuppe en lur

Slottet Zvíkov fra 1200-tallet ligger ensomt på en halvø i Zvíkovské Podhradí i Tjekkiet og har en lang tradition for overnaturlige historier. Der er vidnesbyrd om hændelser i det store tårn, kameraer, der ophørt med at virke, levende lys, som pludselig tændes og slukkes, og endda dyr, der opfører sig mærkeligt. En anden sejlivet myte beretter, at den, der sover en nat på slottet kommer til dø inden for et år. Måske er det derfor, de ikke har kastet sig ud i en større hotelvirksomhed…

 

Tarot-tårnet i Portugal

Quinta da Regaleira ligger i det sydvestlige Portugal og er en fascinerende bygning, som er optaget på UNESCO’s liste over steder med ”enestående universel værdi”. Bygningen blev opført i 1800-tallet og er i dag et af Portugals mest populære turistmål og et vidunder af forunderlig mystik. Her finder du bl.a. et smukt udsmykket gotisk kapel med tårne og groteske statuetter. Gå videre til parken med dens mystiske symbolske monumenter, der er knyttet til alkymi og frimurere, og derefter videre til det komplicerede system af grotter, tunneller og rislende kilder, som findes der. Ifølge myten har de underjordiske tunneller ikke noget med byens vandforsyning at gøre, men har derimod tilknytning til ritualer i forbindelse med Tarotkort og spådomme.

 

Gravmystik i Paris

Paris, verdens mest romantiske by … eller? Under overfladen findes der noget helt andet end champagne og gåturen langs Seinen ved solnedgang. De mørke hemmeligheder finder du i det 14. arrondissement. Der findes hemmelige tunneller under store dele af byen, men det er her, under Luxembourg-haven, at nedgangen til det, der kaldes katakomberne, i dag ligger. I slutningen af 1700-tallet hærgede en sygdom på byens kirkegårde, og derfor besluttede man at grave alle ligene op og lægge dem her, under jord, i stedet Nu om stunder kan du få guidede ture og høre og se historierne. Hjemmesiden advarer dog om, at alle tasker kontrolleres på vejen ud, og at folk, der har stjålet noget derfra, bliver retsforfulgt. Ja, den risiko er jo … overhængende!

 

Ritualer i Rom

Der er nu noget med romantiske byer og deres mørke hemmeligheder. I lighed med Paris har Rom et hyggeligt image som en pastaspisende by, men det image kan man hurtigt punktere i Santa Maria-krypten. Kælderrummet støder op til den store Santa Maria-katedral og blev opført i 1600-tallet af munke, som flyttede ind i kirken og tog deres døde med sig. Man kan spørge sig selv, hvorfor de senere arrangerede dem i dele af loftet og på væggene … i titusindvis af skeletdele og med indgraveringen ”Det, du er, var vi engang – det, vi er nu, skal du engang blive til” i loftet. Et opløftende afbræk fra feriehyggen … ekstremt fascinerende og ekstremt creepy!

 

En nat i brummen

Hvis du altid har undret dig over, hvordan stemningen var i et militærfængsel i Sovjettiden, har du fundet det rette sted. I byen Liepaja i Letland ligger Karostafængslet, som nu er et museum og tilbyder overnatning i de gamle celler. Guiderne i militæruniform bidrager til den mareridtsagtige oplevelse, og vil du udfordre din klaustrofobi og er mørkeræd, kan du træde indenfor i den sorte celle, hvor fangerne boede i totalt mørke. Smut en tur forbi henrettelsespladsen ude i gården, og så er det godnat og sov godt. Drøm sødt!

 

Sygehus i de gode, gamle dage

Har du oplevet et moderne sygehus på det seneste? Vi foreslår et besøg på det gamle operationsmuseum i St Thomas’ Church i London for at sætte tingene lidt i perspektiv. Her får du et grundigt indblik i, hvordan operationer og behandlinger blev udført indtil 1800-tallet – inden bedøvelsesmidler eller blot hygiejneritualer var opfundet. Se, hvilke lægeinstrumenter man brugte, og lyt til historier om blodigler og andre kure og metoder, som lægerne var overbeviste om virkede. Museet har åbent hver dag og ligger på loftet af kirken St Thomas’ Church, tæt på London Bridge syd for Themsen.

 

Se? Det var slet ikke så farligt endda. Bestil en nervepirrende ferie allerede i dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices