Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 læst

Intet fremkalder rejselyst så meget som nye miljøer på film og i tv-serier. Pludseligt kan trangen til at sidde på en café i Rom, på hesteryg på Island eller et turkis Middelhav føles som en livsnødvendighed, og vi skal ikke stoppe dig. Her er inspiration fra nogle miljøer på det hvide lærred, som gav turismen et stort opsving!

 

Det store blå – Amorgos

At Luc Besson valgte Amorgos som kulisse for sin film Det store blå er ingen gåde. Øen er filmisk smuk, og Middelhavet gør sig ekstra godt med de stenede strande som baggrund. Men trods sit gode ry og fantastiske udseende, er Amorgos aldrig særligt overbefolket. Sejlturen fra Athen tager lidt over syv timer, og det sorterer de indenlandske weekendrejsende og rastløse ø-hoppere fra. Hvad der bliver tilbage er et lidt ældre publikum, turister, der gerne vil på vandreture og så selvfølgelig dykkerentusiaster.

 

Et af de største dykkercentre ligger i Aigiali, og her kan de fleste drømme gå i opfyldelse med prøvedyk, nattedykning og dykning i huler eller vrag. For Landkrabber, der hellere vil blive i bjergene, er der mange vandrestier med udsigt over horisonten. Vejen, der løber mellem landsbyerne Langada og Tholaria, er kendt for en fantastisk udsigt, hvor det er temmelig let at navigere. Husk vandflaske og hat, bjergene giver ikke meget beskyttelse mod solen. De fleste hoteller er beliggende i havnebyerne Aigiali og Katapola og længst sydpå finder du den fineste sandstrand Kalotaritissa.

 

Game of Thrones – Island

Efter sæson to af Game of Thrones skete der noget dramatisk, i hvert fald hvis man ser på statistikken for turisme i Island. Med de smukke vinterlandskaber i den prisbelønnede serie fordobledes antallet af besøgende fra 2011 til over en million i 2015. En af de mange ture i seriens fodspor begynder i Akureyri og fortsætter over lavasletterne ved Dimmuborgir og derefter til et favoritsted for mange fans, Grjótagjá, hulen hvor tingene spidser til mellem to af karaktererne.

 

Får du ikke nok af vildmarken, kan du endda bo med naturen som nærmeste nabo. Ion hoteller har ikke blot hoteller i Reykjavik, men også et midt i nationalparken Thingvellir, en time uden for hovedstaden. Her kan du komme med på en fluefisketur, tage en vandretur på tværs af en gletscher eller falde i søvn til nordlys. Hotellet vandt også for nylig i klassen bæredygtighed i Boutique hotel awards. Men den bedste måde at opleve naturen i Island er stadig på hesteryg. Eldhestar arrangerer rideture på behårede og pjuskede islandske heste. Grib chancen for at føle dig som en rigtig Game of Thrones-karakter når du kommer rundt mellem bjergene. Turen kan også kombineres med en dukkert i de varme kilder i Reykjadalur. Tættere på naturen end det, kommer du ikke.

 

Vicky, Christina, Barcelona – Barcelona

 I Woody Allens succesfilm “Vicky, Christina, Barcelona” forlyster fortabte amerikanere sig i den forførende, katalanske by. De spadserer i bohemegaderne i El Born og hænger ud ved Gaudis bombastiske katedral La Familia Sagrada. Karaktererne i filmen boede jo ikke på hotel, men hvis du vil gøre det, anbefaler vi Casa Bonay, et nyt og relativt lille designhotel i det boblende område L’ Exiample. Med afslapning på tagterrassen, fantastisk kaffe i espressobaren og en uimodståelig morgenmad, er risikoen stor for, at du aldrig ønsker at forlade hotellet. Men gør det, og gå et par blokke op til Bar Mut, en lille og meget malerisk bar, hvor menuen leveres mundligt af tjeneren.

 

Ønsker du at spise i et overfyldt miljø, er det store indendørs marked, LA Boqueria åbent fra morgen til aften med tapasbarer spækket med fisk-, kød- og grøntsagsboder. Efter middagen kan du slentre ned til stranden i Barceloneta-distriktet, over en kilometer lang strand med beachvolley og livreddere, med andre ord underholdning for enhver smag. Afslut dagen på Collage cocktailbar hvor pæne bartendere med seler frembringer tiki-drinks i flammende kranier. Måske det var det, pigerne i Woody Allens film havde gjort, før de satte sig på et fly med en fremmed, der samlede dem op på en restaurant?!

 

La dolce vita – Rom

Har man levet, før man har stået i en sort kjole og grinet i Trevi-fontænen? Det er nok kun Anita Ekberg, der kan svare på det, men uanset om du har lyst til at bade med tøj på, har Rom masser at tilbyde. Check-in på boutiquehotellet G-Rough et par gader fra Piazza Navona. Den historiske bygning fra 1800-tallet er bevaret og integreret i det moderne design af værelserne. Lobbybaren præsenterer sig som en moderne vinbar, der serverer vine fra små italienske producenter, som siges at give en anderledes oplevelse. Hotellet, som generelt ønsker at profilere sig som ukonventionelt, tilbyder også oplevelser, f.eks. guidede ture i katakomberne eller at være designer for en dag og få noget med hjem, der er “Made in Italy”.

 

Hvis du ønsker at holde sig til de traditionelle italienske fornøjelser er mad og drikke altid en sikker satsning. Gelateria del Gratchi er en af byens mange isbarer med det bedste ry. Smagene ændres efter sæsonen, men et eksperttip er at tjekke ud, hvad der kun er lidt tilbage af, det er som regel de bedste varianter. En anden måde at klare sig på med god appetit og en lille tegnebog, er at gå på apertivo. Mange barer serverer en lille buffet af småretter på baren i de sene eftermiddagstimer. Køb et glas vin og du kan bare vælge lidt snacks til. Når vinen er drukket, kan du skifte baren ud og gå til den næste buffet. Et sted værd at prøve er madbloggerne Green Kitchen Stories favorit, Freni e Frixioni i Trastevere-kvarteret med udsigt over Tiberen. Efter et par glas der, behøver du måske ikke at bade påklædt for at opleve La Dolce Vita?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices