Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

I Thailand er respekt og et smil vigtigt for at få en god modtagelse fra de lokale. De er ganske vist vant til turister og små kulturelle sammenstød, men det er altid godt, og frem for alt sjovere, at følge landets skikke. Der er et par enkle regler for takt og tone, det er værd at overholde.

Vind respekt ved at hilse høfligt 

At hilse på den thailandske måde er den nemmeste måde at vise respekt på. Sæt dine hænder sammen som Lucia, og bøj let. Hilsenen kaldes Wai, og hænderne er placeret forskelligt afhængigt af, hvem du hilser på. Mod Buddha skal hænderne være i panden, mod ældre skal hænderne være foran næsen og mod jævnaldrende eller yngre, har du dine hænder under hagen. Skulle du sætte dine hænder i den forkerte position, er det ikke den store ulykke, det vigtigste er tanken om at vise respekt. Vil du være ekstra høflig, så siger du også sawadee, hej eller tak, som kvinde khob khun ka og som mand khob khun krap.

Undgå at dumme dig foran Buddha buddha

Templet er et helligt sted, der skal respekteres i påklædning og adfærd. Tag dine sko af, før du går ind i et tempel, men pas på med dine fødder, som ses som en snavset kropsdel. Rør ikke ved noget eller nogen med fødderne. Når det kommer til tøj, skal du tænke på at dække skuldre og knæ og ikke at have alt for gennemsigtigt eller stramt tøj på. Du må ikke dræbe insekter inde i templet, hvis et vinget insekt sætter sig på dig, skal du vifte det væk i stedet. Vent også med at være alt for kærlig over for din partner inde i templet, hold støjniveauet nede og ikke gå foran en person, der bukker.

Dyrk den nationale sport – prut om prisen!thailand market

Studehandler er en sport i Thailand og en stor del af at handle på markederne. Den samme regel gælder her som med alt i dette venlige land, gør det med et smil, det er ikke den aggressive stil som i Sydeuropa. At joke med sælgeren er også en god måde at skabe god stemning, der vil give en god pris. Bed om at låne en lommeregner, det har stort set alle sælgere, og indtast dit bud. Det er også godt at have små sedler, som du kan have ved hånden, hvis sælgeren ser en tegnebog med mange store sedler, bliver det svært at forhandle. Får du ikke den pris, du vil have, siger du tak og farvel med et smil, sandsynligvis vil sælgeren komme efter dig.

Hold gaflen i den rigtige hånd

thailand food

I Thailand, er der ofte dækket op med gaffel og ske i stedet for en kniv. At putte gaflen i munden betragtes lige så taktløst som at sutte på kniven i Europa. Hold gaflen i venstre hånd, og læg mad på den ske, du spiser med. I turistområderne er de selvfølgelig vant til at se folk spise med en gaffel på den vestlige måde, men hvis du vil score ekstra point eller falde ind på et mindre sted, skal du vælge skeen i stedet.

Nu har lært thailænderne at kende, så er det bare at få pakket og bestille rejsen til dit nye hjemland!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices