Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

At mad og Italien i princippet er synonyme med hinanden, er der nok ingen, der er ked af. Efteråret i Italien, er, som de fleste andre steder, særdeles tillokkende for foodies, når der høstes, plukkes og forædles i de forskellige regioner. Chokolade, vin, oliven eller trøfler … nyd højsæsonen i dette gastronomiske mekka!

 

Trøfler – svære at finde, nemme at elske
Denne knoldede svamp vokser primært i skovene omkring Alba i Piemonte. Ved hjælp af trænede hunde eller svin, som graver i jorden, finder man frem til en af verdens mest eksklusive råvarer med en kilopris på ca. 40.000 kr.!

 

Fra den 6. oktober til den 25. november er der Fiera Internazionale Tartufo Bianco d’Alba, trøffelfestival og marked med et overflødighedshorn af varer. Ud over at købe det hvide guld med hjem kan du prøve vine til, se Italiens bedste kokke duellere og selvfølgelig smage på en masse andre af de delikatesser, som regionerne har at byde på.

 

I byen Alba behøver du heller ikke at sulte, for her finder du den største koncentration af Michelin-spisesteder i verden. Du bor hyggeligst på Agroturismo, dvs. gårde med bed & breakfast, som ligger rundt omkring i regionen. Her finder du den velkendte hjemmehygge og dejlige madoplevelser.

 

Chokolade-ekstravagance
I Perugia mødes for 25. år i træk chokoladeelskere fra hele verden på messen Eurochocolate. Mellem den 19.-28. oktober finder du – ud over utallige chokoladesmagsprøver i alskens farver og former – vinsmagninger, konkurrencer i chokoladeskulpturer, chokoladespa og prisuddelinger til det bedste håndværk.  

Har du lyst til at fylde kroppen med andet end forædlede kakaobønner, så sving forbi L’officina, en vægtfabrik fra 1890’erne med 450 vine på listen og en ny menu hver uge. Desuden byder restauranten på kunstudstillinger, live-bands og live-madlavning.  

 

Vin og vildt i gaderne

Lidt længere nordpå i Toscana mellem Firenze og Pisa ligger Certaldo og dens madfestival Boccaccesca. For 20. år i træk byder byen op til en kulinarisk dans med regionale specialiteter. Prøv førsteklasses vine såsom Chianti Classico og Brunello, kig forbi, når lokale skolebørn udfordrer kokke i køkkenet, og smag på hare, vildsvin og andet vildt, som Toscana er kendt for.

 

PS: Professionel Nutella-ekspert søges

Hvis du tilfældigvis elsker både chokolade og byen Alba efter din rejse til Italien, har du nu chancen for at tjene penge på dine interesser! Den virksomhed, som bl.a. ejer Nutella, kommer fra Alba og søger nu prøvesmagere, som skal teste nye produkter. Ja, det er rigtigt: Du får penge for at spise chokolade!

 

Er du blevet småsulten? Mæt dit begær efter Italien allerede i dag. Bestil en efterårsweekend!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig