Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Tillhör du dem som ännu inte riktigt kunnat bestämma dig för vart du ska resa i sommar? Du är långt ifrån ensam. För att göra det lite enklare har vi har listat några av de allra bästa öarna, oavsett om det gäller sol och bad, städer, shopping eller vackra vyer.

 

 

Sardinien

På den smukke, glitrende blå italienske perle i Middelhavet lever der flest hundredårige i verden. Alle de gode friske fisk og skaldyr og det konstante solskin og manglen på motorveje spiller sikkert ind. Stresset på Sardinien? Nej, under ingen omstændigheder.

 

Malta

Et af verdens mindste lande er også et af de tættest befolkede – og historiske. Øens gamle megalittempel er endda ældre end Stonehenge. De fleste besøgende kommer imidlertid til Malta for at se den smukke hovedstad Valletta, glitrende bugte og for at dykke.

 

Bozcaada

Den lille tyrkiske ø er mest kendt for sine fine sandstrande, druer, vin og røde valmuer.  Den har en befolkning på mindre end 3000 indbyggere, hvilket gør den til det perfekte sted for dem, der søger et roligt sted væk fra de livlige turistområder.

 

Santorini

Få steder i verden kan konkurrere mod Grækenlands egen ”postkortø” om smukke udsigter. Det er let at forstå, hvorfor øen tidligere blev kaldt Kalliste, den smukkeste. I dag lokker sorte sandstrande, vandrestier og fantastiske solnedgange.

 

Skye

Måske er det ikke så vigtigt, at øen er solsikker? Den skotske Skye, oldnordisk for ”skyø”, er den største ø i de Indre Hebriders skærgård. Her er udvalget af klatring og vandring i dramatiske bjerglandskaber enormt – for ikke at tale om antallet af hyggelige pubber.

 

Hvar

Kroatiens solrigeste ø praler med 2726 soltimer om året, noget af det reneste badevand i hele Europa og Europas første almene teater bygget allerede i 1612.

 

Capri

Den naturskønne ø kun en kort færgetur fra Neapel er blevet foreviget i tusindvis af mode- og reklamefotos. Her kommer besøgende for at opleve den kendte Blå lagune, den fantastiske udsigt, vandsport og tallerkener fyldt med fantastiske retter fra det italienske køkken.

 

Korfu

Korfu er den eneste græske ø, som tyrkerne ikke erobrede. Trods øens lille størrelse  Naturelskere finder desuden sjældne reptilarter, 6000 forskellige planter og blomster samt – ikke mindst – 119 strande på øen.

 

Sicilien

Den største ø i Middelhavet er måske mest kendt for at være mafiaens fødested. Sicilien er også stedet for nogle af verdens bedste vine og olivenolie. Øens største by Palermo er uden tvivl Europas hovedstad for street food. Deres Arancini (stegte risboller fyldt med kød) er ikke af denne verden!

 

Hvilken ø vælger du i sommer? Book billige fly her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices