Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Wien – klassiske musikværker, storslået arkitektur og Donau, der løber igennem hele herligheden. Den østrigske hovedstad byder også på mere moderne arkitektur, streetart og – selvfølgelig – vin!

 

Føl dig hjemme

Vågn op hos Tomas og Angela. På hotellet Schreiners Essen und Wohnen føles det, som om du bor i gæsteværelset hos gode venner. Indtag morgenmaden i den hyggelige have, hvor parret dyrker urter og grøntsager til restauranten, eller inde ved pejsen i årets kolde måneder. Efter en dag i byen kan du også tage en tur i saunaen: Kort sagt: føl dig hjemme.

 

Masser af museer

Men vi skal jo ikke sidde derhjemme. Hotellet ligger i bydelen Neubau, der er kendt for kultur og små, hyggelige butikker. Er du til vintage og brugte ting, finder du steder med udvalgte fine mærker og butikker med forskellige unikke ting. I Neubau finder du også museumskvarteret, der er et seks kvadratkilometer stort område med museer med samtidskunst, arkitektur, mode, musik og meget andet. Her kan du selvfølgelig tilbringe en hel dag, eller du kan komme og gå i hele din ferie. Kvarteret ligger midt i Wien.  

 

Tid til en tår kaffe

Det er tid til en tår kaffe, og her mener vi ikke et papkrus i farten. I Wien sidder man ned og nyder sin kaffe – det tilskriver traditionen i hvert fald. Café Prückel er et af de mange kaffehuse, hvor tiden har stået stille siden 1904 med vinkypere i butterfly og en omfattende bagværksmenu. Flere aftener i ugens løb kan du opleve livemusik, og du kan få både en stor morgenmad, lidt varm mad eller nyde en øl.

 

Gratis cykler

Hvad med at tage cyklen? I Wien kan du, som så mange andre steder, låne en bycykel. De første timer er det desuden gratis, og derefter koster det kun et mindre beløb at trampe i pedalerne. Find det nærmeste cykelstativ, og snup en cykel!

 

En pause fra byen midt i byen

Tag cyklen, og kør væk fra gader og trafik, og hold en pause på Wiens egen oase midt i Donau, øen Donauinsel. I sommerhalvåret er det et populært sted for badere i almindelighed og trampolinspringere i særdeleshed. Vælg mellem 40 forskellige i verdens største flydende trampolinpark. Er du den sporty type, kan du også fornøje dig med klatring, skaterpark og vandski. Øen er også et glimrende sted, hvis du vil gå en tur i parken eller tage på skovtur, og der er en række festivaler i løbet af sommeren.

 

Bliv mæt af markeder

Hvis mad kombineret med shopping er din bedste sportsgren, kan du varme grundigt op og begive dig til Naschmarkt. Her finder du mad fra alle verdenshjørner, råvarer, delikatesser, streetfood på stående fod og restauranter, hvor du kan sidde ned. Om lørdagen er der desuden et stort antikvitets- og loppemarked.

 

Lokaldyrket og lige til at drikke

Du kan selvfølgelig også drikke vin på markederne. Husk at besøge en af byens omkringliggende terrassemarker. Gå en tur blandt vinrankerne, og under høsten om efteråret kan du også få en guidet rundvisning blandt de forskellige vinsorter og få en prøvesmagning. Rund gåturen af med nogle af værtshusene oppe mellem rankerne – lokalproduceret vin, der vil noget!

 

Opsummering af ferien

Psykoanalysens fader boede og arbejdede i Wien frem til 1938, hvor han blev tvunget i eksil i England. Det hus, hvor han boede og havde sin praksis, er i dag et museum, som er udbygget i årenes løb, bl.a. assisteret af hans yngste datter, Anna. Her kan Freud-fans finde et bibliotek med signerede kopier af hans første værk, unikke filmoptagelser og endda foredragssale. Hvor mange divaner finder man mon?!

 

Trænger du til lidt vin og psykoanalyse? Bestil en Wien-weekend allerede nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices