Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Dans i sandet på Montenegros kyst, se zombiefilm i et hjemsøgt hus på Sicilien, få kultur med opera under åben himmel på Syros eller bliv blændet af fyrværkeri i Venedig. Hvis du skal nyde sommeren i Europa og middelhavsområdet, har vi nogle ideer, hvis du bliver træt af svømning og solbadning.

Sea Dance Festival i Montenegro 13-15/7

montenegro

Hvis du vil nyde koncerter og hænge ud på stranden, er Sea Dance Festival på Montenegros kyst sommerens hotteste tip. En mere instagram-venlig festival skal du lede længe efter. Du kan danse til Fatboy Slim, svinge til Sean Paul og bade i Middelhavet.

Lollapaloza i Paris 22-23/7

paris
Er du mere til musik i storbymiljø, kan du nyde et sommerligt Paris til bastonerne fra The Roots, Lana Del Rey, The Hives og mange andre under Lollapalooza. Festivalen holder til på hestevæddeløbsbanen Hippodrome de Longchamps med udsigt over Seinen. Snup et baguette under armen og tag en spadseretur fra Eiffeltårnet langs floden, vi er jo i Paris.

Operafestivalen på Syros i Grækenland 16-31/7

Syros
Glem fetaosten i et stykke tid, og nyd den brede vifte af sangere på Syros midt i Middelhavet mellem Mykonos og det græske fastland. Operafestivalen kører på sit 13’ende år, og koncerterne afholdes udendørs i de smukke stenkirker og i det lokale Apollo Theatre med tilnavnet La Piccola Scala efter det store operahus i Milano. Med 250 kunstnere fra 22 lande behøver du ikke gå glip af en eneste tone fra operaens verden i løbet af de to veldirigerede uger.

Festa del Redentore i Venedig 15/7

venedig

Festa del Redentore er blevet fejret hvert år siden 1576, hvor pesten var overstået, og der blev festet. Det var oprindeligt en religiøs tradition, der i dag er blandet med mad, kultur og fyrværkeri. Hvert år bygges der en bro fra Markuspladsen over Guideccakanalen, hvor der er en religiøs procession med publikum i tusindvis af både nedenfor, og senere på aftenen er der fyrværkeri i en time. Så er det bare at deltage i italienernes anden religion – mad og drikke – indtil solen står op igen.

Filmfestivalen i Syracusa i slutningen af juli

syracusa

Syracusa på Sicilien er mere end bare Lucias fødeby. Der er også en chance for at opdage eller demonstrere skjulte filmtalenter. På denne festival kan alle indsende deres bidrag i ti forskellige kategorier – spillefilm, dokumentarfilm eller “Fool and Smash”, en kategori kun for zombiefilm. Festivalen holder til i Villa Dunardi, som ifølge arrangørerne er et rigtigt spøgelseshus – simpelthen den perfekte ramme til zombiefilm.

Stragusto, Trapani Sicilien 26-30/7

stragusto

Tag til Sicilien, og kast dig over street food under et par koncentrerede festivaldage i Trapani. På fiskemarkedet i den gamle bydel kan du spise dig vej gennem alle de forskellige kulinariske regioner i Italien med indslag fra andre køkkener omkring Middelhavet.

Jazzfestivalen i Nice 17-21/7

nice

Frem med baskerhuen og de bedste dansesko, og jazz løs på rivieraen med stil. Jazzfestivalen i Nice tiltrækker store navne inden for jazz, soul og rhythm’n’blues. I år kan du opleve gamle ræve som Herbie Hancock, rhythm’n’blues-dronningen Mary J Blige og bandet Woman to Woman, syv kvinder fra forskellige genrer og nationaliteter, som genfortolker jazzmusikken på deres egen måde. Musikken strømmer ud under åben himmel i parken Albert Jardin 1er, et kvarters gang fra strandpromenaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices