Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Hvis du har forestillet dig en totalt neddyppet ferie, kan Europa tilbyde det meste inden for vandsport. Med både Middelhavet og Atlanterhavet til rådighed, lover vi, at du ikke bliver nødt til at blive på landjorden et eneste minut på din ferie.

vattensport

Surfing

Hele Portugals kyst er faktisk én lang legeplads for surferbumser med brættet som sin bedre halvdel, men en time nord for Lissabon ligger stadig surferparadiset Nirvana Nazaré. Her slog surflegenden Garret MrNamara verdensrekorden i 2011, da han surfede på den hidtil største målte bølge. Vil du føle havets kræfter her, er der masser af surfskoler, der kan guide dig til den del af stranden, der passer til enhver fra begyndere til professionelle.

surfing

Windsurfing

I landsbyen Pissouri på Cyperns sydkyst, kan du få masser af vind i sejlene. Her kan du både windsurfe og kitesurfe. Begyndere holder sig inde i bugten, mens de gamle surfernørder kan tage længere ud til ordentlig fart og høje spring. Efter en dag på bølgerne kan du klatre lidt højere op i landsbyen for at finde restauranter og barer med udsigt over havet. Om onsdagen loves der endda dans på torvet – man kan stole på de gamle grækere.

windsurfing

Dykning

Hvis du kan lide at dykke og opleve velbevarede skibsvrag, vil du elske Tabarka, en skat fra 2. verdenskrig ud for Skotlands kyst. I 1919 blev fartøjet sænket for at blokere for ubåde, og siden da har det ligget velbevaret på 18 meters dybde. Med klart vand og et rigt dyreliv er det et af de mest berømte vrag at dykke ved. Både fra Stromness og Kirkwall kan du blive sejlet ud til dykkestedet.

dykning

Rafting

På Lech-floden i Østrig, kan du kombinere rafting med en fantastisk smuk naturoplevelse. Floden løber gennem naturreservatet Lechtal, som er et af de mest uberørte alpine områder i Europa. Styrken af strømmen i vandet er to på en seks-trins-skala, så her kan man også sætte børn, begyndere og en nervøs bedstemor i gummibåden.

rafting

Kanosejlads

Som prikken over i’et ligger Gozo lige ovenfor Malta midt i Middelhavet. Med vand så turkisfarvet, at det ser ud som på et billede lavet i Photoshop, er dette det ideelle sted at sejle i kajak. Oplev den forrevne kystlinje udefra og glem for alt i verden ikke at have din maske og snorkel med – krystalklart er en beskeden beskrivelse af Middelhavet lige her.

kanosejlads

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices