Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Som så mange andre højtider, vi har taget til os her i Norden, stammer Halloween fra USA. Amerikanerne har jo en forkærlighed for at klæde sig ud og give den gas, når Halloween skal fejres, så rejs over Atlanten, spis godter, til du revner, og få dig en god skræk i livet!

 

Slik eller ballade i de franske kvarterer

New Orleans, ofte kaldet et af USA’s mere spooky steder, blomstrer selvfølgelig op under Halloween. Festlighederne begynder med byens “Krewe of Boo”-parade, der går gennem byen, og derefter kan man selv vælge, hvor uhyggelig ens oplevelse skal være. Boo at the zoo og Louisiana Children’s Museum er for de lidt yngre og dem med svage nerver. Vil man udfordre sig selv, snupper man en af rundvisningerne i The French Quarters. Her finder du også Bourbon Street, hvor gadefesten støtter AIDS-ramte i New Orleans. Grib chancen for et godt gys i en god sags tjeneste!

 

Skræmmende tete-a-tete i hovedstaden

Ønsker du en mere privat Halloween, skal du tjekke ind på The Hay-Adams i Washington DC. En uhyggelig butler eskorterer jer til jeres værelse, som er dekoreret fra gulv til loft. Der er naturligvis også et bibliotek med gyserfilm, som venter jer efter middagen med cocktails, som indgår i gyserpakken. Efter en nat med mareridt får I morgenmad på sengen med en “Bloody Scary” til at komme i gang på!

 

Skræmmende sød Halloween-parade i New York

Hvis du foretrækker “nårrrh” frem for “bøh!” til Halloween, så rejs til New York. I Meatpacking-distriktet ligger den gamle højbane The High Line, der løber langs med 10th Avenue og er blevet en populær promenadestrækning. På The High Line Hotel afholdes der hvert år en Halloween-parade med hunde! Vovserne klædes ud i kostumer, det ene mere kreativt end det andet, og spadserer rundt i hotellets gårdsplads til folkets jubel. Dagen byder også på ansigtsmaling, professionelle græskarudskærere og selvfølgelig “trick or treat” med godbidder til hundene!

 

Lego-vampyrer eller Netflix-gys, der er uegnede for børn

Orlando i Florida er et paradis, hvis man elsker temaparker. Halloween er selvfølgelig ingen undtagelse – både Legoland og SeaWorld byder på festligheder for hele familien. Legoland har en “Brick or treat trail”, byggeworkshop med gigantiske Lego-græskar og fyrværkerishow om aftenen. SeaWorlds Spooktacular byder selvfølgelig også på trick or treat, børnediskotek og meet and greet med din favoritfigurer fra Sesame Street. Til dem, der er sværere at skræmme, er Universal-parken berømt for sine Halloween-temaer, og i år er hele oplevelsen baseret på Netflix-successen Stranger Things. Turen frarådes til børn under 13 år, så få fat på en barnepige, og hold nogen hårdt i hånden.

 

Gå om bord på spøgelsesskibet i LA

Krydstogtskibet Queen Mary drog ud på sin jomfrusejlads fra Southampton i England i 1936 og sejlede flittigt over Atlanten indtil 1967. Siden da har hun ligget trygt ved kajen i Long Beach og været et populært hotel og turistmål – med en berygtet halloweenspecial. Glem alt om små lejrbålshistorier om skibsspøgelser – med billetten “The ultimate scream experience” får du VIP-behandling i The RIP lounge, en rundvisning på skibet, du sent glemmer, og et besøg i den hemmelige bar. Aftenen er ikke helt billig, men som arrangøren selv lover: “It’s a deal to die for”.

 

Hvis du klarede læsningen hertil, overlever du nok også en anden spøgelsesvandring. Find passet frem, og sørg for, at dine rejseledsagere har stærke nerver!   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices