Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

paros tavern

Sydøst for det græske fastland ligger den populære øgruppe Kykladerne. Det var her øhoppene startede i 80’erne. Alle disse øer har deres helt egen charme med god mad, fantastiske strande, dramatisk natur eller spændende historie. For mange er Kykladernes typiske arkitektur med hvide huse og blå vindueskarme indbegrebet af Grækenland. Så hvorfor nøjes med én af øerne? Pak tasken, og book et fly til Santorini nu. Derefter rejser du med færger mellem øerne.

Santorini

santorini oija

Her begynder vores eventyr. Øen, som den ser ud i dag, blev til efter et vulkanudbrud for 3.600 år siden. Det skabte Santorinis dramatiske natur med høje klipper, der danner baggrund for det turkise vand og de sorte strande af lavasand. Der er mange spor efter civilisationen før vulkanudbruddet, og der er spekulationer om, at fortidens Santorini faktisk er den sagnomspundne by Atlantis.

santorini sunset

Hvis du nogensinde har set et postkort fra Grækenland, er der en god chance for, at billedet er taget på Santorini. Øen er kendt for dens solnedgange og er et populært rejsemål for nygifte. Den romantiske stemning vibrerer virkelig i luften.

Amorgos

amorgos egiali

Nogle få timers sejltur fra Santorini finder du denne perle. Amorgos er præget af en forunderlig stilhed. Det dufter dejligt af timian, og på turen rundt på øen kan du hilse på de venlige øboere. Rigtig mange er blevet forelskede i det her sted. Vi anbefaler at bo i byen Egiali, som du kommer til ad snørklede småveje. Her finder du Amorgos’ eneste lettilgængelige sandstrand.

amorgos hozoviotissa

I 1987 indspillede Luc Besson filmen “Le Grand Bleu” på øen, og i dag besøger turisterne stadig de fantastiske locations. Et andet tip er at tage en tur til det græsk-ortodokse kloster Chozoviotissa, der som en svalerede hænger 300 meter oppe på en gigantisk klippevæg.

Naxos

naxos chora

Naxos er en af Grækenlands mest populære øer. Hvis du har savnet kilometerlange klassiske strande med fint sand på rejsen, får du virkelig din lyst styret her! Langs hele vestkysten fra hovedstaden strækker sig kilometerlange strande, den ene smukkere end den anden. Lej en vespa, tage en taxa eller bussen til Plaka, som ifølge mange er øens smukkeste strand. Cirka 20 km syd for hovedstaden Chora ligger Pirgaki Beach. I nærheden af stranden er der små grotter, som er rigtig gode til snorkling.

naxos plaka

Efter lange dage på stranden kan du spise rigtig godt på en af Choras mange restauranter. Naxos er den perfekte blanding af strandliv og natteliv, og mange vender tilbage igen og igen.

Paros

paros tavern

Vores næste stop på rejsen er Paros, som ligger mindre end en time fra Naxos. Det var her det hele startede for 80’ernes øhoppere. Øen er stadig i manges øjne en af Kykladernes mest komplette. Ligesom på Naxos finder du her mange strande, der er værd at udforske. Husk at nyde den helt særlige græske ro, med en græsk salat under et tamarindetræ på en af de mange tavernaer.

Ios

ios chora

Vores sidste stop inden vi vender tilbage til Santorini er Ios. Sammen med Paros og Santorini var Ios den første ø, der blev udforsket af de udenlandske øhoppere, og de fleste kender den som en party-ø. Men du skal ikke være bange, Ios er blevet betydeligt mere rolig og passer helt fint til børnefamilier, der er på udkig efter magiske sandstrande og en hyggelig stemning. Øens største by, Chora, bliver også betragtet som en af de græske øers smukkeste byer. Husk at arbejde lidt på kuløren i nogle dage, inden du tager færgen tilbage til Santorini, hvor flyet nordpå venter på dig!

Book fly til Santorini nu!

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices