Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Det er ikke bare byen, som aldrig sover, men også byen, som aldrig sulter. Her popper nye steder op hver eneste dag side om side med klassikere, som tiden aldrig løber fra. Ifør dig bekvemme bukser, og begiv dig ud på en madrejse New York rundt.

Udødelige klassikere 

Visse steder på Manhattan er blevet en selvfølge på restaurantkortet og meget kendt for sine signaturretter. Katz Delikatessen er et af de steder, som det ville være en forsømmelse ikke at medtage i en restaurantguide over USA’s madhovedstad. Den er lige så kendt fra filmen ”Da Harry mødte Sally” som for sin Reuben Sandwich, en grillret med oksekødsbryst, surkål og ost på rugbrød. På Katz er der næsten altid fyldt op, men serveringen er hurtig, så ventetiden er sjældent særlig lang.

 

En anden New York-institution er Baltazar, et fransk brasserie, som åbnede i 1997. Med andre ord gammelt af New York at være. Her har menuen ingen overraskelser i ærmet, men amerikanerne elsker at lege parisere her blandt velklædte tjenere, stenovnsbagte baguetter og skaldyrsplateauer.

Der findes også nye klassikere i byen, f.eks. Roberta’s i Bushwick, som fylder 10 år i år. Bag en anonym metaldør i et industriområde brænder pizzaovnen uafbrudt og leverer de bedste pizzaer uden for Napoli. Her samles hipsters ved langborde for at drikke små dåseøl. Og hvis du ikke er til pizza, kan du få pasta, vegetarretter, ost og pølser, og du må endelig ikke gå glip af deres brunch i weekenden!

 

Brunch hver dag

Nu vi snakker om brunch, newyorkernes favoritspise i weekenden, så findes der alle typer at vælge imellem. Et ambitiøst eksempel i Williamsburg er restaurant Sundays i Brooklyn. Heldigvis har de åbent alle ugens dage og er så venlige at servere brunch hver dag mellem 10 og 16. Her findes klassikere som ægte æg- og baconmadder, pandekager, æg i alle mulige former og varianter, og det hele er tilberedt med største omhu og førsteklasses råvarer.

 

Kaffe i papkrus og kop

Man kunne tro, at New York kan nøjes med Starbucks-kaffe, men i de senere år har den nørdede småristede kaffebønne også opnået en vis status her. Stumptown coffee er et af risterierne med flere coffee shops, som både laver udmærket kaffe og serverer et udvalg af dejligt bagværk.

 

Et andet sted med god kaffe, og ikke mindst en god atmosfære, er Cafe Gitane i Nolita. Et lille fransk-marokkansk sted med morgenmad, frokost, middag og kaffe derimellem. Alt laves bag bardisken af hurtige kokke i kedeldragt og bæres ud af servitricer i grønne kitler. På det lille steds udendørsservering kan man sidde længe og kigge på de forbipasserende og drikke cappucino.

 

Nyt stjernekøkken

Nogle af de mest innovative steder findes i Brooklyn, og et af de mest anerkendte har svenske Fredrik Berselius som køkkenchef. Hans restaurant Aska har fortjent de to Michelin-stjerner, og prøvesmagningsmenuerne med 19 retter har fået mange til at krydse Williamsburg-broen. Hvis man bare er lidt sulten, findes en menu med 10 retter eller à la carte, som kan nydes i baren eller baggården, når det er sæson.

 

Lidt længere sydpå i Brooklyn i Prospect Heights ligger Olmsted, en favorit blandt New Yorks trendy restaurantgæster. Med fokus på grønt, som selvfølgelig kommer fra egen avl, serverer de en lille menu med indslag af kød og fisk. Hvis du ikke vil bestille bord en måned i forvejen, kan du dukke op en mandag, hvor der er åbent for drop-in-gæster.

 

Isslag

Ligesom kaffen, der har gennemgået en opgradering, er isudbuddet gået fra Ben & Jerrys til mere gastronomiske højdepunkter. Et sted, som tager is alvorligt, er Il labaratorie de Gelato i Houston Street. Foruden utraditionelle smage som sort peber eller agurk kan de også lokke med 18 forskellige slags chokoladeis! Sorbet findes der også en del af, og siden starten i 2002 har de haft over 300 smage i deres islaboratorie.

 

Er du blevet sulten? Book din gastronomiske rejse til New York lige nu!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices