Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote og Tenerife er de øer, vi oftest forbinder med De Kanariske Øer. Her har skandinaverne rejst til for at bo på all inclusive-hoteller og nyde sydlige breddegrader, lige siden begrebet charterrejse blev introduceret. Men De Kanariske Øer er meget mere end charterferie og all inclusive – der er øer du måske aldrig har hørt om. Øer, der er blevet opdaget for længe siden, men som endnu ikke er blevet udnyttet af turister.

 

Lad os introducere De Kanariske Øers skjulte perler: La Gomera, La Palma og El Hierro.

 

La Gomera

La Gomera

La Gomera er den næstmindste af De Kanariske Øer, og den forbindes ofte med sin fantastiske natur og golf, som øen har at tilbyde. Den smukke ø består af bjerge, dybe kløfter og magiske skove. Her finder du fantastiske små landsbyer og grønne dale med terrasser, der klatrer langs bjergets sider. På de karakteristiske terrasser dyrker øens beboere druer, tomater og bananer.

 

La Gomera spillede en meget vigtig rolle under Columbus tid: Det var fra øens hovedstad, San Sebastian, at den store opdagelsesrejsende i 1492 begav sig ud på den rejse, der ville ændre landkortene. I lyset af det er det mærkeligt, at øen ikke er mere berømt end den er i dag, og at den holder så lav profil, som den gør. La Gomera er det perfekte sted for enhver, der gerne vil væk fra turistfælder og fyldte strande, men som kan lide at nyde naturen, havet, golfen og den særlige opdagelse, der hviler i luften. La Gomera har det hele uden at være overrendt.

 

Du kan komme til øen via færge fra havnen i Los Cristianos på Tenerife, eller med en kort flyvetur fra Tenerife Norte Lufthavn.

 

La Palma

La Palma

Den høje og smukke ø anses af mange som den smukkeste af De Kanariske Øer. Dens forbløffende skønhed skyldes måske bare, at øen er en af verdens stejleste, hvor blomsterfyldte balkoner og kolonistarkitektur kombineres med grønne skove og turkisblåt hav. La Palma tiltrækker fotografer fra hele verden. I hovedstaden i Santa Cruz, også kendt som Little Havana, er der en skøn latinamerikansk stemning, som det er svært ikke at falde for.

 

På La Palmas højeste punkt finder du også et af verdens bedste steder til stjernekiggeri:
Observatoriet Roque de Las Muchachos. Herfra gengives informationer fra fjerne galakser. Hvis du besøger La Palma, er det næsten et must at komme op til øens højeste punkt for at se stjerner. Ellers er der ikke meget “must” – nyd i ro og mag den farverige hovedstad Santa Cruz og den næsten altid betagende udsigt, som øen byder på.

 

Du kommer nemmest til øen med indenrigsfly fra Tenerife.

 

El Hierro

El Hierro

Den mindst besøgte, mindste og fjerneste af de kanariske øer er El Hierro. Ikke desto mindre gemmer øen på en fascinerende historie, der giver følelsen af at være ved verdens ende. El Hierro er øen, som før Greenwich var punktet for nulmeridianen. Dens ikoniske solbærtræer, der vokser langs øens klipper gør følelsen endnu mere håndgribelig.

 

På El Hierro er det ikke kun solbærtræerne, der blomstrer, her er havets liv også blomstrende. Øen har en betydelig maritim stemning, og den er et af de mest populære steder til dykning på De Kanariske Øer. For dem der kan lide at gå under gode forhold og på godt underlag, er El Hierro stedet at tage hen. Her finder du Kanarieøernes bedst afmærkede stier – og så er de næsten mennesketomme.

 

Du kan komme til El Hierro enten via færge fra havnen i Los Cristianos på Tenerife, eller med fly fra Tenerife eller en de andre Kanarieøer.

 

Nu er du klar til at udforske De Kanariske Øer, du ikke vidste eksisterede!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices