Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Tag en weekend i London i kunstens tegn til efteråret! Sara Andy Ludvigsson, der i øjeblikket arbejder på Galleri Andersson/Sandström i Stockholm, har boet og arbejdet i kunstverdenen i London i flere år. Her kommer hendes bedste tip til, hvad du ikke bør gå glip af i den britiske hovedstad i efteråret! 

westminster bridge london

For at komme i den rette stemning til din kunstnerweekend, skal du tjekke ind på Green Rooms, der ligger i Wood Green. Kunstnere og andre kreative sjæle får “fordelagtige priser”, men også for dem, bare besøger den kunstneriske verden, er priserne yderst beskedne efter London-standard. Hotellet huser også restauranten “I should be souvlaki”, som er et besøg værd. Derudover kan du deltage i shows, udstillinger eller workshops om, hvordan man dyrker i gamle bildæk, der er plads til alt på Green Rooms

green rooms london

Tate Britain – Rachel Whiteread

tate britain londonTate Britain åbnede i 1897 og har i dag også Tate Modern, Tate Liverpool og Tate St Ives i deres familie. Nu viser de Rachel Whiteread, en af Storbritanniens største moderne kunstnere, der arbejder i industrielle materialer til sine skulpturer.

Udstillingen vises indtil 21/1-2018

Entré 15 pund

Entré + trerettersmenu 45 pund

Åbent hver dag

National Portrait Gallery – Taylor Wessing Prize

national portrait gallery londonDet 161 år gamle museum har ligget i forskellige steder gennem tiden, men har nu til huse i en stor bygning tæt ved Trafalgar Square. Hvert år vises vinderne af den prestigefyldte fotokonkurrence Taylor Wessing Prize, som alle over 18 år kan indsende deres bidrag til. Årets vindere vil blive annonceret den 14. november og to dage senere åbner udstillingen.

Udstillingen vises indtil 4/2-2018

Entré 6 pund

Åbent hver dag

Barbican Centre – Jean-Michel Basquiat

barbican centre londonBarbican Centre er et hus fyldt med kultur i form af musik, film, kunst og litteratur. Nu viser de en unik kunstner, Jean-Michel Basquiat, som også var digter, DJ og musiker og som samarbejdede med Andy Warhol, Keith Haring og Blondie. Han døde kun 28 år gammel i New York i 1988, men det lykkedes ham at gøre et stort indtryk og sætte sit aftryk på sine omgivelser.

Udstillingen vises indtil 28/1-2018

Entré 16 pund

Åbent tirsdag-søndag

Southbank Centre – Antony Gormley

southbank centre londonSouthbank Centre er også et sted med mange forskellige kulturelle udtryk, der byder på over 5000 forskellige arrangementer om året med kunst, musik, dans og samtale. Lige nu vises en unik udstilling i en af salene, sammensat af kunstneren Antony Gormley. Han viser kunst produceret i britiske fængsler, plejefaciliteter og boliger til asylansøgere. Med temaet “Storbritanniens retssystem” har kunstnerne kunnet skabe frit i ord, billeder, musik og design.

Udstillingen vises indtil 15/11-2017

Gratis entré

Åbent hver dag

Nu er det bare at pakke baretten og tage afsted, Londons travle kunstscene venter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices