Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 læst

Et roadtrip langs havet gennem seks lande i Sydeuropa. Her får du guiden, som indeholder kultur, mad, strand og en færge – tank op, og så kører vi.

 

Flyv til Montpellier, og lej en bil med god aircondition. Du bør ikke begive dig ud på vejene uden at være udhvilet, så start med en nat på Hotel du Palais. Her bor du smukt i en 200 år gammel bygning, der ligger tæt på den botaniske have, katedralen og slottet, som er bevogtet af Louis XIV.

 

Den første etape på to timer kører du mod Marseille. Byen, som er Frankrigs næststørste, kaldes også ny Barcelona på grund af sit vidunderlige miks af mennesker, stilarter og kvarterer. Her holder præsident Macron ferie, og han er blevet set på sin løbetur i gaderne med sin kone, og hvem vil være dårligere? Spis frokost på trendy Mama Shelter, et Philip Stark-indrettet hotel med tilhørende trendy restaurant. Eller vælg en mere autentisk oplevelse afrundet med pastis med et besøg på Le Petit Pernod. Efter frokost må du ikke gå glip af det nye, supermoderne Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée.

 

Når du føler dig klar, kan du køre videre østpå mod Menton. Lige på grænsen til Italien ligger denne farverige by, som er fotogen fra alle vinkler. Her har både Coco Chanel og kunstneren Jean Cocteau holdt ferie – sidstnævnte har endda fået sit eget museum. Check ind på Grand Hotel des Ambassadeurs, en bygning der er som taget ud af en Wes Andersson-film. Sov godt, og gør dig klar til at forlade Frankrig den følgende dag.

 

Italien

Dag tre – tid til Italien. På tre timer er du i Genova i hjertet af Ligurien, en af de mest undervurderede byer i Italien ifølge nogle. Her kan du nyde den overdådige Palazzo Reale, San Lorenzo-katedralen og selvfølgelig en frokost på Intersena Oyster bar, der, som navnet røber, er specialist i skaldyr.

 

Begynder du at længes efter kyst og strand igen, er der to timer til Castiglioncello. Det krystalklare vand indbyder til snorkling, dykning og afslapning på stranden. Check ind på Hotel Atlantico, og slap af i solnedgangen. Og sov godt, for i morgen venter en lidt længere etape.

 

Tid til sidste stop i Italien. For at komme til Ancona, hvor du kan sejle med færgen til Split, kan du køre i 4 timer på en mindre charmerende motorvej eller vælge 7 timers mere snørklet tur over bjergene. Under alle omstændigheder går bilfærgerne flere gange om dagen, men en aftenfærge er at foretrække, for overfarten tager 10 timer. Sørg for at få sovet, for eventyret venter på den anden side af Adriaterhavet.  

 

Kroatien

Godmorgen Split! Har du lyst til at besøge denne populære ferieby, kan du læse vores guide her. Ellers kan du tage en kop kaffe på Gradska Kavana – et fint gammelt sted, hvor intellektuelle altid har siddet og spekuleret over samtiden. Sid en stund og spekuler over den bedste vej til Dubrovnik.

 

Tre timer tager det til den næste store ferieby i Kroatien. For at få det bedste overblik over Dubrovnik kan du tage svævebanen op og nyde udsigten ud over hele bugten. Gå en tur i Game of Thrones fodspor i den gamle bydel, og slut dagen af i Buza I – baren på klippeafsatsen, hvor du kan nyde et par drinks og snuppe en dukkert. Sov godt på Grand villa Argentina den sidste nat i Kroatien.

 

Montenegro

Næste stempel i passet er Montenegro. Strandbyen Ulcinj ligger tre timer fra Dubrovnik og er udpeget som en af Montenegros smukkeste. Ulcinj er rig på arkitektur på grund af alle de forskellige styrer, byen har været under gennem årene, blandt andet Romerriget og Det Osmanniske Rige. Her finder du også moskéer og restauranter med mange forskellige køkkener. Selvfølgelig skal du også bo standsmæssigt: Hotel Palata Venezia ligger i en 2000 år gammel fæstning med pool, smukke terrasser og udsigt over havet.

 

Albanien

Efter hvad der forhåbentlig var historisk god søvn fortsætter vi sydpå for at krydse Albaniens grænse. Divjaka-Karavasta Nationalpark ligger tre timers køretur ind i landet og strækker sig over 222 kvadratkilometer. Parken har en stor lagune, et varierende landskab og en rig flora og fauna. Her findes over 200 fuglearter, bland andet har 5 % af alle verdens pelikaner slået sig ned her. I den bløde vegetation trives også krybdyr, vandbøffel, bæver og en masse padder.

 

Når du føler dig klar som ornitolog, har du tre timers kørsel til en af Albaniens fineste strande. I Dhermi kan du nyde strandlivet i din egen lille hytte på Altea Beach Lodges. Hotellet ligger helt ned til stranden og byder på grill, yoga og strandsport. Nyd solen, havet, udsigten over Korfu og den gode lokale fåreost.

 

Grækenland

Ny dag, nyt land, sidste etape. I dag venter en lidt længere køretur med Athen som slutdestination. Men først et stop på vejen. Efter tre timer fra Dhermi når du Makrigiali Beach – en landtange, som går ud med en smal sandstrand og nogle strandbarer med alt, hvad man behøver. Efter en dukkert og frokost bliver næste stop Antirrio på vej mod Athen. Tag en kop kaffe på café Brown Sea, og nyd det storslåede antikke slot, der skuer ud over havet. Nu er der kun opløbet tilbage.

 

Sæt den bedste spilleliste på, og tag de sidste 2,5 timer i bil. I Athen venter Hotel Elektra Metropolis, der fra poolen på taget har udsigt ud over det aftenoplyste Akropolis. Parker bilen, og gå en tur rundt i den antikke hovedstad, gerne forbi det nyåbnede museum ved siden af Parthenon. Udgravningerne, som kan dateres til 400 f.Kr., har nu fået et tilhørende moderne museum.

 

Køl af på den trendy juicebar Ethos, tag en middag på populære Venzene og skål for en skøn ferie i seks forskellige lande – ikke dårligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices