Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 læst

Smukke omgivelser giver ro i sjælen og gør ferien særligt mindeværdig. De kan også sikre dig en hulens masse likes på instagram. Her får du fem tip til steder i Europa, der opfylder begge kriterier!

 

1. Bellagio – Italien

Det er ikke svært at forstå, at Comosøen har dannet bagtæppe for både James Bond og andre glamourøse filmskikkelser. Området i Lombardiet i Norditalien er mildest talt pittoresk, navnlig byen Bellagio, der almindeligvis er kendt som Comosøens perle.

 

Byen, der stammer fra romertiden, har omtrent 4000 faste beboere, men på årsbasis langt flere turister, som spadserer rundt og nyder den smukke udsigt. For at få et overblik kan du som turist tage det lille tog, der kører hele byen rundt og afgår fra havnen. Det standser ved smukke gamle paladser, olivenplantagen, der producerer den lokale olivenolie, og flådemuseet.

 

Der er mange smukke gamle paladser og villaer, og du bør selvfølgelig bo i en af de mest fornemme. I Villa Serbelloni har både Churchill, Clark Gable og Al Pachino beundret udsigten over søen. Huset er opført i 1850 med marmortrapper, krystallysekroner, store vægmalerier og en vidunderlig have. Med to restauranter og to barer, alle med den uvurderlige udsigt, er der ingen rigtig god grund til at forlade hotellet. Efter et besøg i det luksuriøse spabad i de hvælvede kældre er det tid til at se solnedgangen!

 

2. Ronda – Andalusien

Direkte ind i landet fra Marbella på Spaniens solkyst ligger der en spændende lille by. Både naturen og aktiviteterne har temperament i Ronda, som ligger oppe i de andalusiske bjerge. El Tajo, bjergets 120 meter dybe kløft, som er skillelinjen mellem den gamle og den nye bydel, er Rondas mest fremtrædende kendetegn. Den imponerende bro Puente Nuevo, der går hen over kløften, blev bygget i 1793 og står stadig den dag i dag. Der er også gode vandrestier på begge sider, som fører ned i kløften.

 

Byen er også kendt for sin tyrefægterarena, som blev bygget i 1784 og dermed er en af Spaniens ældste. Der er mest aktivitet under festivalen i september, men museet, som også ligger i bygningen, har åbent hele året.

 

Hvis du har lyst til en dukkert og synes, at der er lidt langt til havet, findes der her et velbevaret arabisk bad med kolde og varme pools. Der er gratis adgang om søndagen, men ugens øvrige dage skal du af med 3 euro, og det er trods alt lige til at overkomme.

 

Du kan også få en dukkert i poolen på hotellet med den smukkeste udsigt over kløften. Hotellet Parador de Ronda ligger lige ud til El Tajo i det, der førhen var det gamle rådhus. Restauranten serverer andalusiske specialiteter, såsom den traditionelle oksehaleragout. Hotellet arrangerer også guidede ture i byen og rideture i det omkringliggende landskab.

 

3. Côte rosé – Ploumanac’h

Den rosafarvede granitkyst i Bretagne er godt gemt på det franske turistkort. Granit er måske nok ikke som udgangspunkt den mest betagende bjergart, men her, hvor den er blevet slebet til runde, smukke formationer af havet, er farven magisk. Skærgården udenfor og de utrolige solnedgange ligger i toppen over verdens smukkeste.

 

Tag ud i skærgården med båd, og forbered dig på en stor fugleoplevelse. Les Sept Iles, de syv øer, er et naturreservat af fuglebeboede øer med lunder, lomvier og tilmed en hel del sæler. Tilbage på land findes St Guirec-stranden, hvor du kan sole dig og gå i vandet. Her er også en børneklub med sjove aktiviteter for de yngste.

 

Som i Frankrig i al almindelighed er der heller ikke her langt til en stjernerestaurant. La ville blanche, som ligger ca. 10 km fra Ploumanac’h, har haft en stjerne i Michelinguiden siden 1996 og serverer både smagsmenuer og ugens menu med sæsonbestemte råvarer til 37 euro.

 

Du kan selvfølgelig også spise godt i Ploumanac’h. På Castel Beau Site Hotel kan du både bo og spise med havudsigt. Stenhuset fra 1928 har 32 værelser, restauranten “La table de mon père” (min fars bord) og en spa. Takket være den afslappede atmosfære vil du føle dig hjemme her på terrassen – slå dig ned i champagnebaren, og vent på solnedgangen.

 

4. Skye – Scottland

Vil du have følelsen af sci-fi og James Bond i ferien? The Isle of Skyes klippeformationer, grønne bjerge og smukke natur optræder i et væld af film.

 

Denne drømmeagtige natur oplever du bedst til fods og helst med et kamera i hånden. Guiden og fotografen Marcus McAdams tager dig med op i bjergene og kombinerer vandringen med en fotoworkshop, hvor du lærer at fotografere landskabet som en prof.  http://www.marcusmcadam.com/

 

Vandfaldet The Fairy Pools er en lige så smuk fotomulighed og har en omkransende 2,5 km lang gangsti. De modige kan kaste sig ud i vandet og flyde med strømmen, men det kan kraftigt anbefales at bruge våddragt, da vandet aldrig bliver særlig varmt!

 

Benyt også lejligheden til at se landskabet fra havet. Den omgivende skærgård giver mulighed for både roning, sælsafari og ture, der lover masser af rov- og søfugle. Også her kan du blive ledsaget af en guide, som giver råd til, hvordan du bedst foreviger de majestætiske dyr.

 

Dramatisk natur kræver god søvn og god mad. På det familieejede hotel The Kinloch kan du få netop det, inklusive whisky fra fad! Mange gæster har sagt, at restauranten med en stjerne i Michelinguiden og kokken Marchello Tullys mad i sig selv er rejsen værd. Hotellet arrangerer både fisketure og vandreture, hvor deltagerne i fællesskab indsamler de ingredienser, der efterfølgende ender på tallerkenen om aftenen.   

 

5. Imerovigli – Santorini

En perfekt solnedgang står øverst på manges ønskeliste. Imerovigli, en lille billedskøn by på Santorinis vestkyst, tilbyder et storslået lysshow om aftenen. Navnet kommer til og med af “vigla”, som betyder “udsigtssted”.

 

Fra terrassen på Andromeda villas har du perfekt udsigt over havet, bugten og de hvide huse på bjerget på den anden side. Slå dig ned ved tagpoolen med tilhørende bar og liggestole allerede om morgenen, så du kan betragte solnedgangen fra første parket.

 

I landsbyen finder du desuden små hyggelige taverner, caféer og shoppingmuligheder, hvis du vil have et afbræk fra livet ved poolen. Der produceres også vin på Santorini, som man ikke bør afskrive på forhånd. Her laves blandt andet Retsina, så du kan blive kølet af på de varme sommeraftener.

 

Så puds linsen på dit mobilkamera, og book en blændende smuk ferie lige nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices