Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Den kuperede by med de smukke bygninger og brostensgader har oplevet et stort opsving de seneste år. Takket være lidt sydamerikansk tilbagelænet stemning byder Lissabon på både moderne luksus og lokale perler. Hoteller, mad, shopping og masser af historie og kultur. Hop på de karakteristiske gule sporvogne, og opdag alle dele af den portugisiske hovedstad.

 

Bica i Baixa

Hvem tager ikke hul på dagen med kaffe? I Lissabon gør man det med en bica, et shot i et højt, smalt glad, gerne stående udenfor i det lokale, f.eks. på markedet Riberia Nova. Den ligger nogle gader fra havet i bydelen Baixa, som kaldes for Lissabons downtown. I Baixa finder du bl.a. den storslåede Praça do Comércio – pladsen, hvor kongepaladset lå indtil det store jordskælv i 1755. Under genopbygningen blev der opført et stort stenmonument, som byder én velkommen med sin åbne side mod havet. Torvet er i dag et sted, hvor man mødes, drikker kaffe, spiser frokost, besøger turistinformationen eller bare betragter lokalbefolkningen. 

 

Bo på Columbus’ bryllupsgade

Følg vandet mod øst, og du kommer til Alfama, Lissabons ældste bydel med smalle, labyrintiske stræder. Vil du bo midt i dette historiske hjerte, skal du checke ind på Santiago de Alfama. Hotelbygningen er fra 1500-tallet og ligger på Rua de Santiago – den gade, hvor Columbus blev gift, og hvor den berømte pilgrimsvandring Caminho de Santiago de Compostela starter. I kvarteret kan du også finde ægte portugisisk mad og selvfølgelig høre den traditionelle musikgenre Fado, der kort kan beskrives som en klagesang med indflydelse fra sømandsviser. Gå videre op til udsigtspunktet Portas do Sol, og nyd den fantastiske udsigt over Tajobugten, indtil det er tid til at hoppe på sporvognen ind til byen.

 

Næste station: en rejse i tiden

Linje 28, den gule sporvogn fra 30’erne, er blevet en tradition i sig selv. Der er færrest mennesker om morgenen, men der er en god stemning langs brostensgaderne og de smalle stræder hele dagen. Med start i Graça i den østlige del af byen kører sporvognen via Alfama, Baixa, op til Barrio Alto og slutter turen i Estrela. Man kan snildt skrive en hel artikel om, hvor man kan stå af og hvad man kan finde i nærheden af de forskellige stoppesteder, så vi nøjes med at sige: Hop på – du bliver ikke skuffet.

 

Turen rundt til barerne starter her!

Når du nærmer dig eftermiddagen eller aftenen, bør du stå af i Barrio Alto. Denne bydel siges at være et af de områder i Europa, hvor der er flest barer. Behøver vi at sige mere? Blandingen af steder er også unik i sig selv. Luksuriøse cocktailbarer, trendy værtshuse, hyggelige steder og alt derimellem, og publikum er lige så forskelligartede. Er du interesseret i vin, af kvalitet eller kvantitet, er BA Wine Bar lige stedet for dig. Med over 200 vine på menuen kan du drikke et glas fra 10 kroner og op til flere hundrede, afhængigt af, hvad du er til. Og skulle det blive til mange glas på din barrunde, ligger hotellet No Limit lige i nærheden. Personligt indrettede værelser, hvor du kan finde en himmelseng, en hængekøje eller et hovedgærde af antikke bøger.

 

Tre ting, du skal opleve Lissabon

 

Pasteis de Belém

Bageri og konditori fra 1837 med de traditionelle pastel de nata, små cremetærter med kanelduftende ægge- og vaniljecreme. Det lyder måske ikke som noget særligt, men det er det! Fantastisk godt miljø at shoppe i eller nyde en forfriskning.

 

Rua Nova de Carvalho

Fra et nedslidt “red light district” til en gennemrenoveret lyserød gade. I 2011 fik byen nok af skumle typer, larmende sømænd og lurvede barer og ruskede op i stedet, så det fik mere stil og finesse. Mange af de nye steder har dog valgt at omfavne fortiden og har stadig detaljer i indretning såsom fiskenet og letpåklædte damer.

 

Village Underground

Village Underground er et co-working-område, kunst- og kulturcentrum og restaurant og café – alt sammen bygget af containere og to gamle busser. Konceptet stammer fra London og har blomstret på Lissabons kreative scene siden 2014. Besøg Facebooksidan for at se aktuelle events, festivaler og udstillinger, eller tag hen på caféen, og lad dig inspirere!

 

Der er ikke noget at sige til, at Lissabon er blevet en ny weekendfavorit! Bestil din egen opdagelsesrejse nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices