Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 læst

Når det bliver for koldt til at bade, begynder man at længes efter skisæsonen. Hvis du ikke orker at vente på sne i Sverige, så rejs sydpå. I de europæiske Alper får du både førsteklasses skiløb, god mad og afterskiing uden smølfehits! Her er en oversigt over de 7 bedste tinder til skiløb og dale, hvor du kan slappe af.

 

St Anton

I hjertet af Arlberg-regionen ligger det gamle verdensmesterresort St Anton, der byder på blandet skiløb for såvel rutinerede som nybegyndere. Den historiske by er nem at komme til, takket være tre internationale lufthavne inden for en radius på to timer samt togstation i byens centrum.

 

Check ind: på Bergschlössl. Giv dig hen i en håndmalet bondelivsdrøm, som ville have gjort enhver landskabsmaler lykkelig helt ind i sjælen. Morgenmadsbuffeten kræser for ægte sportsentusiaster, og efter en lang dag venter mosaiksaunaen på dig.

 

Tjek dette: En slædetur med hest. Find dit indre Bulderby-barn frem, sus forbi træerne, og oplev dalen fra slæden bag de pulserende heste. Hyggeligere bliver det ikke!

 

Courchevel

Hvis du vil kombinere sportsferie med at shoppe stort og kigge efter berømtheder, er det franske luksusskisted Chourchevel som skabt til dig. Opvarmede fortove, ni femstjernede hoteller og over 100 eksklusive butikker holder gæsterne – og kreditkortene – godt beskæftiget. Og skiforholdene? Chourchevel siges at have verdens største integrerede skisystem med løjper i tre forskellige dale og 58 skilifte!

 

Check ind: Les Arielles ligner et sagnslot, og man føler sig helt sikkert som prins eller prinsesse, når man bor der. Tre restauranter, tyrkisk bad … og ud over værelser og suiter findes der også en lejlighed på 550 kvadratmeter, hvis du skulle få lyst!

 

Tjek dette: Restaurant Bfire, hvor kokken Mauro Colagreco tilbereder mad over åben ild og med garanti serverer noget andet end det, man får til afterskiing!

 

Zermatt

Ved Alpernes højeste tinde finder du Zermatt, der byder på et enormt skisystem, der visse steder er næsten 3800 meter over havets overflade. Her ligger også det, der kaldes Schweiz’ mest fotograferede bjerg, Matterhorn, der som en tand rager ensomt op over bjergkæden. Det har endda fået sit eget museum nede i byen. Kig forbi, når du holder en pause fra de 73 lifte, du kan vælge imellem i skisystemet.

 

Check ind: Unique Hotel Post er som en moderne fortolkning af gildestuen – hyggeligt, men i det rette årti. Visse rum har udsigt til Matterhorn-bjerget. Angiv dine ønsker, og så bliver du måske den heldige person, som får udsigt over bjergtoppen fra sengen.

 

Tjek dette: Er du blandt dem, der synes, at duften af en cigar giver en herlig stemning foran pejsen, er Smokers lounge på Hotel Zermatterhof lige stedet for dig. Sæt dig til rette i en blød lænestol, og nyd en hyggestund blandt cognac- og whiskyer efter en dag i fjeldene.

 

Cortina

Blot to timer fra Venedig ligger den 1000 år gamle kendis-favorit Cortina. Stedets luksuriøse, men afslappede atmosfære gør, at berømthederne gerne mødes her, inden de suser ned ad de 140 løjper. Her findes der også over 80 km langrendsspor at glide frem i, inden du smækker fødderne op ved en knitrende pejs og nyder en lækker pastaret.

 

Check in: Bo midt på bakken med udsigt over de oplyste pister fra sengen. Bevæg dig rundt i en luksuriøs træhytte mellem spa-afdelingen, baren og værelset. Hyggefaktoren er præcis den samme som hos en stor italiensk familie.

 

Tjek dette: Den brændeopvarmede jacuzzi ligger midt i pistesystemet, og her kan du hvile dine trætte muskler med et glas champagne og nyde udsigten over bakken.

Val d’Isère

Den franske klassiker Val d’Isère er en favorit blandt erfarne skiløbere. Stedet grænser op til Italien og byder på et varieret system med over 60 km pister og off-pister, der er nemme at finde rundt i.

 

Check ind: Auberge Saint Hubert er en drøm for trætte skiløbere. Glid forbi til after ski-tea – der dækkes op til gæsterne hver eftermiddag. Tag også en forfriskende en tur i saunaen inden middagen!

 

Tjek dette: La Fruitiere, restauranten på hotellet La Folie Douce, har en stemning af fransk træhus med sine mælkejunger og træbjælker oppe i tagryggen. Sørg for alt i verden at have plads til osteudbuddet til sidst i måltidet. Du er trods alt i Frankrig.

 

Sölden

Et af Østrigs bedste skisteder, hvor du løber på gletsjerne Rettenbach og Tiefenbach. Sölden kan også prale med at have verdens bedste gondollifte, der kan transportere 4.500 personer i timen op til toppen!

 

Check ind: På Gasthof Zwieselstein får du den totale Tyrol-oplevelse og fornemmelsen af at være kommet hjem til “Mutti”. Træmøbler, overdådig morgenmad og afslapningsafdeling med sauna – velkommen hjem!

 

Tjek dette: Söldens stolthed, restauranten ice Q, er det James Bond-hus, der optræder i filmen Spectre. Med sin glasfacade på 900 kvadratmeter hænger bygningen ud og klippeafsatsen på Gaislachkogl 3.000 meter over havet. Tag derop med eller uden ski, og prøv fine dining-restauranten eller den lidt enklere bistro.

 

St. Moritz

Hvis du længe har ledt efter et lidt ekstra udfordrende skisportssted, er du kommet til det rette sted. St. Moritz er hjemsted for den berømte Piz Nair-bjergskråning, hvor et 100 % drop giver en acceleration fra 0-130 km/t på 7 sekunder. Men okay, hvis man vil op i fart i lidt mere adstadigt tempo, kan man prøve de 87 andre pister – eller sne-yoga for dig, som vil slappe helt af, når du er oppe på bjerget!

 

Check ind: Hotel Waldhaus am See ligger ca. 1 km derfra, men er det hele værd med sin panoramaudsigt ud over søen og bjergene, verdens største whiskybar (2500 slags!) og gratis minibus, som fragter dig til og fra bakkerne!

 

Tjek dette: Restaurant Engiadina Infall – rösti, raclette, ostefondue … behøver vi sige mere?

 

Er du klar til at tage skitøjet og skibrillerne på? Bestil din vinterferie, og begynd at lade op til skisæsonen allerede nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices