Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Route 66, som ikke bare er en gammel sang af Chuck Berry, men også USA’s mest klassiske roadtrip. Fra Chicago til LA via Grand Canyon og en enkelt afstikker til Las Vegas. Strækningen tager fra A til B ca. 4 døgn i køretid, men når du er ude på farten, skal du afsætte lidt ekstra tid til at opdage USA med frihed til at gøre ophold, hvor du vil.

Start i Chicago

Kør mod vest fra Lake Shore Drive i Chicago, det officielle startpunkt for Route 66. Efter 2,5 time kommer et perfekt første stop, Dixie Truck Stop, et af de første lastbilscaféer, som åbnede i 1928. Det er blevet lidt af et museum for Route 66, men har også alt, hvad truck stops i USA kan tilbyde af restaurant, butik og brusebad.

 

Vilde dyr og is i St Louis

Kør videre til St Louis, jazzens hjemby. Gør et lidt længere ophold med et besøg på Grant’s farm, en naturpark, hvor du kører rundt i bus og ser bisoner, zebraer, lamaer, antiloper og strudse blandt andre dyr. Hvis du ikke er i safarihumør, bør du gøre et obligatorisk stop på Ted Drewes, som har solgt sin berømte frozen custard med alle mulige toppings gennem 50 år.

 

Stop for bilentusiaster

Tag videre til Springfield, som desværre ikke har noget med Simpsons at gøre, sorry alle fans, for denne her by har eksisteret i virkeligheden siden 1835. Uanset hvilken karet du har lejet til dit roadtrip, kan du kigge ind på Route 66 Car Museum og se alt fra klassiske modeller til velkendte køretøjer fra film og fiktion.

 

Verdens oliehovedstad byder på kultur

Næste stop er Tulsa, der også kaldes for verdens oliehovedstad, og ser man efter kultur og oplevelser, er det i sandhed en rig by. Her findes et imponerende art deco-kvarter i bykernen, som netop kaldes Deco District, hvor arkitekturinteresserede kan støve rundt længe. Kunstmuseet Philbrook har en imponerende samling og en velholdt engelsk have. Tulsa huser også ni mikrobryggerier og tre vingårde, så det er glade dage for alle interesserede!

 

Fang de store køer

Nu er du på vej ind i det rigtige cowboydistrikt med både Oklahoma City og Amarillo Texas foran dig. Gå på National Cowboy Hall of Fame, og lad dig transortere i vandtaxa i Oklahoma City. I Amarillo skal du fokusere på maden, den traditionelle barbecue på Tyler´s eller en anden klassiker på Big Texan, og spis dig mæt i den næsten 2 kilo store steak på en time, så du kun skal betale de 72 dollar, den koster.

 

Tag med svævebane, og spis lokalt

Nu skal du videre til New Mexico med første stop i Tucumcari. Ikke just en verdensby med sine ca. 5000 indbyggere, men her kan du få den ægte moteloplevelse på Blue Swallow Motel, et velbevaret og omhyggeligt renoveret motel fra 1939. Fortsæt til New Mexicos største by, Albuquerque, og tag med svævebanen op til toppen af Sandia Peak med den imponerende udsigt. Hvis det bliver trættende at sidde stille i bilen, kan du leje en mountainbike heroppe og køre ned på egen hånd. I Albuquerque findes også mange muligheder for madelskerne. Farm and table er en krog, der, som navnet antyder, serverer lokale råvarer fra de omkringliggende gårde. I deres fine have spiser du godt i den lune midwest-aften. Hvis du skulle få brug for at afkøle dig, kan du kigge forbi Pop Fizz Bodega, som er specialister i mexicanske Paletas, frugtis i alle mulige smage.

 

En verdensarv i gammelt snit

Nu er du nær den største naturoplevelse på rejsen, for et stykke ind i Arizona toner Grand Canyon frem. 440 km lang og 1,6 kilometer dyb med mange lag af forskellige bjergarter, som regnes for at være 250 millioner år gamle. Du kan opleve nationalparken til fods, i båd, på cykel eller i helikopter. Hvis du vil overnatte her, findes der både hytter og muligheder for at campere. Tjek https://www.nps.gov/grca/index.htm for information og aktuelle vejrforhold og restriktioner.

 

Kvit eller dobbelt for feriebudgettet

Hvad kan mon være en naturoplevelses største modsætning? Las Vegas selvfølgelig! Selvom fantasibyen ikke rigtigt ligger på Route 66, så er det en meget lille afstikker i den store sammenhæng. Og, som de siger, when in Vegas… Foruden det indlysende, man kan gøre i den her kunstige ørkenby, så findes der alternative aktiviteter, som ikke går lige så hårdt ud over lommepengene. Kig ind på ReBar, hvor alt fra indretning til porcelænet er til salg, tag et sving ind på The Sci-Fi Center, hvis du er til rumrelaterede berettelser, eller spil helt uden indsats på The Pinball Hall of Fame med hundredvis af forskellige flipperspil.

 

Opløbet med en stilfuld steak

Nu nærmer sig slutningen på rejsen, men du skal ikke tage ud på den sidste etape på fastende mave. Gør et sidste ophold i det gamle Amerika, inden Los Angeles’ smarte kvarterer opsluger dig. På Idle Spurs Steakhouse kommer du ind i et miljø, som er lige dele gildehal og indretning i Dallas. Med hele det klassiske repertoire på menuen går ingen sultne derfra, og du kan tage de sidste to timer bag rattet med sindsro. Indstil GPS’en på Santa Monica Pier, parkér bilen, og sig hej til Stillehavet, for du er nået frem!

 

Er du klar til at nyde et godt soundtrack, så pak bilen med snacks, og begiv dig ud på landevejen? Kør på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices