Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Cuba er specielt, mangefacetteret, farverigt og ustresset. Den caribiske ø har lige dele krystalklart vand og stærke romdrinks, der møder sporene af revolutionen og en verden langt fra sociale medier og fungerende pengeautomater. Du gør klogt i at veksle penge allerede i lufthavnen. Forbered dig på en ferie, hvor tingene går noget langsommere end ellers, og nyd det cubanske salsa-vuggende tempo.

 

Berømthedernes hemmelige favoritrestaurant

Som en velbevaret hemmelighed i Havana ligger La Guarida nogle trappetrin oppe i et hus, der fra gaden ser nærmest forladt ud. Gå igennem den store indgang og op ad de grandiose stentrapper, og du lander i en anden verden, hvor berømtheder og filmstjerner føler sig hjemme. Måske er det netop derfor, at det er både Beyoncés og Natalie Portmans yndlingssted i Havana. Restauranten ligger i noget, der mest af alt ligner en pragtfuld lejlighed, med borde i de forskellige rum, hundredvis af malerier på væggene og balkondørene åbnet på vid gab ud mod den caribiske aften. Med den magiske atmosfære og en moderne præsentation af det cubanske køkken er det ikke svært at forstå, at man er nødt til at bestille bord lang tid i forvejen.

 

Livet under overfladen

Mellem Havana og byen Trinidad ligger der et stop på vejen – et must for alle, der elsker at snorkle, dykke eller blot bade i krystalklart vand. La Cueva de los Peces er som et 70 meter dybt, oversvømmet jordfaldshul i den smukke kalksten, hvor mange tropefisk og andre vanddyr trives. Omkring La Cueva kan man leje både dykker- og snorkelustyr, og når du har plasket rundt i vandet, kan du slappe af i hængekøjerne, der findes rundt omkring. Hvis du længes efter sand og paraplydrinks, ligger Playa Larga og Playa Girón et kvarter i hver retning fra naturpoolen.

 

På hesteryg midt i verdensarven

Tag ud fra Trinidad, den farveglade by med brostensbelagte gader langs den vestlige kystlinje. Ca. ti km udenfor finder du Valle de los Ingenios, et naturområde, der var centrum for Cubas sukkerrørsproduktion i 1800- og 1900-tallet. Siden 1988 har stedet været udnævnt til verdensarv, og du kan opleve det til hest med mange interessante stop på vejen! Trinidad Travels tager dig med ud i den cubanske vegetation på hesteryg. Undervejs er der stop, hvor du kan få kaffe, prøvesmage saften fra sukkerrørene og bade i vandfald.

 

Fortsæt på Hemingways efterladte drikkevarer

Forfatterdrømme? Hvis det er forfatterhytten, du tænker på, kan du hente inspiration i Ernest Hemingways mest produktive hjem, Finca La Vigía, der ligger uden for Havana. Her boede Hemingway og hans tredje hustru i 20 år fra 1940, og der var her, at han bl.a. skrev nobelprisvinderen Den gamle mand og havet. Da Castro gennemførte revolutionen i 1960, flyttede Hemingway tilbage til USA, og huset har stået urørt siden da. Halvtomme spiritusflasker på drinksvognen, stakke med aviser – det hele står der endnu og er som en tidskapsel, som man kan gå rundt i og lade sig inspirere af.

 

Fjerboa med det hele

Kabaretklubben Tropicana er et af de steder, der overlevede revolutionen, hvad angår dans, pailletter og prydfjer og kapitalisme i overflod. Showene er der endnu, med dansere, sangere og et stort orkester. Køb en billet inkl. middag eller til showet alene – lækre romdrinks er under alle omstændigheder inkluderet, og måske en svingom med nogen fra ensemblet, hvis du er heldig.

 

Er du klar til et cigarduftende, salsasvingende land, hvor alting kører i sit eget tempo? Tag af sted, og lad dig forelske i Cuba!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices