Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Edinburgh er noget af en ukendt perle blandt de europæiske storbyer, men den gemmer på mange guldkorn. Arkitekturen beskrives bedst som Rom møder London – en elegant by bygget i sten med gotisk og romansk indflydelse Derudover får man også slående smuk natur og en overflod af restauranter, pubber, barer og caféer.

Her er syv ting, du ikke må gå glip af!

Shop løs med udsigt

View over gardens up to Edinburgh Castle from Princes Street, Edinburgh.

Edinburghs største shoppinggade – Princes Street – ligger lige ud til Princes Park med udsigt over dalen helt til Edinburgh Castle. Det dramatiske skotske landskab hører ganske enkelt ikke op, bare fordi byen fortsætter.
Her kan du shoppe i alle dine yndlingskæder som f.eks. Topshop, HM, River Island, Zara og (billigt!) succesen Primark. For feinschmeckeren findes der også de elegante varehuse Harvey Nichols, Jenners og House of Fraser.

Spis på en traditionel skotsk pub

Skotsk pub- "Greyfriar's Bobby"

Et must. Rustik indretning i træ og læder lever op til billedet af en rigtig gammel pub på den bedst mulige måde. Hvis du er vild med dampende gryder, pies, god øl og anden solid kost, vil du være i himmelen, men der findes selvfølgelig også friskere alternativer at vælge imellem.

Traditionell pubkost- köttpaj med sky och potatismos.

Gå på hike til Arthur’s Seat

Utsikt från Arthur's Seat

Man tror næppe deres egne øjne, men lige uden for bykernen rejser sig det, der teknisk set klassificeres som en bakke, men for alt i verden ser ud som et lille bjerg. Det er måske anstrengende for den utrænede at kommer derop, men der er afsindigt smukt langs stierne, og belønningen er en mageløs udsigt over byen.

Besøg et destilleri

En bägare och två glas fyllda med whiskey ovanpå en rustik tunna

For whiskey-enthusiaster er Edinburgh og Skotland generelt noget af et Mekka. Og et besøg på et af de traditionsrige destillerier er faktisk også fascinerende for den uindviede.

Bo bekvemt på B&B!

b&b (skylt)

Der findes VIRKELIG mange charmerende B&B’s, når du kommer uden for den mest hektiske del af byen. Sørg for at starte morgenen med en kop te eller kaffe og en traditionel “cooked breakfast” med æg, bacon, stegte champignons og kirsebærtomater. Det kan virke lidt solidt, men man bliver hurtigt omvendt – og du kommer til at savne det, når du kommer hjem og smører din sædvanlige ostemad.

Cooked breakfast- engelsk frukost

Se Edinburgh Castle på nært hold

Edinburg Castle

Du behøver ikke at tage med på den betalte rundtur for at opleve slottet på nært hold, gå bare gennem Prince’s Park, op ad den lange trappe og fortsæt den sidste snoede vej opad, så er du allerede i slotsgården. Bonus for det smukke monument og en slående udsigt.

Tag på bustur til Loch Ness

Det her er egentlig ikke inden for Edinburgh, men busserne kører herfra. Og det er en utrolig oplevelse. Den bedste er den længste tur – 12 timers bustur gennem Skotlands højland. På vejen mod Loch Ness er der mange hyggelige stop, hvor du kan strække benene ved en café, et destilleri, et mindesmærke… Endelig stopper bussen ved den fortryllende by Loch Ness – en forbavsende stille, lille by med flere gode restauranter, hvor du kan spise middag. Bagefter er der naturligvis tid til at gå ned til vandet og spejde efter det berømte Loch Ness-uhyre.

Loch Ness

Chaufførerne er professionelle, underholdende og charmerende patriotiske – hyggeligt selskab på den lange vej frem og tilbage. Hvis man synes, en hel dag er for intensiv, findes der også mange kortere ture til andre seværdigheder. Kan varmt anbefales!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices