Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Uanset hvor vi rejser hen i verden, efterlader vi et Carbon Footprint. Og med en stigende mængde af os, der rejser, både længere og oftere, bliver vores påvirkning af miljøet større. Så hvad kan vi gøre for at reducere det og rejse mere bæredygtigt?

 

Rejs bæredygtigt

 

Sænk tempoet.

Slut dig til slow travel-bevægelsen. I stedet for at samle mange destinationer og sightseeing i din dyrebare fritid, skal du i stedet vælge ét sted og slappe af i dit nye hjem hele ugen. Tag dine omgivelser til dig, og oplev det lokale liv i et bykvarter eller i en lille by ved at vandre rundt og bruge det lokale transportsystem. Lær lokalbefolkningen og deres kultur at kende på en mindre stressende og mere respektfuld måde. Du vil udvikle et tættere forhold til stedet, og dit budget vil også takke dig.

 

Sænk tempoet

 

Spis lokalt.

Slow travel-bevægelsen kommer oprindeligt fra slow food-bevægelsen, der opstod for at bekæmpe fastfood-kæder og for at bevare de lokale madlavningstraditioner, køkkener og landbrug. Hvis du laver mad til dig og dine ledsagere, skal du opsøge et lokalt marked eller fiskeudsalg for at få de friskeste og mest velsmagende regionale produkter. På vej ud for at få noget at spise? Tjek de lokale hotspots, eller spørg en lokal, hvad der er deres yndlingsspisested. Sørg for at prøve det lokale køkken.

 

Spis lokalt

 

Tag ansvar.

Det er nemt at glemme ting, når du er i feriestemning, men en ting, du ikke bør glemme, er at holde dit Carbon Footprint på et minimum. Behandl din feriebolig, som du ville gøre med dit eget hjem. Prøv at spare på vandet ved at slukke for vandhanen, når den ikke er i brug, og spar energi ved at slukke lys og aircondition, når du ikke er på værelset. Sørg også for at sortere dit affald til genanvendelige materialer, når du tager afsted.

 

Tag hensyn

 

Nyd udendørslivet.

Tag dine venner og din familie under armen, og tag ud i det blå, slå et telt op, og nyd den friske luft og den klare himmel. De ferier, der efterlader det mindste Carbon Footprint, er dem, du tilbringer i din egen baghave. Så tjek hvilke skove, strande og seværdigheder, du har lige uden for døren. Hvis du planlægger at vandre, skal du sørge for at holde dig til stierne for at undgå at skade den oprindelige flora. En genanvendelig vandflaske er også et must, samt at du tager dit affald med dig.

 

Nyd udendørslivet

 

Giv tilbage på den rigtige måde. 

Hvis du rejser til et udviklingsland, vil du måske gerne give noget tilbage i form af en donation. At donere fysiske genstande som bøger og tøj kan være godt ment, men det kan føre til utilsigtede konsekvenser i lokalsamfundene. Find i stedet en velrenommeret lokal organisation eller en international hjælpeorganisation, og donér til dem. På den måde sikrer du, at det, du giver, har en positiv indvirkning på samfundet.

 

Giv tilbage på den rigtige måde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices