Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 læst

Tyskland ligger så tæt på og ligner på mange områder os her i Norden, men det er klart, at med næsten 83 millioner indbyggere er det et land med mange facetter. Storslåede slotte, technoklubber, der har åbent tre døgn i træk, og et strejf af eventyr i skoven med et træhushotel. Uanset, hvad dit hjerte banker for: Willkommen!

 

 

Disney-royalister, se her!

Hvis din idé om en ferie er en blanding af kostumedrama og et Disney-slot, vil du stortrives på Neuschwanstein. To timer syd for München, ved grænsen til Liechtenstein, troner Ludwig II’s gamle slot, der blev åbnet for offentligheden syv uger efter hans død i 1886. På det tidspunkt stod kun 14 af de planlagte 200 værelser færdige, alle rigt dekorerede og udsmykket med inspiration fra forskellige Wagner-operaer. I de ubeboede rum er der i dag restaurant og museumsbutik. Spring køen over ved at bestille din tur i forvejen, for stedet besøges af ca. 1,4 mio. turister om året!

 

Slap af i Schnoor

Den gamle hansestad Bremen lyder sikkert bekendt fra historietimerne i skolen, og den er absolut et besøg værd. Et af de mest kendte landemærker er æslet, hunden, katten og hanen – bronzestatuen, hvor de fire dyr står oven på hinanden som en pyramide. Den illustrerer det kendte Grimm-eventyr om vennerne, der blev trætte af gården og den husbond, de boede hos, og drog til Bremsen for at blive gademusikanter. Her er også mange billedskønne områder at slentre rundt i, med butikker, caféer, barer og restauranter. Schlachte Embankment er en promenadestrækning ved floden, Schnoor er de snirklede middelalderkvarterer, og Böttcherstraße er Art Deco-gaden med smukke teglbygninger. En perfekt by at slappe af i og hygge sig i dejlige omgivelser!

 

Nationaldrikken  

I ølland nummer et skal du ikke nøjes med en almindelig øl, når der findes så meget andet at opdage. Tag med på en smagstur med håndværksøl på forskellige mikrobryggerier rundt omkring i Berlin med Berlin craft beer experience. Guiden fortæller ikke kun om øllet. Du får samtidig indblik i Berlins arkitektur, kultur og historie, og hvordan disse relaterer til øltraditionen. Hvis du vil lære endnu mere om processen, så deltag i en brygning, og oplev trin for trin, hvordan øllet vokser frem, smag på forskellige ferskøl, og nyd en brunch med tyske delikatesser. Vil du prale med din selvbryggede øl derhjemme? Bryggeriet kan sende flasker af netop det øl, du var med til at lave. Dette gøres, når det har gæret færdigt efter en måned!

 

Bade-bade

Baden-Baden, kurbyen med smukke, gamle badehuse, har budt berømtheder velkommen lige fra romertiden og frem til Obama. Byen tæt ved den franske grænse ligger smukt indhyllet i det store skovområde Schwarzwald, og kurbadene er den primære attraktion. Friedrichsbad åbnede i 1877, tydeligvis inspireret af romerske badhuse med sine smukke kupler og 17 forskellige stationer i et luksuriøst baderitual. Med forskellige typer dampbad-lignende rum, bassiner med kildevand i forskellige temperaturer og skrubbebehandlinger vil du føle dig som et helt nyt menneske bagefter. En lille advarsel til de generte – for vi er trods alt i Tyskland: Her bader man nøgen, men nogle dage er der separat badning for mænd og kvinder!

 

Alting har en ende, men pølserne …

I 1949 hældte pølsebodsejer Herta Heuwer nogle forskellige ingredienser, hun havde fået af britiske soldater, på en pølse. Lidet anede hun, at hun havde skabt en højtelsket madtradition. I 1951 var successen hjemme, og Herta tog patent på saucen, der solgte pølser som aldrig før – 10.000 om ugen for at være helt nøjagtig. Og hvad består hemmeligheden så i? En currywurst er en hotdog med ketchup, blandet med Worcestershire-sauce og karrypulver – det er nummer et på den tyske streetfood-scene. Der findes hundredvis af pølseboder, hver med sin egen fortolkning af pølseklassikeren. En pudsig kuriositet er, at alle borgmesterkandidater i Berlin fotograferes ved en currywurst-bod!

 

Slot eller hytte?

Lige ved grænsen til Polen findes der en eventyrpark midt inde i skoven, som kan opfylde manges barndomsdrømme: At overnatte i en træhytte! Kulturinsel Einsiedel har ni forskellige hytter med hver sin indretning og historie – i ti meters højde. Tre af hytterne har også varme til et hyggeligt vinterophold. Der findes også træsenge i stil med hytterne, men uden vægge og tag, så du sover under åben himmel i selskab med naturen. Hela parken er som et frilandsmuseum om Turisedia-folket, der boede på disse egne for 1.000 år siden. Et naturfolk og dets kultur, som i dag vises i forskellige forestillinger i bygningen, der også er restaurant med plads til 200 personer. Hvis du vil lege skovtrold, er dette lige stedet for dig!

 

Fest på tysk manér

Berlin er kendt for sine mange særheder og ekstreme karaktertræk. Det gælder også klublivet. Der findes mange skrevne og uskrevne regler for klubfolket, der i øvrigt findes i alle aldre og præferencer. Dresscoden er én af dem, og den kan inddeles i tre kategorier: helsort minimalisme, cirkusglitter med det hele eller bare så lidt tøj som muligt. Klubbernes klub er stadig Berghain med den ukendte dørmand Sven, hvis valg af, hvem der får lov til at komme ind, er lige svært at forudse fra gang til gang. Tips til den, der vil lukkes ind i teknopaladset: Ankom ikke i grupper, lad være med at skilte med, at du er turist, vær ikke for opstemt, og glem alt om at tage selfies. Berghain er stolt over at være et frirum, hvor ingen risikerer at komme med på et billede, når de danser løs fra fredag aften til mandag formiddag.

 

Er du klar til en ferie i Tyskland med nye oplevelser og et væld af forskellige indtryk? Overraskelserne er blot to timer væk. Auf Wiedersehen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices