Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Start dagen på Plaza de la Marina, som ikke bare er et fint torv nede ved havnen, for her finder du også turistinformation og mange steder med cykeludlejning. Det koster ca. 10 euro for en dag at opleve Malaga på cykel. Hop bare op! 

 

I selskab med papegøjerne

Start med at slå et sving gennem El parque de Malaga, en fantastisk anlagt park, hvor gang- og cykelstierne er omgivet af tropiske planter og farverige papegøjer. Parken blev anlagt i 1870 og har smukke damme, caféer og et amfiteater, hvor der ofte afholdes koncerter og andre arrangementer. 

 

Stjernerestaurant og svalende skygge ved stranden

Tramp videre til La Malagueta, den mest kendte strand, hvor både lokalbefolkningen og turister kaster sig i Middelhavet. Langs med stranden går promenaden, hvor man også kan gå og nyde udsigten under tag, hvis solen skulle være lidt for skarp midt på dagen. Husk også at nyde tapas på nogle af de mange restauranter, som ligger ud til vandet, og måske du kunne tænke dig en sen frokost på Malagas eneste restaurant med stjerne i Michelin-guiden, Restaurante Jose Carlos. De åbner kl. 13.30 og tilbyder en god smagningsmenu med 19 retter for 140 euro.

 

Kunstudstilling efter maden

Bagefter kan du fordøje maden med lidt kunst, for her på strandpromenaden ligger også Centre Pompidou, en filial til det kendte kunstcenter i Paris. Den farverige glaskuppel, som udgør entréen, er svær at undgå, og her kan du gå rundt i fred og ro. Museet er åbent til kl. 20.30 alle dage og om sommeren helt til kl. 22.00.

 

Byens stolthed bevogter sit hus

Tag videre til Plaza de la Merced, hvor den stilige herre i bronze, som sidder på en bænk, er selveste Picasso, der bevogter sit fødehjem. Den smukke bygning med grønne vinduesskodder er nu forvandlet til et museum, som både har udstillinger med hans værker og en bevaret del af indretningen.. Nogle kvarterer derfra ligger det store Picassomuseum, Palacio de los Condes de Buenavista, et smukt palads, som huser 285 værker i forskellige stilarter. 

 

Drik kaffe som en spanier

Som bekendt går spaniolerne sjældent ud for at spise før kl. 21.00 om aftenen. Derfor er det passende at tanke op med kaffe om eftermiddagen. I Malaga kan man ikke bare sådan lige bestille en kop sort kaffe. På den legendariske Café Central på Plaza de la Constitución findes en konkret menu med kaffenavne alt efter forholdet mellem mælken og espressoen. Vil du have en mitad med halvt af hver, en sombra med lidt mælk eller en no me lo ponga med så lidt kaffe, at baristaen ikke mener, at der længere er tale om kaffe. 

 

Shopping med stil

Efter kaffepausen er det helt naturligt at bruge den nyvundne energi på shopping. Calle Marqués de Larios er den store gågade med alt lige fra særdeles eksklusive butikker til små gaver at tage med sig hjem. Slut af med en tur i det store handelsmarked Mercado de Atarazanas. Smag dig frem blandt delikatesserne, og afslut med en is, inden det er tid til at levere cyklen tilbage. 

 

Skål på taget

Efter en dag spækket med oplevelser er en dukkert i tagpoolen på Vincci Selección Posada del Patio en glimrende afslutning, og her sover du også godt efter et besøg i champagebaren, skål for Malaga!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices