Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Besøg en smugkro, oplev det nyeste inden for fotokunst, og kombiner brunchen med sightseeing – sådan er Amsterdam!

amsterdam

Seværdigheder og aktiviteter

The Foam er en international fotoorganisation, som blandt andet udgiver et magasin og driver et museum i Amsterdam med både samtidige og klassiske værker. Køb din billet og book en gratis omvisning på hjemmesiden på forhånd, så behøver du blot at dukke op kl. 10.00, når de åbner!

Det hører sig til med en bådtur, når du er i Amsterdam. Og kan du forestille dig noget bedre end at kombinere den store pandekagebrunch, hvor der er ekstra af det hele, med en sightseeingtur i båd? Turen afgår næsten hver dag omkring frokosttid og igen senere på eftermiddagen. Bestil plads på hjemmesiden. For 18 euro får du både set Amsterdam fra vandsiden og mulighed for at spise lige så mange pandekager, som du vil, inklusive en hel buffet med tilbehør!

amsterdam boat canal

Overnatning

Hvis du altid har drømt om at bo i et tidligere ungdomsfængsel, kan du gøre drømmen til virkelighed på Lloyds hotel and cultural embassy. De 117 værelser er alle individuelt indrettet af lokale kunstnere og designere, og Lloyds afholder desuden udstillinger og andre kulturelle arrangementer på hotellet. Restauranten er kendetegnet ved sin bæredygtige menu med lokale råvarer.

lloyd hotel and cultural embassy amstedam

Et andet sted, hvor du straks føler dig hjemme – og det gør de lokale i øvrigt også – er The Hoxton. Hotelkæden, som også findes i blandt andet London, Paris og New York, åbnede hotellet i Amsterdam i 2015 i den tidligere borgmesterbolig. Den brogede og utroligt stilsikre indretning gør, at man straks føler sig hjemme. Restauranten Lotti’s, der ligger i tilknytning til lobbyen, tiltrækker da også hele Amsterdams hippe slæng fra morgen til aften.

the hoxton amsterdam

Restauranter

Start dagen blandt kanalerne, blot nogle få karréer fra Anne Frank-museet. Vegabond er en vegansk butik og café, som serverer morgenmad og frokost. Nyd en mandellatte og en gang kold havregrød i solen udenfor, og gå ikke glip af alt det lækre bagværk, der smager helt vidunderligt, selvom det aldrig har været i nærheden af en pakke smør.

street food amsterdam

I behagelig gåafstand herfra ligger Foodhallen, som er en forhenværende remise, der er omskabt til et gastronomisk mekka. Her finder du mad fra alle verdenshjørner, en bar med speciale i gin og tonic og en skøn stemning. For at undgå den værste trængsel er frokost et godt alternativ; på weekendaftener kan der være kamp om bordene.

Så bør man hellere nyde sin middag på den anden side af kanalen. Nyåbnede Hangar ligger på kajen i området Nieuwendammerham. Nogle af medejerne har en baggrund inden for modebrandet Scotch & Soda, og det kan ses på indretningen, som de selv beskriver som “a beautiful mess”. Maden er inspireret af det Sydeuropæiske køkken, og hvis du ikke har lyst til et helt måltid, har de en omfattende menu med småsnacks, du kan nyde ved vandet sammen med en drink.

Barer

Der er noget særligt over det at drikke i smug. Hiding in plain sight dyrker det gennemførte smugkro-koncept med indretning i 20’er-stil, minutiøst miksede cocktails og lejlighedsvis livemusik. Hvis I er flere end fire personer, kan det være en god idé at bestille plads, for stedet har en meget beskeden størrelse!

Book en dejlig weekend til Amsterdam i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices