Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Kroatien er et feriemål, der virkelig skal opleves på vandet. Øgruppen i Adriaterhavet tilbyder krystalklart vand, hyggelige byer med masser af natteliv for dem, der ønsker det, og rolige bugter og smukke solnedgange til en roligere ferie. Tag væk fra fastlandet og oplev saltvand, lækre skaldyr og smuk natur!

 

Den mest almindelige tur er fra Split til Dubrovnik via Brač, Hvar og Korčula. Her er hyppig bådtrafik med færge og katamaran, og du behøver ikke bestille billetter før end omkring en dag i forvejen. Katamaranerne kan være fulde i højsæsonen, men de sejler ofte, så det burde ikke være det store problem. Fra slutningen af juni til midten af juli er det højsæson for Yacht-uge, festbåde, der sejler rundt i øhavet med en fest i hver havn. Hvis du er på udkig efter en mere stille ferie, skal du undgå de største havnebyer i disse uger.

 

Det er dog fint at tage små afstikkere fra den klassiske rute, og der er også mindre kendte perler med færre turister på alle de større øer. Her er fem tips uden for turiststrømmen.

 

 1. Šolta
  På den lille ø, der er tættest på Split, er det ikke svært at finde en skjult bugt at svømme i. Šolta huser også en meget stolt olivenolieproduktion fra egne afgrøder og en lokal vin – begge dele kan nydes i Stomorska, den mest hyggelige fiskerby.
   
 2. Gem dig på Brač
  Når du ankommer til Brač, skal du ikke blive for længe i den berømte og turistfulde Zlatni, men i stedet tage mod øst til Lovrečina Bay, som også er en dejlig strand og garanteret lidt roligere. Hvis du vil bade fra klipper eller køre på mountainbike, er Sutivan noget for dig. 
 3. Verdensarv i Hvar
  På Hvar kan du også finde fred uden for partybyerne. Stari Grad ligger gemt i en bugt. Ud over både sandstrande og stenstrande er der Stari Grad-sletten, et naturbeskyttelsesområde med dyrkede marker, som stort set er intakte siden grækerne begyndte at dyrke jorden i 300-tallet f.Kr. Siden 2008 har det været på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og i dag er vokser der oliven og vin på sletten. Deltag i en af de guidede vandreture – gerne i august, når det er høsttid! 
 4. Adriaterhavets smukkeste strand
  Når du er på Korčula, ville det være dumt at gå glip af Proizd, en lille, næsten uberørt ø ud for Vela Luka på den nordvestlige side. British Telegraph har udpeget Bili Boci til Adriaterhavet smukkeste strand. De kridhvide, afrundede klipper fører ned til det turkisblå vand i et sandt postkortbillede. Der er også en restaurant på øen, når det er tid til en forfriskning og lidt skygge.
   
 5. Hæng ud på Vis
  Vis er også en ø, der er et besøg værd for det indædte oplevelsesferierende. Øen var militærbase indtil 90’erne og er ikke blevet udnyttet eller tiltrukket af mange turister endnu. Dem, der har besøgt Vis, bevidner et fantastisk miljø og en mere lokal og afslappet atmosfære. Men færgen går kun fra Split og tilbage, desværre kan du ikke komme til andre øer fra Vis uden at tage tilbage til Split igen.

  Frem med atlasset, og plot din rute i det turkis øhav, næste stop Kroatien!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices