Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Der er ikke mange steder i verden, hvor man kombinerer fornemmelsen af storby, hovedstadens attitude og den afslappede cafe con leche-stil lige så godt som spanierne. Madrid har alt fra kultur, natur og fest til mad og vin i absolut verdensklasse. Her kommer der derfor ni tips, som kan sætte gang i jeres parweekend:

1. Stress ned på Hammam Al Ándalus

Læg dig på et varmt stenbord, og bliv sæbet godt ind, inden en massøse skrubber dig med en Kessa-handske og masserer dig i søvn med essentielle olier. Et arabisk bad skuffer aldrig …


2. Se et show i Teatro Real

Glem ikke at tage en date på et af Europas bedste teatre. El Real (“Det kongelige”) har plads til 1.746 personer og opsætter spektakulære produktioner sammen med internationale stjerner inden for sang, dans og anden scenekunst.

teatro real madrid

@teatro_real, Instagram

3. Nyd solnedgangen fra Templo de Debod

Det egyptiske tempel er fra år 100 f.Kr og blev i 1972 flyttet til Madrids Parque del Oeste, da der skulle bygges en dæmning. Det er ikke bare Spaniens eneste monument af sin slags, men også et helt fantastisk sted at se solnedgangen fra.


4. Prøv Churros con Chocolate i Chocolateria Valor

Findes der en bedre måde at tilbringe en morgen på end ved at dyppe lange stykker dej i helt ufatteligt tyk chokoladesauce? De lokale plejer at gøre det efter en lang nat i byen, men det smager mindst lige så godt, når man er helt udhvilet.


5. Spis en romantisk Flamenco-middag på Casa Patas

De fleste har enten god mad eller god Flamenco, og det er meget sjældent at finde begge samme sted. Her kan du opleve det klassiske spanske køkken i en intim retroatmosfære, mens du bliver underholdt af Flamenco i verdensklasse.


6. Se på udsigten fra Circulo de Bellas Artes

Denne kulturorganisation har aktiviteter inden for bl.a. visuel kunst, film, poesi, scenekunst, musik, litteratur, videnskab og filosofi. Den ikoniske bygning blev opført i 1926 og kan byde på en af byens bedste udsigter.


7. Spis gourmetmad i El Vagon de Beni

Her finder du traditionelle spanske retter med et moderne twist – i en togvogn fra 1950’erne. Det intime miljø passer ekstra godt til et par, som gerne vil være tæt på hinanden hele tiden.

vagon de beni madrid

@comas_one, Instagram

8. Se en film i Cine Dore

Hvis du kan lide Almodovars film, vil du måske kunne kende denne smukke gamle biograf. Den sande filmelsker kan svælge i de verdensklassikere og smalle produktioner, der vises her dagen igennem. Desuden er det svært at finde billigere underholdning i Madrid – billetterne koster kun €2,50 stykket.

cine dore madrid

@josikodusamba, Instagram

9. Spadser gennem Parque Capricho

Denne vidunderlige park blev bestilt af hertuginde María Josefa de la Soledad Alonso Pimentelin i år 1784. Hvorfor? For at få kunstnere, anlægsgartnere og designere til at skabe et naturligt paradis. Og vi vil mene, at det lykkedes!


Book din rejse til Madrid nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices