Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Drømmer du om en perfekt weekend, hvor regningen ikke løber løbsk? Hvis du heller ikke har noget imod smukke termiske bade, bastant madkultur og statelig arkitektur, er Budapest den by i Europa, du skal besøge.

Det, der slår mig mest ved Budapest, er, at det er en by med så mange facetter afhængig af, hvad man vil lave. Budapest er også utroligt billig. Jeg kan varmt anbefale byen både til en romantisk weekend, men også til dem, der vil have en hyggelig pigetur. Så, hvis du synes, at det sidstnævnte lyder fristende, deler jeg gerne ud af mine oplevelser og indtryk fra Europas mest charmerende by langs Donau.

budapest 2

Strømmen, der giver byen liv

Måske begynder det hele netop med den store flod. Både min rejse men også byens fantastiske historie. Her byggede man way back i tiden nemlig byerne Buda og Pest på hver sin side af floden, men de blev senere bygget sammen til den samme by – Budapest. Smart ikke?

Det er også langs floden, man kan se de fleste seværdigheder fra det statelige parlament Országház på Pest-siden til det storslåede slotsdistrikt på Buda-siden. Vi gik en tur over den fantastiske frihedsbro, den må du ikke gå glip af. Dens fantastiske grønne farve og unikke arkitektur skinner smukt langs Donaus strøm i nattens mørke – eventyrligt.

Smag på lidt mere af det hele

Vel ovre broen kommer en af mine yndlingsattraktioner på hele rejsen, eftersom jeg er en food-freak: Markedshallen Nagycsarnok. Her findes der en overflod af madvarer på forbløffende 10.000 m2 a la centraleuropæisk stil. Det er fedt, det er bastant, det er surkål, det er vidunderligt. Mit tip er, at du foretager alle dine mad- og alkoholindkøb her, specielt hvis det handler om gaver til ældre familiemedlemmer.

budapest_1

Thermal? Yes please

Jeg tror ikke, at nogen spa-oplevelser i Europa kan måle sig med den i Budapest. På vores tur var det netop de termiske bade, der måtte stå for relax-faktoren efter sigthseeing og shopping. Og det var ikke så ringe endda. Den ottomanske stil er vendt tilbage i alle de bade, vi besøgte fra det på Gellert hotel til Széchenyi, som ligger midt i byens park. Med solen i ansigtet på en småkølig oktoberdag sidder vi alle udendørs i et varmt bad og tænker: “Kan det blive bedre end dette?”. Det tror jeg ikke. De varme bade er uden tvivl en af hovedårsagerne til, at jeg kommer tilbage til Budapest.

Locals rule!

Nogle gange er det de mest uventede ting, der gør en rejse så speciel. Ud over god shopping til lave priser rundt om i bymidten, byder byen også på interessante festivaler i gader og hjørner. Hvis du ser sådan en, må du ikke gå glip af chancen for at blande dig med de lokale. Her satte vi nemlig tænderne i verdens bedste langos, bagt i en stenovn, midt på gaden. Du hørte rigtigt. Et rigtigt deep-dive i ungarsk kultur – ganske enkelt.

Vil du have endnu flere penge på rejsekontoen til shopping i billige Budapest? Mit tip er, at du sparer lidt på hotelomkostninger ved at finde gode tilbud på hoteller.

2 svarer på “Luksus og lave priser i Budapest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices