Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Ferie uden frygt for at blive udsat for røveri er altid dobbelt så godt. I Prag får du masser af mad, tryghed og overnatning uden at tage sms-lån på ferien. Og så er det jo helt gratis at promenere rundt i den historiske by!

I Prag kan du bo til budgetpris med sindsro. På Nyx designhotel får du en del moderne design for pengene, under 900 kroner pr. nat for et dobbeltværelse. Hotellet ligger midt i centrum, bare nogle få minutters gang fra den gamle bydel og næsten nabo til Mucha-museet, der er helt tilegnet Art Noveau-kunstneren Alphonse Mucha.

Hvis du hellere vil opleve det gamle Tjekkiet, er Hotel U Raka lige sagen. Huset med grund fra 1700-tallet drives i dag af en familie og har nogle få hyggelige værelser som fra en anden tid. I vinterhalvåret kan du slappe af foran pejsen, og i varmere vejr findes den frodige baggård med den boblende fontæne.

Hvis du fortsat vil opleve Prag på et stramt budget, kan du besøge den storslåede Saint Vitus-katedral. Der er gratis entré, og katedralen er åben hver dag for besøgende og gudstjenester. Foruden den utrolige arkitektur findes der meget at se på fra den tjekkiske historie.

 

Vltava-floden flyder gennem Prag, så du bør opleve byen fra en dampbåd og tøffe til Prags Zoo. Det er en af verdens største dyreparker på 60 hektar med alt lige fra pingviner til tropiske væksthuse med fugle, en afrikansk savanne og en indonesisk jungle. Bådturen koster under 50 kroner for voksne og entréen til dyreparken omkring en hundredlap.

 

Efter et sådant besøg gør det godt med lidt kaffe og måske tilmed chansen for at tjene lidt penge? Besøg Bitcoin Coffee, som er en café, der kun modtager onlinevalutaen Bitcoin. Hvis du ikke har en virtuel tegnebog, kan du veksle kontanter til Bitcoins og desuden høre alt om onlinevalutaernes fremtid og værdi.

 

Den klassiske tjekkiske mad har en stærk kødtradition med et prægtigt islæt af gullasch, kanin og flæsk. På Usadlu i den gamle bydel kan du opleve det hele i en dyster kælder i middelalderstil. Et solidt måltid med øl fås for 200 kroner, og en gedigen tjekkisk oplevelse tillige.

Hvis du er mere til det grønne køkken, har Café Moment burger, hotdogs, omeletter og salater – 100 % vegansk. De bryder endda med den hjemlandske tradition med et lidt mere moderne lokale. Gem endelig lidt plads til dessert og bagværk, for her savner man ikke ligefrem animalske produkter.

Medbring din tynde tegnebog, og book en weekend i det gæstfrie Prag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices