Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Påsken kan synes langt væk, men for at fejre den visse steder i verden kræver det god planlægning. Her anbefaler vi to helt forskellige påskeoplevelser med nogle specielle hatte som fællesnævner!

 

Tradition og religion i Rom

Påsken er en af de mest besøgte højtider i Rom. Katolikker fra hele verden strømmer til for at se processionen med paven og høre hans tale påskedag. Selv om du ikke er troende katolik, er det en fascinerende oplevelse. Sørg for at booke din tur, hotel og restauranter i forvejen, i påsken er der rift om Roms lyksaligheder!

Langfredag begynder den store procession ved Colosseum, der passerer 14 forskellige stop, som alle repræsenterer et trin i korsfæstelsen. Paven bærer på et stort trækors, og han følges af et fakkeltog gennem gaderne. Ved hvert stop giver paven en minimesse med et håbefuldt budskab til tilskuerne, og processionen slutter på Mount Palatino med selve korsfæstelsen.

 

Påske i Rom

 

Påskedag er det tid til den store messe på Peterspladsen. Hvis du vil være der og få et glimt af paven, er det godt at købe billetter i god tid. Her er et af de steder, der sælger guidede ture og billetter til rundture i Rom.

Anden påskedag fejres ofte med familien udendørs med picnic, koncerter og andre arrangementer i byens parker.

 

Hattefest og æggemaling i New York

Påsken er ikke en stor amerikansk højtid som Thanksgiving eller Halloween. I princippet er alle butikker og restauranter åbne som normalt i påsken, selv langfredag, som på engelsk hedder Good Friday, Black Friday eller noget helt andet! Museer og attraktioner er også åbne som normalt.

 

Påske i New York

Hvis du har børn med dig til New York i påsken, må du ikke gå glip af Eggstravaganza, en begivenhed i Central Park for hele familien. Påskelørdag byder parken på en minizoo, et dukketeater og et lille marked. De fleste af aktiviteterne foregår i den sydlige del af parken. Her kan både børn og voksne deltage i klassiske påsketraditioner som æggerulning, æggejagt og æggefarvning. Alt er gratis, det er bare at dukke op!

Den mest karakteristiske ting ved New York i påsken er den store påskeparade. Påskedag lukkes 5th Avenue mellem 49. og 57. gade, og der udspiller sig en farvestrålende hatteparade med kreative kreationer i alle størrelser.

 

Påske i New York

 

Hvis du stadig er i byen anden påskedag, kan du bruge dagen til shopping. Amerikanerne har det ikke som en fridag, så der er lidt luftigere i byen. Der er normalt også midseason-udsalg på dette tidspunkt, og hvis du er på udkig efter påskepynt til at tage hjem, tilbydes det til meget gode priser!

Uanset, hvordan du vælger at tilbringe din påske, kan du booke noget dejligt allerede nu, så du har noget at se frem til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices