Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Uanset hvor du rejser hen i verden, kan overnatningsstedet gøre hele forskellen mellem en god ferie og en fantastisk én af slagsen. Derfor har vi oprettet en liste over 6 af de mest unikke hoteloplevelser, der med garanti kan tilfredsstille din eventyrlyst – lige fra et middelalderslot til et fjerntliggende fyrtårn og et hotel lavet af is – de er ikke alene unikke hoteller, men unikke oplevelser, du aldrig vil glemme.

 

1. ISHOTEL, Sverige

Har du prøvet at overnatte i en iglo? Ikke det? Hvad siger du til et hotel, der bogstaveligt er udskåret i is? Du tænker sikkert, “Hvad er nu det for noget?”, og svaret er ganske enkelt et ISHOTEL! Det stiger i popularitet år efter år, og i 2018 blev det kåret til et af verdens bedste steder af TIME Magazine. Hotellet ligger i Lapland i Sverige i byen Jukkasjärvi. Det er åbent året rundt takket være solenergi, der holder det koldt nok til, at isen ikke smelter. Som er årlig tradition inviteres internationale kunstnere til at skulpturere og designe nye isrum. Trods minusgraderne føles stedet varmt og indbydende i en enestående atmosfære.

 

2. Crane Hotel Faralda, Amsterdam, Holland

Hvis isen i nord får dig til at skælve af ubehag, var det måske noget med en overnatning i Amsterdams havnekraner? Faralda Crane Hotel, som ligger på den anden side af floden lige over for Amsterdams Hovedbanegård, har en fantastisk udsigt over den travle flod og Amsterdam by. De luksuriøse suiter har individuelle temaer, og der er tilmed spa på taget, hvor du kan få dig en romantisk badetur med udsigt. Du kan få dig en autentisk hollandsk oplevelse ved at tage på bådtur i byens kanaler med Pancake Boat, der ligger tæt ved foden af kranen. Det er en hyggelig 2-og-en-halv-times tur, hvor gæsterne kan nyde pandekager hele vejen – ja, alle dem, du kan spise!

 

3. Tranøy Fyr, Norge

Det er måske bare en barnedrøm, men at bo i et fjerntliggende fyrtårn ved verdens metaforiske ende lyder som det ultimative eventyr. Uanset om du skal være i ly for stormen eller nyde en skøn lang sommerdag, er du for alvor i kontakt med dine omgivelser og naturens kræfter. Tranøy Fyr ligger i Norges Vestfjorden og har en imponerende udsigt over bjergene på Lofotens øer. Her kan gæsterne nyde hjemmelavede lokale retter, fiske direkte fra klipperne eller bare opleve den skønne natur. Du får fred i sjælen af de magiske omgivelser!

 

4. Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Du genkender måske Kakslauttanen, Finlands ikoniske Arctic Igloo Resort, da det er et af de mest omtalte hoteller på Instagram, og du kan nok se hvorfor. At tilbringe en nat i en glaskuppel og stirre op på himlen for at observere nordlyset må absolut have en plads på vores top 10-liste over oplevelser. Det bedste tidspunkt at opleve det kosmiske lysshow på er fra slutningen af august til slutningen af april, så du skal booke i god til. Resortet har også saunaer, hvor det er dejligt at få varmen i den kolde snerige vintertid.

 

5. Treehotel, Sverige

Bliv ét med naturen ved at bo oppe i træerne med den lokale fauna og flora i Sveriges Lapland-skov. Treehotel kan byde på 7 unikke suiter højt oppe i Harads-skoven. Træhusene er opført af 7 skandinaviske arkitekter, og alle værelser er unikke. En spejlkube af glas, der ser ud til at smelte og forsvinde ind i skoven, en UFO fra det ydre rum eller en gigantisk fuglerede. Uanset hvad der passer dig bedst, er du garanteret et ophold i harmoni med naturen. Du kan nærmest dufte fyrretræerne ved bare at se på fotografierne…

 

6. Slotshotel Schönburg, Tyskland

Har du nogensinde drømt om at bo som en konge eller dronning i et middelalderslot høje oppe på en bakketop med udsigt over landskabet? Tyskland er det eneste land, hvor der findes så mange slotte, du kan bo i. Kun en times kørsel vest for Frankfurt am Main ligger middelalderslottet Schönburg på en bakke over floden Rhinen med udsigt over middelalderbyen Oberwesel. Her findes alt, hvad man kan forvente af et luksusophold på et slot: gammeldags charme, historiens vingesus, fornemt køkken og smukke haver. Uanset om du ønsker dig en romantisk oplevelse, en fødselsdagsgave eller en historisk oplevelse, bliver du ikke skuffet. Stedet er afgjort passende for en konge og dronning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices