Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Der er ikke noget mere afslappende end et langt varmt bad efter en dags arbejde. Medmindre det er et bad i en af Europas smukkeste naturlige varme kilder. I årevis har de geotermiske vandløb helbredt og forynget os med deres mineralrige svovlholdige kilder. Fra de idylliske termiske bassiner i Toscana til de vulkansorte og turkisblå farver i Islands Blå Lagune følger her listen over 6 varme kilder i Europa, du bare må besøge.

 

1. Terme di Saturnia, Toscana, Italien

Kun nogle få timers kørsel nord for Rom i de romantiske bakker i Toscana ligger Terme di Saturnia og Cascate del Mulino skjult – et af de mest idylliske varme kilder i Italien. Her løber de svovlholdige termiske vandløb ved behagelige 37,5 °C. Du kan besøge klippebassinerne og vandfaldet, hvor der er åbent for publikum året rundt, eller forkæle dig selv med en mere luksuriøs oplevelse ved et besøg på det nærliggende spa og hotel, Terme di Saturnia. Det er bare himmelsk!

 

2. Pamukkale, Tyrkiet

Pamukkale (“bomuldsslot” på tyrkisk) er en imponerende varm kilde, der bare skal ses. De uberørte hvide terrasser lavet af travertin (en slags kalksten) ser ud til at flyde oven på bakken, hvorfra vandet løber ned mod byen Denizli. De fantastiske kilder ligger også ved siden af ruinerne af den gamle romerske og byzantinske by Heirapolis. Historiens vingesus, naturlig skønhed og afslapning på en og samme dag? Ja tak.

 

3. Den Blå Lagune, Island

Den Blå Lagune er Islands utrolige turkisblå bassin, der kan ses fra luften under landing i Reykjavik og nemt kan forveksles med dele af det nærmest overnaturlige landskab. Det er nemt at se, hvorfor det er et af de mest populære turistmål, men det skal endelig ikke holde dig tilbage, for det er stort nok til, at alle kan få en fornøjelig oplevelse. Der findes kar med hvidt, geotermisk mudder, som gæsterne kan smøre på som nærende ansigtsmasker. Der er åbent året rundt, så om vinteren tilbyder stedet det ultimative afbræk fra de kolde islandske temperaturer – og hvis du har heldet med dig, kan du endda få et glimt af nordlyset.

 

4. Bath, England

Er du på udkig efter det perfekte afslappende sted uden for Londons trængsel? Sæt den skønne by Bath på toppen af din liste. Det er Englands eneste termiske kilde og et ægte afslapningscenter med mange spabade og wellness-faciliteter. Du kan også besøge, men ikke bade i, de gamle romerske bade, der stadig er velbevarede.

 

5. Széchenyi-badet, Budapest, Ungarn

Det kan naturligvis ikke være en autentisk guide til Europas bedste termiske kilder uden at nævne Széchenyi-badet. Budapest er verdenskendt for sine kurbade og går også under navnet “Badenes by”. Mange af dets tyrkiske bade fra det 16. og 17. århundrede bruges stadig i dag. Men Széchenyi-badene er en favorit, der kan prale af 18 forskellige opvarmede bassiner, hvoraf nogle har indbygget skakbræt, plus saunaer og varmekamre. Gå ikke glip af dette skønne sted.

 

6. Karlovy Vary, Tjekkiet

Den utroligt smukke Karlovy Vary er en klassisk tjekkisk spaby i det vestlige Bøhmen ved grænsen til Tyskland. Det er det perfekte rekreationssted kun et par timers kørsel fra Prag. Hvis du først vil lære storbyen bedre at kende, skal du køre gennem den kuperede skov til udkigstårnet Diana og tage tovbanen for at nyde den imponerende udsigt over storbyen. Eller tag på rundtur for at opleve seværdigheder og byens historier.

 

Hvilken termisk kilde drømmer du om?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices