Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

solopgang

Drøm om et fantastisk feriemål, og vågn op til en episk solopgang … Her er nogle af verdens smukkeste destinationer:

Svalbard, Norge

solopgang 

Forestil dig et sted nær verdens ende med evigt daggry og en mirakuløs skønhed. Øgruppen Svalbard ligger mellem Norges fastland og Nordpolen og er det mest befolkede område så langt mod nord. Svalbards midnatssol er et uforglemmeligt syn, som utvivlsomt er rejsen værd.

Angkor Wat, Cambodia

 angkor wat solopgang

Angkor Wat er et af verdens syv vidundere, og når solens stråler maler det smukt udformede tempel i røde og gule farver, står det klart, at solopgangen her er et vidunder i sig selv. Templet er et populært turistmål, og der er mulighed for at deltage i en række guidede aftenture. Hvis du er ude efter en mere privat oplevelse, kan du besøge et af de mindre kendte templer.

Stonehenge, Storbritannien 

stonehenge solopgang

Stonehenges mystiske skønhed tiltrækker mange turister hvert år. Denne neolitiske plads huser et af Europas mest berømte forhistoriske monumenter, og det er en helt unik oplevelse at se solen stå op mellem de mytiske sten. Pladsen tiltrækker både druider og turister, og daggryet her kan vise sig at blive et vaskeægte katarsis-øjeblik. Tag en dyb indånding, og mærk historiens vingesus, mens den nye dag gryr.

Cheopspyramiden

cheops solopgang

Du vil aldrig glemme synet af Cheopspyramiden badet i stærke orange og gule farvetoner. Pyramiden, som er et af verdens syv vidundere, er stort set intakt og beliggende i nærheden af Giza, Egypten. Ud over pyramidens fantastiske silhuet er det flade ørkenlandskab prydet med bløde klitter og en kamel her og der. Historiens vingesus og det gyldne morgenlys gør solopgangen ekstra magisk netop her, så forbered dig på noget helt særligt …

Bryce Canyon, Arizona

bryce canyon solopgang Rullende markløbere, bjerglandskaber og naturens vilde skønhed: velkommen til Bryce Canyon i Arizona. Nationalparken leder tankerne hen på det vilde vesten, og fra toppen af den populære rasteplads Sunrise Point kan du opleve en helt magisk solopgang. Herfra kan du se klipperne langsomt skifte farve og lyse op, og du får fornemmelsen af at stå på toppen af verden.

Varanasi, Indien

varanasi solopgang 

Varanasi er kendt som Indiens hellige by, og det hellige landskab bliver kun endnu mere imponerende, når solen står op. De majestætiske stentrapper, der fører ned til Ganges, fyldes med mennesker, som samles for at vaske både snavs og synder af sig, og morgendisen er med til at gøre solopgangen endnu mere uforglemmelig.

Masai Mara vildtreservat, Kenya

solopgang

Som besøgende i Masai Mara vildtreservatet bliver du betaget af både naturens skønhed og de enorme vidder. Vildtreservatet ligger i Kenya og udgør kun en brøkdel af Mara. Ved daggry er der rig mulighed for at se flokke af løver, zebraer og andre vilde dyr lede efter føde i deres naturlige habitat, og her er turisterne altid velkomne til at tage med på en morgensafari med spektakulær udsigt.

Ayers Rock

ayers rock solopgang Ayers Rock – eller Uluru – er et helligt sted for de australske aboriginals, og når solens første stråler rammer klippen, ser det ud som om, at den bryder i brand. Den naturlige sammensætning af mineraler, vand og støv reflekterer sollyset fra den røde sandsten og skaber mageløse optiske effekter. Hvis du vil opleve Ayers Rock i al dens pragt, er der små platforme, der udgør perfekte udsigtspunkter.

Okavango Delta, Botswana

okavango solopgang 

Okavango Deltaet er det næststørste delta efter Niger-floden og et af verdens smukkeste steder at overvære en solopgang. Nyd horisonten under en morgensafari, og se det prægtige landskab og solens stråler spejle sig i vandet. Glem ikke kameraet.

Val d’Orcia, Toscana

toscana solopgang Denne del af Toscana er hypnotisk smuk med sine bølgende bakker, cypresser og stærke grønne farver. Gaderne i de små pittoreske byer er prydet med brosten og blomster, som skaber den typiske Toscana-følelse. Intet andet sted kan du opleve så poetisk en solnedgang som her, når den bløde tågedis svæver hen over de bølgende rygge.

Mount Bromo, Indonesien

mount bromo solopgang Turister, som er på udkig efter en helt unik solopgang, behøver ikke lede længere – Mount Bromos spektakulære vulkanlandskab byder på et ægte eventyr. Den aktive vulkan ligger på det østlige Java i Indonesien, og vi kan garantere, at du aldrig vil glemme synet af det honninggule morgenlys, der blidt dækker krateret med glødende pastelfarver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices