Der er sikkert mange, som har set den autentiske film “Eat, pray, love”, som gerne vil købe en enkeltbillet til Rom for at spise sig gennem byen! Og hvad kan være bedre end at genskabe smagene derhjemme. Her følger tips til restauranter og madlavningskurser, du aldrig vil fortryde.
Start med at komme i stemning med en ægte carbonara. Den traditionelle ret skal helst laves på pecorino-ost, guanciale, som er bacon fastgjort på griseskind, og æg. Prøv den på Armando de Pantheon, hvor kokken Claudio Gargioli har stået seks dage om ugen siden 1961 og svinget pasta og andre italienske klassikere uden at eksperimentere for meget. Et hyggeligt lokale med præcist den joviale stemning, som du forestiller dig ved en typisk italiensk familiemiddag.
Hvis du vil blive umådeligt populær blandt familie og venner, når du kommer hjem igen, skal du blive en sand mester i frisk pasta. For 79 euro får du en hel aften, som naturligvis starter på italiensk vis med en apertivo, prosecco og antipasti, før forklæderne tages på. Med masser af vin på bordet lærer du at lave forskellige former for pasta, tilberede den og derefter den største kunst af dem alle – spise den sammen!
Har du mod på mere, eller har du måske allerede dine italienske kundskaber i bagagen, kan du tage et kursus hos Mama. Her er der forskellige temaaftener med risotto, fisk eller desserter. Med kropssprog og gestikulation på ægte italiensk manér kan selv en novice på det indfødte sprog følge med og samtidig få en autentisk oplevelse.
Når du også har været i køkkenet, som er hjertet i det italienske hjem, kan du opleve det fuldt ud og bo i et typisk hjem. Casa Fabbrini er et familieejet hus med fire separate rum og, naturligvis, et stort køkken. Her dukker det overdådige morgenbord op, som nydes på familievis ved det fælles spisebord. I entréen kan du købe marmelade, kiks, olivenolie og andre specialiteter, som fremstilles i deres eget hus i Toscana.
Det bedste gemmer vi til sidst, for hvad er et italiensk måltid uden vin? Det har de på Enoteca Constantini aldrig oplevet, for har man 800 kvadratmeter med vin, mangler man aldrig noget. Der kan du også få kurser og vinsmagning og selvfølgelig købe rødvin, hvidvin, mousserende vin og stærkere drikke. Der findes også en restaurant, Il Simposio, hvor mad og vin kombineres på bedst tænkelige måde.
Nu mangler du bare at pakke bukser med elastik i taljen og bestille din gastronomiske oplevelse i Rom!