Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Start din dag med at strække kroppen i en luksuriøs hotelseng på hotellet Straf, med slickt design i Milanos absolutte midtpunkt. Hotellet er populært blandt modeller og verdenspressen under modeugen, og her bor du med god samvittighed siden Straf arbejder tydeligt med bæredygtighed. Alt fra sæben på badeværelset til maden på restauranten er nøje udvalgt, så gør dig klar til dagen, for nu skal vi ud og opleve byen.

Spis som en italiener
Siden italienerne er verdensmestre i søde brød til morgenmad, er det bedst at spise morgenmad ude i byen hos nogle, der ved hvad de gør. Pavé har en gedigen menu med fyldte butterdejskreationer, chokolade, pistagecreme, men også brioche og surdejsbrød med pålæg for dem, der vil lade ordentligt op med kulhydrater. Den klassiske julefrugtkage Panettone har de også sin egen variant af året rundt – en skive af den holder dig i gang en halv dag.


Mod 20.000 trin
Nu til shopping! Start ud stærkt og gå til 10 Corso Como, som er konceptbutikkernes moder. Den åbnede i 1991, og byder på mode, indretning og kunst. Her finder du mærker som Alaïa, Margiela og Vetements, og bliver du helt mat af prislapperne, kan du altid samle energi med en espresso i havecaféen.

Vil du have mærketøj uden at tømme kreditkortet, så finder der flere gode outletbutikker i gangafstand. Matia’s er en af de største i udvalg og kvalitet med en lige så stor afdeling for dame- og herretøj. Glem outlets med tøj i kurve, som man skal rode i – det her er præcis som en almindelig butik, men med tøj fra tidligere sæsoner til billigere priser. Matia’s har også en butik med kun børnetøj til små fashionistaer. Prøv også outletbutikken DMAG, der ligger i nærheden. Her finder du lidt yngre og mere trendigt tøj.

Tag en gåtur til Milanos glemte perle, Un Posto Milano, og kom væk fra shoppingstresset lidt tid. En gammel restaureret gård fra 1700-tallet, der ligger midt i byen og nu rummer restaurant, guesthouse og aktiviteter. Tag en yogatime, en bid mad eller reparer din cykel i det åbne værksted.


Tag en pause
Gå stille og roligt tilbage til shoppingkvartererne og afslut dagen med pomp og pragt på La Scala-operaen. Det historiske hus tilbyder opera, ballet og koncerter, og bare salonen med sine seks etager af balkoner og tæt på 2000 pladser er billetprisen værd. Operaen har også et museum med kostumer, historier om klassiske premierer og overdådigt italiensk design.

Heldigvis har de også en restaurant, der selvfølgelig serverer mad med guld i – hvor ellers? Kroen Marchesi, døbt efter kokken Gualtiero Marchesi der styrer køkkenet, serverer traditionelt milanesisk mad i moderne forklædning. Den velkendte safransrisotto toppet med bladguld er kendt over hele verden.

Efter sådan et måltid har man brug for noget stærkt for at fordøje maden. Fonderie Milanese er hjemsted for Milanos hippe publikum med velrystede drinks i baren. I de varme måneder kan du nyde dagens sidste suk ude i baggården, og vil du ikke gå hjem, er det bare at blive til den generøse brunch med alle de kulhydrater, du nogensinde kunne ønske dig.

Så fat trintælleren og et par bekvemme sko, og vis Milano hvad du går for!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices