Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Cinque Terre er en af mange perler på den italienske vestkyst, fem byer på rad. Inden for en afstand på kun 12 kilometer kan du opleve alle fem landsbyer med charmerende stræder, fiskerihavne, mad, strand og ægte italiensk livskvalitet. Og gelato selvfølgelig! Hvis du tager ruten fra syd til nord, slutter du i Monterossa, som har en sandstrand og gode muligheder for badning.

 

Flyrejse, gåtur og svømning!
Det er nemmest at flyve til Pisa, og derfra er der et tog direkte fra lufthavnen til La Spezia. Det tager 1,5 timer. Når du er i La Spezia, kan du købe togbilletter, som du kan bruge til at rejse frem og tilbage mellem de fem byer, og der er ikke langt fra Riomaggiore, den sydligste by, til den nordligste Monterosso. Det tager kun 15 minutter med tog. Der er også en elektrisk bus, der kører mellem byerne.

 

En populær måde at komme rundt i Cinque Terre på er at gå. Der er mange vandrestier mellem to eller flere byer. Fra maj til september er der daglige guidede ture, hvis du ikke vil gå ud på egen hånd.

 

I den varme sommer, kan du også svømme mellem Vernazza og Riomaggiore, en strækning præget af bugter, der strækker sig tæt langs kysten, og af smalle klippesprækker. En unik måde at opleve den smukke kyst på.

 

  • De fem byer

Riomaggiore
Længst mod syd har du den uofficielle hovedstad i Cinque Terre, som også er den største af de fem byer. De pastelfarvede huse klatrer på bjergvæggene, der styrer direkte mod havet. Fra terrassen i Cinqueterre Residence, du har en utrolig udsigt over bugten. Tag en aftentur og spis sammen med lokalbefolkningen på Il Pescato cucinato og få den mest luksuriøse fish’n’chips, du nogensinde har spist, med rejer, blæksprutte og andre skaldyr, der kommer direkte fra havet udenfor.

 

Manarola

Her er der vingårde, der producerer den søde lokale vin Sciacchetrà. Fiskerbåde ligger linet op, og på udsigtspunktet Punta Bonfiglio er der noget så genialt som en legeplads med en bar, en win-win-situation for hele familien!


Corniglia
Den højstliggende af de fem byer, som også er den eneste, der ikke har adgang til havet. Her kan man dog tage billeder af de andre byer langs kysten, både mod nord og syd.

Oppe på bakken spiser du også nogle af regionens bedste is hos Albertos. Ejerne Alberto og Cristina laver iskugler af blandt andet Miele de Corniglia, is fremstillet på lokal honning.


Vernazza

Hvis du forestiller dig et postkort af en malerisk italiensk fiskerby, der giver lyst til at tage på ferie og spise pasta, så tænker du sikkert på Vernazza. På Piazza Marconi kan du slå like-rekord på Instagram blandt caféer, gestikulerende mænd og skaldyr.

 

Monterosso

Den eneste by med strand omkranset af citrontræer og fiskerbåde, hvor du kan købe frisk fisk direkte over rælingen. Anjovis er områdets specialitet, og på La Cantina di Miky kan du prøve syv forskellige varianter af de sølvskinnende fileter. 

 

Nu mangler du bare at finde det rigtige selskab, der også ønsker at forelske sig i den farverige italienske vestkyst, buon viaggio!  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices