Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Hvis du har været i Paris nogle gange og synes, at Marais er blevet lige lovlig overrendt og fuld af højpolerede butikker, findes der et godt alternativ nogle arrondissementer nordpå. Batignolles er i de senere år blomstret op som et hyggeligt og bevidst, men endnu ikke alt for konceptpræget kvarter.

 

Paris

 

Start fra Clichy

Tag metroen til Place de Clichy, og besøg au Petite Poucet, en klassisk bistro, som har åbent fra kl. 7.00 om morgenen til ud på de små timer. Morgenmad, folk, der snupper en pastis om formiddagen, frokost, l’apero og supé. Her kan du længe sidde og betragte folk og beundre det romantiske billede af franskmændene og deres evne til at nyde det enkle. Her kan du nemt blive stamgæst inden for ganske få dage.

 

Flyt ind hos katten Lola

Fortsæt til Rue Biot, hvor du blandt andet finder baren Le Cyrano, som ikke har forandret sig siden begyndelsen af 1900-tallet, og videre til den første tværvej, Rue de Dames, og drej til venstre. Her kan du få en uforglemmelig hoteloplevelse på Hotel Eldorado, som har tre etager med skæve trappetrin og enkle, men meget intime, værelser. I receptionen ligger katten Lola, og baggården huser en næsten overdrevet pittoresk udendørsservering til Le Bistrot des Dames, som også er en del af hotellet. Om aftenen er den fyldt med mennesker fra nabolaget, og her kan du også spise morgenmad, medmindre du hellere vil spise den ude i byen. 

 

Paris

 

Rue des Dames bid for bid

Lige ved siden af ligger butikken Garde-Eanger des Dames, som sælger økologiske frugter og grøntsager, der er dyrket inden for en radius af 100 km og endda høstet samme dag, når de er i sæson. Og nu vi er inde på bæredygtighed, ligger Le Coffre lige ved siden af – en vintagebutik for både mænd og kvinder med rimelige priser.

 

Lidt længere nede ad gaden finder du en lille butik, som laver frokost, brunch og snacks af råvarerne fra Garde Eanger. Isabelle er 28 år og gjorde alvor af sin passion for lokale produkter, da hun åbnede Garde Manger des Dames. Ud over grønt fra butikken på gaden serverer og sælger Isabelle charcuterivarer, honning, juice, yoghurt og andre lækkerier fra lokale producenter. Du kan desuden købe meget flot indpakket fransk chokolade, som er den perfekte gave at tage med hjem! 

 

Paris

 

Kager, shopping og parkliv

Fortsæt ned til Rue Batignolles, og drej til højre ned mod torvet, som er fyldt med butikker og hyggelige restauranter. Scoop me a cookie præsenterer dagens udvalg af forførende kager i vinduet, og på den anden side af gaden finder du det velrenommerede franske mærke A.P.C. og små lokale boutiquer. Når du har fået nok af cafe- og barlivet, kan du gøre som pariserne og tilbringe resten af dagen med en gåtur og picnic i parken Square de Batignolles. Et par gader derfra ligger Parc Martin Luther King, som er et stort grønt område opført på det, der før var et togdepot. Her finder du en skaterpark, basketballbaner og legepladser, og hele området er opført med bæredygtighed for øje med solceller, vindkraft og regnvandsdepoter.

 

Spring turistområderne over næste gang, og tag direkte til det 17. arrondissement – du får garanteret en ny yndlingsbydel!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices