Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Kun få steder er så forbundet med natklubber, kræmmere og festglade unge som Ibiza. Men selv hvis du hungrer efter en mere ægte, givende og malerisk ferie, kan øen byde på spansk charme i overflod.

 

Under 40 km fra klubberne i Ibiza Town kan du finde det modsatte – en stilfuld fitness-oase. På Casa Tekne du træne hos Des Aspill, en tidligere modedesigner, der har uddannet sig i fitness og yoga, mens hans kæreste José tilbereder veganermad af de grøntsager, han dyrker i haven. Vælg mellem yoga-programmer mod stress, hård træning til strandfiguren eller familieuge, hvor alle træner sammen.

 

Med din nye superfigur, kan du benytte lejligheden til at slappe af på en af Ibizas smukkeste skjulte strande, Caló des Moltons, som ligger i nærheden. Her er der kun omkring 20 liggestole, et sted, hvor du kan leje SUP boards og en lille strandrestaurant. Men når baren hedder Utopia, har drikkevarer til 65 kroner og har specialiseret sig i tapas med grillet fisk, behøver man ikke så meget andet.

 

Bliv på den nordlige del af øen, og mærk vinden på hesteryg. Ibiza Horse Valley tager sig af heste, der har haft det dårligt, og lader dem komme til kræfter i flokken, indtil de er klar til at være med på rideturene. Hestene lever så tæt på et naturligt og frit liv som muligt, og på hel- og halvdagsturene er svømning og det at nusse med hestene en vigtig del. Hvis du én gang har prøvet at gå ud i Middelhavet på hesteryg, bliver du afhængig!

 

I hippielandsbyen San Carlos er man næsten lige så frie som hestene. Her er der ikke meget, der har ændret sig siden slutningen af 70’erne. Hippiestilen er ikke et modefænomen i San Carlos, det er en livsstil. På Anita bar i centrum af landsbyen kan du spise autentiske tapas ved siden af indbyggernes postkasser, her har postomdeling aldrig været en prioritet. Hver lørdag er der marked i Las Dalias, en kilometer fra landsbyen, hvor du kan finde alt det kunsthåndværk, en hippielandsby kan producere. Slå dig løs, og tag et stykke af det gamle Ibiza med hjem.

Længes du tilbage til bylivet, er den gamle del af Ibiza Town, Eivissa på kantalansk, perfekt til spadsereture, caféliv og eftermiddagscocktails. I de smalle, brostensbelagte gader og stræder, kan du fordybe dig i de små butikker og restauranter. Gå ikke glip af restauranten La Braza, hvor de lokale hænger ud i den grønne gårdhave.

 

Hvis du har et par uplanlagte dage tilbage på ferien, kan du benytte lejligheden til også at se naboøen Formentera. Båden afgår hver halve time fra havnen i Ibiza by og bringer dig til det krystalklare vand, de eksotiske strande og uhyggeligt gode indkøbsmuligheder. På stranden Platja Migjorn kan du finde både Hollywood-stjerner og nudister, og du bor bedst i Es Pujlos, en landsby der også huser en Michelin-restaurant.

 

Med alt dette på under fire timer med fly, er der ingen undskyldning for ikke at besøge denne alsidige party-ø. Og skumdiskotekerne eksisterer stadig, hvis du skulle få lyst til det.

Book flyet til Ibiza nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices