Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Når man nævner ordene ferie og Spanien i samme åndedrag, er det let at ende på Costa del sol eller i Barcelona. Så har du ikke været i Baskerlandet. Inden for et par timers kørsel kan du opleve surfing, fantastisk mad, dramatisk natur, kultur og klassiske designhoteller. Tag med til den spanske atlanterhavskyst og lær alt om pintxos, cool bølger og prisbelønnet arkitektur.

 

Bilbao

Flyv til Bilbao og start din rejse i den avantgarde by. Som hovedstad i Baskerlandet er den mest kendt for Guggenheim-museet, og med rette – bare selve bygningen er værd at tage et nærmere kig på. Med fascinerende permanente udstillinger af moderne kunstnere og store navne på besøg kan man blive hængende længe på museet i tre etager. Huset rummer også en café, en bistro og en rigtig fin restaurant med en Michelin-stjerne. Bilbao kan også byde på en stor shoppinggade, smukke gåture langs floden og masser af pintxos-barer, hvor de helt klart er bedre til mad end til engelsk. Heldigvis går det fint med at pege.

 

San Sebastian

San Sebastian er et mekka for dem der kan lide at hoppe i bølgerne i løbet af dagen og på barerne om natten. På stranden La Zurriola ligger surfskolerne tæt, og i højsæsonen er der en ny surfklasse at hoppe på næsten hver time. Bølgerne er perfekte for begyndere, men på dage når vinden blæser en smule mere, er der også er noget for erfarne surfere at komme efter. Stranden på den anden side af den gamle by, La concha, har roligere vand og er mere egnet til svømning og kanosejlads, eller tag et kig på udendørsbiblioteket, som er beliggende på strandpromenaden. Det kan være en god idé med en siesta, for aftenerne i San Sebastian begynder sent.

 

Klokken 20 begynder gaderne i den gamle bydel at blive fyldt med lokale og turister, der krydser rundt mellem pintxosbarerne. Nogle af favoritterne er Txepetxa, hvor man skal spise boquerones, Zeruko, som er kendt for deres innovative pintxos og Atari Gastroteka for den lækre gåselever. Men gem for alt i verden lidt appetit til Spaniens bedste tarta de queso, som er en blanding mellem cheesecake og klassisk ostekage. På La Vina er ovnen varm hele dagen for at imødekomme efterspørgslen, når mørket falder på. Mange kigger forbi her til en dessert og et glas sherry på vej hjem – nogle hver aften.

 

Aire de Bardenas

To timers kørsel ind i landet kan du opleve en helt anden natur. Som et vandhul for tørstige hipsters ligger designhotellet Aire de Bardenas midt ude på den golde steppe. Lige ved siden af nationalparken Bardenas ligger hotellet som en rumstation med lige linjer af beton og runde telte, hvor gæsterne kan opleve den omgivende natur med alle sanser. De traditionelle hotelværelser indrammer det klippefyldte landskab med en dyb vinduesniche at ligge og filosofere i. Hvis du ønsker at blive endnu mere integreret med naturen, kan du vælge en “boble”, et telt, hvor du har første parket til stjernehimlen gennem den gennemsigtige teltdug.

 

Dette er glamping på højeste niveau, telt med aircondition, bad, toilet og komfortabel dobbeltseng. Midt i labyrinten af værelser er der en swimmingpool, hvor gæsterne kan hænge ud som solvarme dyr på savannen; temperaturen kryber let over 30 grader her indtil sidst på eftermiddagen. Tag en drink på en af liggestolene før du skærer dig igennem køkkenhaven til middag i den stilfulde restaurant. Maden er lokale og traditionelle retter med et moderne tiltag. Derefter skal du bruge lommelygten for at finde vej tilbage til dit værelse i den sorte ørkennat, sige godnat til stjernehimlen og falde i søvn mens cikaderne holder pause.

Efter morgenmaden kan du komme tættere på nationalparken med en af turene fra hotellet. Kom rundt på segway, til fods eller bare lån et kort og kør rundt med bilen og se på dyr og utrolige klippeformationer. Uanset transportmidlet så husk at tage vand og solcreme med, her bliver det varmt!

 

Irrisarri

Fra den forrevne måneoverflade kan du komme til en helt anden vegetation på en time i bil. Kør ad de snørklede veje op til Adventure-parken Irrisarri i bjergene, et område med aktiviteter for hele familien i et ægte Sound of Music-miljø. Bo i en af hytterne på bjergskråningen, på det lidt mere luksuriøse hotel eller på det enkle vandrehjem. Uanset hvad du vælger, bor du midt imellem downhill-cykelstier, svævebaner (den længste er 900 meter lang!), hængebroer og hestefolde. Du køber et bånd til de aktiviteter, du vil deltage i, og alt det nødvendige udstyr kan lejes på stedet. Lad dig ikke skræmme af den store trold, som er parkens maskot, af en aktivitetspark at være er her usædvanligt fredeligt og med respektfuld tanke på den omgivende natur.

 

Efter et par dages rundtur i Baskerlandet, kan du tage hjem, mæt og fuld af naturoplevelser fra både fjerkræ, fisk og det midt imellem.

Book fly til Bilbao nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices