Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Hvis du vil flygte fra juleforberedelserne i år, er der andre steder i verden, der kan få dig i godt humør. Længes du efter sne, byliv eller at komme ud på landet – her er tip til alle julefavoritterne.

 

Julepudding

 

Britisk jul med dronningen 

Vintermorgen

Har du altid ønsket dig en jul med brætspil, brownies, kalkunmiddag og vandreture i det engelske landskab – så skal du checke ind på Coworth Park. Hotellet ligger i Ascot, kun 20 minutters kørsel fra Heathrow, og de byder naturligvis velkommen med eftermiddagste og tilbyder en samlet britisk juleoplevelse med dronningens tale, polo, julesange og frugtkage. Hvis du stadig længes lidt efter de nordiske traditioner, kan du købe en pakke med besøg i Lapland UK, Englands eget juleland med sne, nisser og rensdyr, som ligger 15 minutters kørsel fra Coworth Park.

 

Nedtælling i Aspen

Aspen, Colorado

Længes du efter et rigtigt hvidt eventyrland med sne, ski og alt, hvad der hører til en amerikansk jul, skal du tage til Aspen. Der fejrer de 12 dage med Aspen, en nedtælling til jul med skøjteløb, julesange og “treats” til alle børn. Aspen ligger 5,6 kilometer fra Denver, Colorado, men de har også deres egen lufthavn til indenrigsfly, hvis du vil ankomme direkte.

 

Hvis det er skiløb, du er mest ude efter, skal du bo på The Little Nell, det eneste hotel med ski-in ski-out-mulighed. Hvis du vil bo lidt mere familiært, er Heartstone House stedet for dig, og hvis du vil have total luksus, har St Regis også et luksushotel her. Et majestætisk hus med 180 værelser, spa, fuldmåne-yoga og udflugter med vinterflyvefiskeri og hundeslædekørsel.

 

Julemarked og swing i Prag 

Prag

Markedet på Old Town Square, Staroměstské náměstí, er det største med ekstra af alt – kæmpe grantræ, mange forskellige tjekkiske julespecialiteter at spise og drikke samt selvfølgelig masser af håndværk til at købe.

Peace Square, Náměstí Míru og Tyl Square, Tylovo náměstí, er mindre og mere intime.

Markederne er åbne hver dag fra kl. 10:00 fra slutningen af november og i hvert fald til juleaften, nogle endda til efter nytår.

 

Bo på The Icon Hotel, ikke langt fra det største marked i den gamle bydel. Hvis der ikke er skandinavisk kaffe på hotellet, er der i hvert fald Hästens-senge på alle værelser og swing hver søndag. Kl. 19.00 begynder en lektion for begyndere, og kl. 20.00 swinger alle sammen til en stor Lindy Hop-fest.

 

Benyt lejligheden til at flygte fra stress, og book en anderledes jul i år, måske er det året, hvor du finder en ny tradition?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices