Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Sommeren er endnu ikke helt forbi, og med blot et par timers flyrejse sydpå i Europa kan du forlænge feriefølelsen hen over en weekend. Her giver vi dig tips til to virkelige perler til efterårets forlængede weekend: Berlin og Antwerpen.

Berlin

berlin

Berlin: byen med den unikke blanding af historie og en nutid så ny, at den ikke findes noget andet sted. Oplev mødet mellem de to yderpunkter på hoteller, der taler til sanserne, et museum med krigshemmeligheder og superhip shopping.

Seværdigheder og aktiviteter

berliner mauer

I en by, der er så sprængfyldt med historie som Berlin, er det helt oplagt at begynde rejsen med et besøg ved Checkpoint Charlie, den mest kendte grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin. Selve barakken, som står tilbage, syner ikke af meget, men det lille museum, Museum haus am Checkpoint Charlie, som ligger ved siden af, fortæller de spændende historier om flugtforsøg og intriger ved grænsen.

Efter museumsbesøget kan du trænge til en kaffepause, og er der noget bedre end at kombinere den med trendy shopping? Tæt på museet, på Oranienstrasse, ligger Voo Store, hvor du kan købe tøj, designerting, smykker og til og med alkohol i en lækker butik med kaffebar i det ene hjørne.

Overnatning

Vil du gerne opleve en totalt gennemført stemning fra 20’ernes Berlin med plys og krystallysekroner, er hotel Provocateur stedet. Alle værelser har en knap til “provocateur mode” – noget, der er op til hver enkelt gæst selv at opleve, men myten fortæller, at det giver dig lyst til at blive på værelset…

Er du mere til det håndplukkede hipsterdesign, er Sir Savigny et godt hotel, som også giver dig lyst til at blive hængende. Restauranten The Butcher, som ligger i stueplan, serverer en berømt burger, som kan bestilles til levering på værelset med den særlige “dial-a-burger”-knap!

Restauranter

Restlos glücklich

Hvis du ikke er til burgere, kan du spise godt – i dobbelt betydning – på Restlos glücklich. Restauranten bekæmper madspild ved at sammensætte sin menu af uperfekte grøntsager og råvarer, som nærmer sig udløbsdatoen. Moderne, flot og god mad i et uhøjtideligt miljø lige ud til Landwehr-kanalen.

Zur letzten Instanz er en alt andet end moderne og nutidig restaurant, selvom konceptet er så old school, at det let kunne gå under betegnelsen hipster. En af Berlins ældste kroer fra 1500-tallet byder på et mildt sagt traditionelt køkken, som kræver en god siesta, når måltidet er indtaget. For vegetarer er der kun én ret at vælge imellem, og menuen er et sandt kødorgie med schnitzel, kalvelever og svineskank.

Barer

Efter en tung middag kan det være nødvendigt at runde af med en frisk cocktail. På Stagger Lee får du følelsen af det vilde vesten blandet med en hemmelig engelsk herreklub, når du tager plads i de bløde lædersofaer. Her mikses hver eneste cocktail minutiøst, gerne med overraskende krydderurter og røget sirup, men er du mere til en af klassikerne, laver de den gerne.

Book din rejse til Berlin i dag.

Antwerpen

antwerpen

Bo privat, spis løs af byens bedste pommes frites, og opdater din garderobe i Antwerpen!

Seværdigheder og aktiviteter  

antwerpen museum

Hvis du tror, at Paris er verdens modemekka, kan du godt tro om igen! Antwerpen har både en berømt designeruddannelse, et stort shoppingdistrikt og naturligvis et modemuseum, Momu. Samlingerne præsenterer primært designere fra Belgien, f.eks. Dries van Noten, og de skiftende udstillinger afspejler såvel den aktuelle mode som historiske dragter og scenekostumer. Museet har åbent tirsdag til søndag med gratis omvisning hver søndag kl. 11.00.

I kvarteret omkring museet er der et shoppingområde med primært nyetablerede designere. Leder du efter mere internationalt kendte mærker, hedder den store shoppinggade Meir og går mellem rådhuset og den centrale togstation. Hvis du er til vintage- og interiørbutikker, er Kloosterstraat stedet, og de omkringliggende gader er også hyggelige at gå rundt i.

Restauranter

pommes frites antwerpen

Belgien er verdenskendt for sine pommes frites, og de må naturligvis prøves i flere varianter. En af specialisterne er “Chips“, som har åbent til frokost og igen efter kl. 17.00 fra onsdag til søndag. Nyd dine fritter med hjemmelavet mayonnaise, stedets egen tatarsauce eller en veltilberedt burger.

Tæt på shoppinggaden Kloosterstraat ligger Native, et perfekt frokoststop med en farverig og grøntsagsfokuseret menu. Fra tirsdag til lørdag serverer de 100 % økologisk mad og bagværk, som kan få enhver til at droppe slankekuren med det samme.

Er du til hvide duge i det helt rette miljø, skal du prøve kroen Dôme, en art nouveau-bygning fra før år 1900, som i dag huser en klassisk fransk restaurant. Med en stjerne i Guide Michelin kan du vente dig mad i topklasse fra køkkenet og en elegant betjening fra et personale, der nærmest svæver hen over det smukke mosaikgulv.

Overnatning

Flyt ind hos Roxanne på Rosier 10, en elegant bed & breakfast med fire værelser, som alle ligger i forbindelse med det store fælles køkken, hvor der serveres stor morgenmad omkring et fælles bord. Er I flere, som rejser sammen, har Roxanne også lejligheder i nærheden, hvis I vil klare jer selv.

Nu mangler du blot at booke rejsen og udskrive vores guide, så kan du starte efteråret med en weekend i en europæisk hovedstad!

Book din rejse, og oplev Antwerpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices