Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Det kræver ofte nogle besøg, før man får greb om den uendelige by, som hedder Los Angeles. At kalde den for en by er næsten misvisende, for afstanden mellem de forskellige bydele ser kort ud på kortet, men i virkeligheden er virvarret af motorveje og rutenettet af gader meget større, end man skulle tro.

Og det er netop derfor, man elsker LA, for Venice Beach og Downtown er så uhørt forskellige, at Korea Town og Rodeo Drive er to vidt forskellige verdener. Billeje er nærmest et ‘must’, og spændende, for hvem har ikke drømt om at drøne frem under palmerne og cruise langs Highway 1?! Her kommer en lille forsmag på nogle af de forskellige kvarterer, som den myteomspundne by består af.

Silverlake

Ind i landet og op ad bakkerne ligger tre områder ved siden af hinanden, som er belagt med hyggelige restauranter og spændende butikker. Silver Lake er ungt, hipt og præget af trendy sneakersbutikker. Netop sådan en butik, Undefeated, ligger på Sunset Boulevard. Tag derhen for at opleve kvarteret, hvor du kan få god kaffe, brunch, makrobiotisk råkost og doughnuts med ekstra af alt muligt. Og ikke langt derfra på grænsen til East Hollywood ligger restaurant Sqirl, som har nået brunch-kultstatus med sine baguetter skåret på langs og innovative kageglasurer. Ingen bordbestilling, så mød tidligt op for at undgå køen!

 

La Brea

Direkte ind fra Santa Monica ligger La Brea, området for både shopping og kultur. Lacma, Los Angeles County Museum of Art, har både permanente og midlertidige udstillinger med malerier, skulpturer og foto. Nogle kvarterer derfra ligger en helt anden kultur, The Grove, som er et indkøbscenter, der er opbygget som en lille by med butikker, restauranter og et lille tog, der kører rundt

 

Venice/Abbot Kinney

Stranden i LA er lige så selvlysende som Hollywood-skiltet og stjernerne på Sunset Boulevard. Her mødes alle. På Venice Beach kan du se surferne, som indleder dagen med nogle bølger, før de slænger brættet op på taget af bilen og tager på arbejde. Strandpromenaden er fuld af butikker, cykeludlejning, gadekunstnere og musikere.

Noget helt andet end hippiestilen på stranden er gaden Abbot Kinney, som ligger nogle kvarter derfra. Her ligger blandt andet den populære restaurant Gjelina, med søsterbageri og café Gjusta nogle kvarter længere væk. Skomærket Tom’s, som skænker et par sko til børn i U-lande for hvert solgte par, har butik og café her, kaffebaren Intelligensia og isbaren Salt & Straw ligger også her sammen med andre små butikker og beværtninger. Mens du stadig er i Venice, skal du tage en gåtur rundt i ”The Canals”, et superhyggeligt område med små broer over kanalgaderne med skønne små huse, som har ageret scenografi i mange film.

 

Downtown/Grand Central Market/Ace Hotel

Fra sovende spøgelsesby til livligt trendy kvarter. Downtown LA har gennemgået en hurtig forvandling de seneste år og huser nu smarte hoteller, madmarkeder og gallerier. Tag en drink på tagterrassen på Ace Hotel, spis dig gennem det gedigne udbud på Grand Central Market, eller oplev en udstilling på Institute of Contemporary Art i The Arts District. Om søndagen dukker Smurgasburg op i et gammelt fabriksområde med over 30 forskellige food trucks og musik. Spis dig gennem alverdens madkulturer i sand festivalstemning blandt farvestrålende parasoller.

 

Check in på:

The Line

Betal lidt ekstra for at få mountain view på værelset, for det er magisk at vågne op med vindue fra gulv til loft med udsigt over bjerget og Hollywood-skiltet. Morgenmaden serveres i et væksthus ved poolen, og prøv endelig deres Shrimp Taco fra poolbarens menu!

 

Ace Hotel

Med en lille og knagende god tagterrasse med pool, udsøgt restaurant på stueplan og utroligt smukke rum i industri-chic stil er Ace Hotel sine småsvedige priser værd.

 

Chateau Marmont

Det myteomspundne slot på Sunset Boulevard, hvor kendisser har stående bookinger, Sofia Coppola har henlagt handlingen i en hel film, og du kan bo i egen lille stue ved poolen. Og du kan nyde en velskænket cocktail og den berømte hamburger i restauranten.

 

Hotel Erwin

Nær brændingen og med solnedgang på tagterrassen med en drink får du på Hotel Erwin den ægte Venice-oplevelse direkte på stranden.

 

 

Bliv mæt og lidt til på:

Here’s looking at you

Nye uventede kombinationer i det køkken, som kaldes ”American nuveau”, og nyligt udvidet med populære indslag. Lille, hjemlig, rodet restaurant på helt rette vis i Koreatown.

 

Gracias Madre

Mexicansk, stilig, gårdhave, kendisser – og helt vegansk. Her fremtryller kokkene smage, du ikke troede mulige uden dyrisk indblanding. Gem plads til desserterne!!

 

Bestia

Du skal booke måneder i forvejen, du skal tage til en obskur adresse i The Arts District, du skal gå op ad en lille brandtrappe til en anonym dør, men bagved venter førsteklasses mad med italiensk fortegn.

 

Café Stella

En lille bistro i Silver Lake, som ikke ville få Nobelprisen for den mest innovative menu, men alt, de tilbereder, er godt og lavet på råvarer af bedste slags. Tomater, der smager af sol, kvalitetsbacon fra bedst mulige griseliv – en ordentligt tilberedt BLT er en tur værd til den anden side af jordkloden.

 

Føler du dig parat til at tage solbrillerne på og møde ‘The City of Dreams’? Kør forsigtigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices