Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Der er mange strande rundt omkring i verden, der er populære af én grund: det krystalklare vand og det hvide sand. Men der findes også strande, som er værd at besøge på grund af de dyr, der lever der.

Hvad siger du til at svømme sammen med grise, flamingoer eller måske endda pingviner? Det er nogle af de oplevelser, der venter dig på disse strande!

 

Pig Beach: Bahamas

Ingen ved, hvordan det er lykkedes grisene at komme til denne fjerntliggende ø, men det er let at se, hvorfor de besluttede sig for at blive: en behagelig temperatur, klart vand og godt selskab … Det forstår man godt!

Pig Island ligger i Exuma, som er en del af Bahamas skærgård. Her lever omkring 20 vilde grise og griseunger, som elsker at bade og hænge ud på stranden. De kan også godt lide at blive nusset, fodret og underholdt af nysgerrige turister.

 


Flamingo Beach: Aruba

Omkring 300 meter fra Arubas kyst ligger Renaissance Island, en ø befolket af flamingoer. Den lille ø er et populært udflugtsmål for turister, som solbader og svømmer sammen med de sjove fugle.

Flamingoerne er helt rolige omkring gæsterne på deres strand og kommer nogle gange helt hen og tigger mad.

 


Turtle Beach: Akumal, Mexico

Mange havskildpadder vælger at lægge deres æg langs Mexicos kyst, og de svømmer ofte tusindvis af kilometer hvert år for at komme tilbage til samme sted. Akumal på Mexicos Maya-riviera er et af disse steder.

Her kan du svømme sammen med de forhistoriske dyr, hvis du bare følger én regel – hold en afstand på tre meter. Glem ikke, at du er på besøg i deres hjem, og de fortjener ro og fred.

 

Hvis du er rigtig heldig, ser du måske nogle af de mindste skildpadder begive sig ud på deres første rejse mod havet!


Penguin Beach: Boulders Beach, Sydafrika

Pingviner er mærkelige små dyr, som på en måde minder lidt om mennesker?

På Boulders Beach, som ligger 42 kilometer fra Cape Town, bor en hel koloni af vilde pingviner. På denne ø får du en helt unik mulighed for at se dem boltre sig i vandet og på klipperne.

 


Pony Beach: Assateague Island

I Assateague Islands nationalpark i Maryland lever over 300 vilde heste. Her kan de leve som konger: Spise, når de vil, og være sammen i familier.

Man ved ikke rigtigt, hvordan hestene er kommet hertil, men det siges, at de enten svømmede fra et forlist skib, eller at de tilhørte nybyggere, som indtog øen. Uanset hvad der skete, har hestene tilpasset sig deres nye miljø, hvor de i dag lever et fredfyldt liv.

 


Monkey Beach: Koh Phi Phi, Thailand

Denne strand er fantastisk i sig selv, men aberne, som bor her, gør den til noget helt specielt.

 

Strandens abekoloni underholder dig gerne med deres lege og ja, du skal lige passe på din mad og dine farvestrålende ting. Aber har utroligt lange arme og en imponerende hurtighed. 

Monkey Beach ligger blandt Phi Phi Islands klipper, og du kan gå i land og hilse på de venlige aber, hvis du har lyst. Hvis du synes, at de er lidt for kække, kan du også bare studere dem fra båden.

 

Kender du andre strande, hvor man kan møde spændende dyr? Skriv dit tip i kommentarfeltet! 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices