Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Er rejselysten større end tegnebogen? Bare rolig, her er vores 10 bedste tip til, hvordan du får mest muligt rejse, ophold og oplevelser for pengene.

 

 1. Rejs uden for sæsonen
  Har du mulighed for at undgå helligdage og skoleferier i din ferie, så gør det. Det er ikke kun flybilletter og hoteller, der er billigere uden for sæsonen, som regel er der også bedre priser og længere åbningstider på museer, i teatre og til andre aktiviteter.
 2. Du taber, hvis du tøver 
  Specielt til lange ture er det en god idé at booke i god tid til den bedste pris. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du ikke går glip af nogen kampagner eller tilbud.
 3. Ferie midt på ugen
  Hvis du kan få fri et par dage i midten af ugen, kan du spare mange penge i forhold til at rejse i weekenden. Statistikker viser, at det er billigere at bestille om torsdagen og flyve om tirsdagen. Derudover har hoteller altid lidt lavere priser og bedre tilgængelighed på hverdage.
 4. Fly + hotel = sandt!
  Vidste du, at du kan spare op til 30 %, hvis du bestiller en pakkerejse med både fly og hotel? Der er masser at vælge imellem, og du skal jo alligevel både flyve og bo, ikke sandt?!
 5. Tag bussen sammen med lokalbefolkningen 
  At benytte kollektriv transport er både en billig og sjov måde at komme rundt i en by på. Slip for at sidde fast i bilkøer med taxi, og få mulighed for at byens stemning. Med appen Citymapper kan du nemt indtaste hvor du er, og hvor du vil rejse med offentlig transport i 38 byer verden over.
 6. Gademiddag
  Skip gourmetmiddage og benyt gadekøkkener, madboder og markeder i stedet. Så får du den lokale madkultur og normalt de sjoveste møder med lokalbefolkningen. Hvis du også vil spare på morgenmaden, har de fleste hoteller og vandrerhjem kedel, kaffe og te på værelset. Lav en enkel morgenmad med færdige grødblandinger og brød fra den lokale bager.
 7. Hold ferie smartere
  Hvilken destination, du vælger, vil selvfølgelig også påvirke dit feriebudget. I Europa er blandt andet Polen, Makedonien og Bulgarien overkommelige destinationer, og selv det er lidt dyrere at rejse til Indien, Malaysia og Thailand, bor du til gengæld billigere.
 8. Research er gratis
  Med lidt research kan du finde mange aktiviteter, guidede ture og andet, der er gratis på ferien. Mange museer har også en dag eller aften om ugen, hvor der er gratis adgang. Læs på forhånd om det, du er interesseret i.
 9. Brug kontanter
  Den lokale valuta er altid bedst at shoppe i, og eftersom pengeautomater og vekselkontorer i udlandet tager ekstra gebyrer, er det klogt at veksle hjemmefra. Gem din kvittering, så vil du normalt kunne veksle tilbage gratis, hvis du skulle få nogle penge tilovers.
 10. Undgå dyr datatrafik
  Nu, hvor roaming er gratis i Europa, er søgen efter wi-fi en saga blot. Desværre gælder det ikke i hele verden endnu. Datatrafik i for eksempel USA er dyrt, så du skal huske at benytte dig af store hoteller eller eksklusive butikker, hvor de normalt har gratis wi-fi, og adgangskoderne findes ofte på Foursquare.
  Ja, sværere er det ikke at komme væk på ferie, så find en god pakkerejse, tag fri på en tirsdag, og sørg for at veksle til den rigtige valuta!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices