Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Gran Canaria har modtaget solhungrende turister i 50 år, og hvorfor skulle man holde op med at tage til dette ferieparadis? Har du lyst til at opdage noget nyt på den indbydende ø? Her kommer vores bedste tip til oplevelser uden for de store hotelkomplekser og all inclusive! 

 

 

Bo på landet

Hvis du vil opleve Gran Canarias frodige grønne områder, kan du tjekke ind på den økologiske gård El Molino de Agua. Med ni værelser, en lille pool og en restaurant, som serverer grøntsager af egen avl, får du en helt anden oplevelse end nede på feriestrandene.

 

Eller med 70’er nostalgi

Hvis du kan lide design og ønsker at feriere som en karakter i en James Bond-film, skal du tjekke ind på Palm Beach-hotellet i Maspalomas. Et femstjernet hotel, helt indrettet i 70’er nostalgi, som har sat lidt ekstra fokus på en god restaurant og bar.

 

Bo som surferne

Hvis du vil bo billigt i Las Palmas nær stranden og møde nye mennesker, er Big Fish Hostel et hit. Enkle, men rene værelser, fælles køkken, stue og tagterrasse hvor der arrangeres grillaftener med udsigt over stranden. De tilbyder også gratis yoga og guidede ture i byen, cykler og surfbrætter til leje.

 

Svøm uden for stranden 

Er du ikke den, der vil have sand mellem tæerne, eller vil du bare opleve noget nyt, skal du tage til Las Salinas i Agaete. Naturlige pools med krystalklart vand, udstyret med trapper og uovertruffen udsigt. Medbring din egen parasol, hvis du vil have skygge, her er ikke en eneste palme at gemme sig under.

 

Det historiske Gran Canaria i Galdár

I en af de ældste landsbyer på den nordlige del af øen kan du finde mange spor af det oprindelige Gran Canaria. Blandt andet La Guanacha, et 24.000 kvadratmeter stort arkæologisk område med grave, huse osv. Der er også et museum, Parque Arqueológico de la Cueva Pintada, med velbevarede hulemalerier, Santiago-kirken, som er klassificeret som den smukkeste på Gran Canaria, samt et rådhus fra 1700-tallet.

 

Tid til en vandretur! 

Gran Canaria har meget at byde på, hvis du kan lide at opleve nye steder til fods. Her er stier og spor for både den ivrige bjergbestiger og vandreren, der mest ønsker at nyde den storslåede udsigt. Og der er stejlt på visse steder, den højeste top, Pico de las Nieves, ligger tæt på 2000 meter over havets overflade. 

 

Få hovedet under vand 

Hvis du vil opleve det rige dyreliv under havets overflade uden at blive våd eller have brug for dykkerudstyr, er der en god mulighed. Gå ombord på en af de gule ubåde, der går fra Puerto Mogan, så kan du se vrag og fisk fra første parket.

 

En tur til vingården

Midt på øen oppe i bjergene er vingården Las Tirajanas et besøg værd. Terrasserne klatrer på bjergskråningerne og i midten er vingården, der er åben hver dag for besøgende. De producerer hvid, rød og rosé og tilbyder guidede ture i vingården, herunder vinsmagning, men det er også muligt bare stoppe at i butikken og købe sig et par flasker med hjem.

 

Og slut af med en avec

Gran Canarias indbyggere er ægte sukkerelskere, i alle dets former. Den ældste sukkerfabrik i Arucas blev omdannet til destilleri i 1892 og har siden da produceret rom og andre stærke drikkevarer. Nu er de oppe på omkring fire millioner liter alkohol om året. Besøg fabrikken og prøv deres store udvalg af lagret rom, rom med honning og forskellige slags likører. 

 

Nu behøver du næppe flere grunde til at rejse til den mest varierede kanariske ø – Gran Canaria venter dig fem og en halv time væk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices